Tuesday, 10 February 2015

Last Weekend - BBQ with BFF..

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera..

Sekarang ni makin malas nak update blog..
Malas ke tak de masa?..
Entahlah..huhu..

Last weekend memang agak sibuk..
Sabtu ada makan-makan dekat rumah Apis dekat Kota Seriemas, Nilai..
Jumaat malam bole tahan tido lambat..
Pagi Sabtu dalam pukul 11 pegi Mid dengan Hawa pegi beli barang..
Macam biasa aku la selalu kene in charge benda-benda macam ni..

Untuk 10 orang kitaorang budget beli barang dalam rm200..
rm200 memang beli barang untuk bbq sahaja..

So kitaorang beli:
  1. Ayam - dah siap perap..
  2. Kambing - dah siap perap..
  3. Steak - dah siap perap..
  4. Hot dog - 2 paket..
  5. Nugget - 1 paket..
  6. Fries - 1 paket..
  7. Minyak masak - 1 paket untuk goreng nugget dan fries..
  8. Ice cream - Walls paddle pop pelangi tak ingat berapa litter ..
  9. Sos cili 1 botol besar..
  10. Arang 1 kotak..
  11. Pinggan dan cawan kertas..
  12. Tisu 2 paket..
  13. Penyepit ayam..
  14. Sunquick 1 botol besar..
  15. Air mineral 3 botol besar..
  16. Buah tembikai 1 biji..
 Memang ngam-ngam rm200 la..
Tapi terlebih keperluan la benda-benda ni..huhu..
Dulu dekat Melaka ok la sebab tido dekat sana..
So ayam tu buat makan sampai breakfast..
Yang ni plan nak tido dekat sana jugak mla-mula..
Tapi last minit tak jadi..
So bungkus bawak balik..
 Makan dekat rumah dan lama ayam tu lagi sedap rasa die..


So satu hari Sabtu lepas memang penat la..
Dari pagi pegi beli barang..
Nasib baik la aku sempat tido kejap sementara tunggu en.bf balik keje petang tu..
Hawa lagi la penat sebab lepas beli barang die terus pegi Nilai nak start hidupkan api, goreng nugget fries segala..

Seronok je lepak ramai-ramai dengan budak-budak ni..
Ada yang nak kawen bulan depan..
Ada yang dah kawen bawak wife bole kenal-kenal..
Ada yang dah ada anak, jumpa ni baru la jumpa anak die..
Padahal dah setahun umur budak tu..

Balik tu walaupun penat sampai rumah pukul 1..
Sempat jugak la lagi bersembang dengan Hawa sampai pagi..hehe..

Ahad pulak aku keluar petang sikit pegi survey barang dekat Bangsar dan Shah Alam..

Semalam bangun nak pegi keje memang mengantuk dan malas giler..
Nasib baik la banyak keje..
So leka buat keje je..
Alhamdulillah ada doc yang dah siap..
Nak kene speed up sikit bagi lagi cepat..
 Baru hari Selasa, keje dua hari otak dengan badan rasa penat giler..



Esok ada team briefing dengan Director department aku..
Harap semua ok la..
Risau je kalau die tanya pasal projek aku..huhu..
Mampos nak menjawab..
Dah la aku rasa progress macam teruk je..hukhuk..
 
Semoga semua ok je dan cepat la doc untuk FEED packages dan report aku siap..
Semalam manager aku dah tanya pasal report..
Nasib baik la technical writer tak de dekat ofis..
Tak bole check report aku..
Lepas raya kata nya..
Memang kene siap kan doc untuk FEED packages cepat-cepat dan lepas ni concentrate dekat report..
Semoga semua nya baik-baik je..
AMIN..

2 comments:

  1. msti meriah bbq ramai2 dgn kwn2..
    mesti sbb kesibukan n kepenatan jd mls nk update blog...

    ** chendor kopitiam dh lama ttp..skarang dinie kopitiam y ambik alih.. salah satu caw restoran dinie tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok rmai2..dah la x slalu bole lepak sama2..
      tu la skrng ni rasa mkin jrang update..

      ** ooo yeke..da ttp rupenye chendor kopitiam dkt taman chukai utama tu..last pg kemaman pn bln 10 thun lepas..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...