Wednesday, 4 February 2015

Long Weekend - Hari Wilayah & Thaipusam 2015..

Assalammualaikum..

Lama tak update kan..
Cuti panjang ni sunyi sepi je..

Bila cuti panjang haruslah balik kampung..
Aku balik kampung Sabtu petang..
Balik ni pun best lebih sikit..
Ramai ada dekat rumah..
Zack dengan Jo tengah cuti sem..
Hakim balik hari Khamis tapi Sabtu dah balik Johor..
Tak sempat nak jumpa..huhu..

Sabtu tu aku balik lambat sebab tunggu en.bf pegi kenduri dulu..
Lepas tu pulak ada pegi beli barang dekat Mid Valley..
 Aku sebenarnya hari Jumaat tu masa lunch hour dah pegi Mid Valley..
 Lepas makan dekat ofis, nek tarin saje jalan-jalan tengok barang..
Memang dah plan nak beli pakaian sikit dengan gaji bulan lepas..

So hari Jumaat tu aku sempat la beli sehelai baju..
Tak nyempat-nyempat nak beli takt saiz aku nak nanti habis..hihi..
Macam biasa..
Harus la beli yang murah-murah..hehe..

 So hari Sabtu lepas en.bf habis kenduri..
Sebelum balik tu sempat la pegi Mid lagi untuk settle kan beli barang..
Jumaat tu sempat survey-survey je..
Masa pun 2 jam je kan..

So ni lah hasil shopping Jumaat dengan Sabtu tu..




Semua baju yang beli ni baju keje..
Dan setiap sehelai bawah rm40..
Berbaloi kan..
Bole la tukar-tukar pakai pegi keje..:)
Dua yang atas tu aku beli value buy..
Tu yang murah tu..
Yang last sekali tu pulak 1/2 price..

1st sekali Sabtu tu unexpected jumpa seluar ni..
Try pakai sesuai dan selesa pulak..
Harga pun murah..
Terus beli..


Detail dekat sini..


Sempat beli ni jugak..



Kasut pakai pegi keje..
Kasut ni la yang belanja die lebih sikit..
Beli yang simple dan selesa..

Seluar dengan kasut ni aku beli terus pakai..haha..
So seluar selesa..
Kasut tu pun pakai jalan-jalan lepas tu selesa je..
So puas hati..:)
Kalau tak mau aku pegi tukar..

Balik kampung ni memang aku lepak dekat rumah je..
Lepak dengan mak, wan, adik-adik aku..
Main Candy crush..
Melepak dengan en.bf dengan Apis..
Hendry tak dapat join pulak sebab pegi track day dekat Sepang..
Plan last minit..
Keluar melepak dengan Haziq tengok projek cili die..
Pegi jalan-jalan carik makan sepanjang hari..
Memang kenyang giler..
Tapi tetap nak makan.. 
Rugi kalau tak makan..
Makan gulai sembilang salai campur rebung dekat rumah aku, cendol dengan apam balik dekat bus stand, lepas tu pegi makan gulai daging salai campur pucuk ubi pulak..
Then pegi rumah sepupu aku makan biskut jagung lagi..
Malam balik rumah makan sembilang salai lagi..
Fuh macam nak meletup perut..
Gemok giler rasa..
Semalam sebelum balik makan lauk gulai pisang dengan bawal goreng rangup..

Sampai hari ni nafsu makan aku tak betul..
Teringin makan macam-macam je..
Teringat-ingat..
Payah nak dapat dekat tempat lain..

So tu la kisah cuti aku..
Sempat jugak baca novel cuti ni..
Tapi tak habis lagi..


Sumber..

Boleh la buat teman masa balik dalam train..
Buat layan mata sebelum tido..

Apa aktiviti korang cuti 4 hari ni?..
Mesti macam-macam aktiviti kan..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...