Wednesday, 18 February 2015

Tidur Petang..

Assalammualaikum & Salam Sejahtera..

Baru bangun dari tidur..
Dah lama tak tidur petang..
Kalau masa belajar dulu memang selalu tido petang rasanya..
Ke tak?..
Dah tak ingat..
Yang pastinya masa belajar dulu masa tidur memang teruk giler..
Maklumlah sehari tu berapa jam je ada kelas..
Kalau kelas tengah hari atau petang memang tak de rasa bersalah lansung la tido lambat malam sebelum tu..
Petang dah habis kelas tido ke..
So memang teruk la..



Hari ni hari rabu..
Weekend ni akan cuti panjang sempena raya cina..
So minggu ni start dari hari Isnin dah ada yang start cuti..
So menjelang ke hari ni ofis makin kosong..
Aku pun pukul 4 tadi balik..
Balik-balik tadi memang tido la..
Makan pun tak..
Rasanya sepanjang minggu ni memang aku tak keluar lunch..
Waktu lunch sama ada aku pegi tido dekat surau atau tadi lepak dekat ofis je..

Minggu ni dan minggu depan aku agak sibuk..
Lagi minggu depan Eric dari Schiedam nak datang sini balik..
Tiap hari akan ada meeting..
So memang kene prepare la apa-apa yang patut sementara die ada dekat sini untuk fully utilized expertise die..

Target die nak settlekan semua deliverable item dulu..
Tapi ada 3 lagi yang outstanding which is  Mechanical Handling report, Operating & Maintenance Philosophy report and Weight Control Report..
Mendapat pulak Isnin ni report aku kene ada atas desk technical writer..

Aku ni jenis kalau balik rumah memang malas nak buat keje..
Dah 8 jam dekat ofis so balik tu memang nak rehat la..
Tapi rasanya kali ni kene buat sikit keje dekat rumah..
Tadi aku dah email a few doc. yang perlu..
Maklumlah aku dekat ofis guna PC je..
Bukan pakai laptop..
So semua benda dekat server..
Tu antara sebab aku malas buat keje dekat rumah..

All the best dekat diri sendiri for next week..
Tengah tunggu en.bf nak balik kampung lepas Isyak ni..
Selamat bercuti dan Selamat Tahun Baru Cina kepada yang celebrate CNY..:)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...