Wednesday, 21 January 2015

Offshore Engineering - Industrial Practical Training & Final Result..

Assalammualaikum..

Rajin pulak aku update entry hari ni kan..
Padahal hari ni wordless wednesday..
Dah up entri pagi-pagi tadi lagi..
Sekali balik keje banyak pulak idea nak tulis..
Layan kan je la..
 Sementara rajin ni..

Kisah ni dah lama dah..
Siap ada drama-drama lagi..
Tapi Alhamdulillah semua nya baik-baik je akhirnya..

Aku memang malas nak tengok result..
Sebab untuk praktikal aku ada drama..
Siap budak ni kata aku fail untuk praktikal..huhu..
Kalau fail aku memang buat tak tau je la..
Paling-paling pun aku dah ada cert lain dan aku dah keje..
Tapi tetap rasa rugi sebab bayar yuran dan masa belajar lagi tapi tak de hasil..
Dah la yang problem die masa item paling last sekali..
Lagi pun tempat praktikal, presentation semua ok je..

So walaupun budak-budak ni dah tengok result..
Aku ada tengok dulu..
Tapi result aku tak keluar-keluar..
Apahal entah..
Nak email atau call tanya aku malas..
Aku memang malas nak deal dengan orang tu..
Kalau fail pun aku tak pelik pun la..
As expected..

Dah lama tak check..
Sekali haritu aku check..
Kadang-kadang tu tak dapat check sebenarnya..
Sebab aku lupa password..haha..
Tup-tup hari tu dapat check dan dah ada result..wohoho..
Result praktikal aku memang teruk la..
Ni lah hasil selepas drama-drama..

Lepas drama-drama hari tu..
Aku diam, pihak kolej pun diam..


Tapi tak pe..
Aku tak de hal la..
Lulus tu pun dah cukup syukur banding fail..
Kalau fail satu hal nak kene repeat nak kene bayar yuran lagi..
 Dan ni lah final CGPA aku untuk course ni..

 

Tadi aku baru print transcript final ni..
Print PDF je pun simpan soft copy..
So lepas ni boleh la tutup buku kisah ni..
Study dah habis, yuran dah habis bayar..
Final transcript pun dah dapat..
Aku tak pasti lagi la aku nak pegi ke tak grad nanti..

Pape pun ni antara kenangan bermakna dalam hidup aku..
Banyak giler yang aku belajar dan pengalaman yang aku dapat sebab benda ni..

Tadi pun cakap dengan Jie..
Rindu nak lepak sama..
Lagi best bole pulak house mate aku nanti akan praktikal dekat tempat Farez dengan Jie praktikal dan keje..
Kebetulan sangat..
Kenangan dekat Chendor..

2 comments:

  1. woww..offshore engineering...

    mmg terbaikk la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ada rezeki nk blaja benda ni..struggle jgak la..tp dah settle lega da..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...