Monday, 19 January 2015

Weekend - Ummi's baby & Taken 3..

Assalammualaikum..

Kisah semalam..
Kalau tak tulis awal-awal ni lepas ni confirm malas nak tulis dah..
Sabtu en.bf keje..
So aku memang melepet je dekat rumah main gaim, borak-borak depan TV dengan housemate..
Dieorang pun dah minggu last dekat rumah ni..

Ahad memang plan nak keluar..
Keluar berpoya-poya sambil settle kan hal..
Lagi pun owner rumah nak datang semalam nak settle kan langsir, pasang cermin, tambah socket, dapur segala..
Bertambah la aku malas ada dekat rumah..
Masa sabtu tu pun aku memang berharap je die tak datang..
Aku kan beria tido masa tu..
Hari Sabtu malam tu die SMS bagi tau nak datang pukul 11..
Dari plan nak keluar pukul 12 aku ajak en.bf keluar awal sikit..
Yelah orang nak datang buat keje..
Ada dekat rumah pun tak bole buat apa..
Baik keluar..

Tu pun en.bf sampai lambat jugak..
Sambil tunggu die aku main candy crush lagi sambil online..
Tetiba teringat ex roomate aku dekat Penang dulu..
Rasanya die baru deliver baby..
Mesej die dekat FB sekali die ada dekat Keramat..
Petang nanti baru nak balik Sg.Buloh..
So aku terus confirm kan no fon die..
Kalau rajin ak nak pegi melawat die dengan baby..
Kitaorang kan selalu kalau pegi KLCC park dekat Jelatek..
So dekat sangat la kalau nak singgah kejap..

Ingat nak makan dekat kedai dekat rumah die..
Tapi kedai tutup pulak..
Terus je la pegi rumah die..
Dah la tak sempat prepare apa-apa..
Memang tak plan..
Tapi tak plan ni la yang best kan..hehe..
Best la lepak-lepak dengan kawan lama catch old memory dan tukar-tukar cerita pasal kawan lama..
Aku dulu 2 tahun duduk dengan die..
Dapat pulak mak die hidang biskut jagung, air teh dengan limau..
Biskut jagung dengan air teh tu memang layan la..hehe..

Lepas tu ingat nak makan dekat pasar keramat..
Tapi tak de tempat kosong dengan ikan dah limited..
So terus pegi KLCC je la..

Sampai KLCC terus pegi beli tiket wayang..
Amik pukul 630 petang..
Then pegi makan..
En.bf je makan masa ni..
Aku minum je lepas tu bungkus je semua makanan aku letak dalam handbag..hehe..
Lepas makan pegi carik barang..
Aku pernah pegi kedai tu..
Tapi aku perasan macam dah tak nampak..
Masa lepas beli tiket wayang aku check dekat map kedai die ada dalam list..
Lepas makan bila carik rupenya temporary close pulak..
Tak tau bila nak bukak nya lagi..
Nasib baik la aku dah check online selain listed store dekat KLCC ada satu lagi dekat Pavillion..

Maka exercise la kita ke Pavillion..
Aku dah 2 kali ikut walkway dari KLCC ke Pavillion tu..
Semalam aku ikut jalan biasa je..
Which is keluar dekat Aquaria lalu dekat Jalan Pinang..
Aku rasa memang jalan tu lagi dekat dari ikut jejantas tu..
Tapi kalau nak excercise lebih boleh la ikut jejantas tu..
Kalau nak cepat ikut jalan biasa je..hehe..

Sampai Pavillion terus tengok map..
Ok ada dalam list..
Terus pegi carik kedai..
Alhamdulillah jumpa kedai dan barang yang dicarik..
Thanks jugak SA yang baik layan kitaorang dengan baik walaupun mula-mula macam kerek je..hahaha..
Tak beli pun..
Survey harga je dulu..

Dah settle terus balik je..
Tak de nak jalan-jalan dekat Pavillion pun..
Balik tu sebab awal lagi singgah duduk dekat Taman KLCC..
Best je tengok orang jog dekat situ..
Aku duduk situ makan makanan yang aku tapau tadi..haha..
Dah pukul 615 kitaorang masuk la nak tengok wayang..
Ramai jugak la tengok movie ni walaupun aku rasa dah lama jugak die tayang kan..


Ok jugak la cerita ni..
Masa tengok trailer dulu en.bf berminat..
Aku pernah tengok sebelum ni pun ok je cerita die..
So boleh la layan tengok Taken 3..
Ok la cerita die..
Aku recommend jugak la kalau orang nak tengok..

Balik tu kitaorang jalan-jalan jugak tengok barang sikit dan balik rumah..
Sebelum balik teman en.bf makan bihun sup..
Aku makan baki makanan siang tu je..
Dekat kedai tu ada tayang Anugerah Juara Lagu (AJL)..
Haziq siap SMS aku lagi pasal AJL..
Dapat en.bf yang memang tak layan memang kitaorang tak pay attention pun..huhu..

Tapi balik tu sempat la tengok Shila Amzah nyanyi..
Tengok artis jemputan dan penyampaian hadiah..

Balik semalam jugak aku cepat-cepat minum ACV..
Dari Sabtu malam dah rasa tekat panas dengan perit..
Bangun pagi Ahad pun bertambah teruk..
Tapi tak perlukan ubat lagi pun..
So minum ACV je la dulu..
Hari ni makin tersumbat jugak..
Ofis pun bukan main sejuk pulak..
Tambah hari ni baik punya kene tiow dekat ofis..haha..
Wake call betul untuk aku..
So malam ni minum ACV Lagi..

Orang duk kecoh-kecoh pasal Mojo dengan buskers tu..
Balik keje ni aku baru tengok dan dengar..
Gempak jugak la..
Deserve la untuk best performance..
Pape pun tahniah kepada semua pemenang..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...