Saturday, 24 January 2015

Weekdays & Weekend..

Assalammualaikum..

Apa aktiviti korang weekend ni?..
Aku tak balik kampung pun weekend ni..
Plan asal nak balik..
Tapi cancel plan sebab nak balik kampung next week..
Next week cuti lama..
Dari weekend  Sabtu Ahad then Isnin sambung cuti wilayah, Selasa pulak Thaipusam..
Lagi pun balik dah gaji best sikit..hehe..

Semalam Hawa dah balik rumah..
So sepanjang malam berborak la dengan die..
Macam-macam cerita la tak habis-habis sampai pagi..haha..

Hari ni pulak memang bangun lambat la kan..
Lagi pun memang tak de plan pun weekend ni..
En.bf pun keje..
Hawa pulak nak jumpa bf die dan nak balik kampung sebab kenduri..

So hari ni adalah aktiviti untuk diri sendiri..
 Masa Hawa siap-siap tadi aku sempat la kira duit syiling..
Itik dah lama penuh..
Maklumlah itik kecik je..
So hari tu dah transfer dalam plastik..
So hari ni kira semua dalam plastik dan dalam itik..


Kira-kira total adalah dalam rm70..
So tadi dah tanya dekat kedai runcit bawah nak tukar..
Esok la aku turun bawak duit ni..

Dah settle kira duit ingatkan nak mandi..
Lalu dekat depan rasa nak mengemas pulak..
Hari ni ada dua orang budak keluar..
So kemas balik la hall dengan dapur..
Nasib baik la rumah kecik je..
Senang dan cepat nak kemas..
Masuk toilet basuh toilet pulak..

Settle semua aku mandi lepas tu turun bawah beli makanan..
Barang tak de dan tak rajin lagi nak masak rasanya..hehe..
Sambil makan sambil menonton One 2 Ka 4..
Layan la kejap Panggung Sabtu..
Habis makan aku pun tutup tv..
Tengok tak menarik lansung..haha..

Tu je la rutin hari ni..
Hawa dah balik kampung pukul 5 tadi..
So aktiviti hari ni akan diteruskan dengan online atas katil..
Berpoya-poya di alam maya, menonton atau buat keje aku..
Kalau rajin sikit mungkin aku buat keje ofis..
Tapi setakat ni tak pernah lagi..

Cerita pasal ofis..
Fuhh makin mencabar sekarang..
Minggi ni aku memang agak penat dan struggle dengan keje aku..
Semoga semua baik-baik je..AMIN..

Selamat Berhujung Minggu..:)

2 comments:

  1. lya pon suka kumpul syiling..tp lya simpan dlm bank asya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best la asy mummy tlg simpan kn duit..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...