Friday, 31 October 2014

Selamat Tinggal Oktober 2014..

Assalammualaikum..


Hari ni 31hb hari last untuk Oktober 2014..
Oktober tahun ni banyak jugak kenangan untuk aku..
So boleh la tulis pape sebagai kenangan..
Kadang-kadang aku suka jugak baca blog sendiri..
Tengok tajuk lepas tu dah tak berapa ingat apa yang jadi..
So baca balik, teringat la kenangan lama..hoho..

 Dari tadi memang ada rasa nak menulis..
Balik keje tadi aku singgah kejap dekat pasar malam beli nasi beriani dengan ayam masak merah..
Memang perut lapar tadi..
Tengah hari aku makan sebiji epal hijau je..
Pagi pulak aku makan oat je..
Aku beli nasi lemak untuk office mate aku je pagi tadi..
Selalu aku ada jugak la beli kueh untuk aku..
Kalau beli 4 biji memang aku makan dari pukul 9 sampai la pukul 12..
Jarang la makan sekali gus..
Tapi hari ni aku memang malas nak beli pape..
Selalu aku beli kueh dekat ada kakak ni..
Tapi dah tiap-tiap hari beli kadang-kadang rasa jemu jugak..

Hari sebelum tu aku makan kuew teow goreng dengan teh halia masa lunch..
Kuew teow goreng dengan portion yang banyak dekat stall Penang Cuisine dekat food court Nu Sentral..
Harga rm8.05 termasuk tax..
Pada aku sedap la..
Sape-sape pegi Nu Sentral bole la try..
Malam tu pulak perkena Lamb Mandy dekat Dataran Sunway..
Sebab tu makan epal hijau je lunch tadi aku rilek je..

Sebut pasal nasi arab..
Nasi arab tempat aku makan tu ada delivery la..
Patut la orang tak ramai sangat pun dekat kedai die rilek je..
 Lepas tu aku tengok ada promo lunch..
Aku perasan harga lamb mandy sebab aku suka yang tu..
Kalau waktu lunch rm8.++ je sekali dengan air..
Murah kan..
Sape yang dekat area tu waktu lunch tak tau nak makan apa..
Bole la perkena nasi arab..

Sampai rumah memang mandi lepas tu terus makan depan TV..
Sebelum makan dah masuk kan baju siap-siap dalam mesin basuh..
Insyaallah minggu ni aku balik kampung..
So memang kene basuh baju siap-siap la..
Tak pernah aku bawak baju balik rumah lagi..
Mostly yang aku basuh tu baju keje..
Kalau basuh dekat rumah campur dengan baju-baju lain..
Buat nye tertinggal ke apa payah pulak..
Baju dah la bukan banyak sangat..hehe..

Lepas dah makan aku masuk dalam bilik..
Sambil landing atas katil, aku online..
Dah mandi, dah makan, perut dah kenyang, mata pun dah berat..
Siap dah bercadang nak tido kejap..
Nanti malam baru bangun ampai baju, basuh muka segala..hehe..
Sekali mula-mula en.bf call kejap..
Tak lama lepas tu Sen pulak call..

Sen kongsi die tengah happy sebab petang tadi dah sign dengan bank untuk rumah die..
Lepas sign tu terus prepare surat resign..haha..
Tak sabar nak balik KL..
Kalau die balik aku memang la lagi happy..

Lama bergayut dengan die..
Terus tak jadi tido..
Siap segar pulak lagi mata ni..
Tengok baju tak siap jugak lagi..
Mesin basuh rumah aku ni memang tak berapa betul sikit..huhu..
Malas nak layan dah 2 jam lebih tak siap-siap aku terus je spin..
Kene tunggu jugak tu..
Sambil tunggu siap tu aku bukak tv..
Basuh muka, pakai shiseido black mask..
Then pakai derma-roller..
Ni macam dah rutin aku untuk hari Jumaat..

Cerita pasal oktober..
Sepatutnya aku join company aku sekarang bulan ni..
Tapi disebabkan manager aku nak aku join awal..
Aku masuk la minggu awal yang mana ada 2 hari bulan September..

Hari ni aku dah submit time sheet pertama aku..
Kene tunggu lebih kurang 30 hari la baru dapat gaji..
Bertabah la lagi sebulan ye..
Dah lama tak rasa duit gaji..:)

Bercakap pasal ofis dan keje..
Keje agak banyak..
Tapi bertabah je la..
Nasib baik la environment dekat office best..
Walaupun banyak keje tapi bila ada team yang best..
So membantu jugak la..

Boleh kata untuk new incomer macam aku ni memang agak tough..
Sangat banyak yang aku kene belajar..
Soft skill dan knowledge..
Kadang-kadang macam tak cukup masa..
Ada masa banyak keje..
Lepas tu stuck, serabut dan cuba catch up balik..
Tapi aku rasa best jugak bila keep busy dekat ofis..
So ada je benda yang kita kejar nak buat..
Masa pun rasa cepat je berlalu..
Kejap je dah petang..
Dan akan ajar kita untuk manage masa dengan lebih baik..

8 jam dekat ofis tu pun aku rasa fully utilized..
Walaupun sibuk terkejar sana sini..
By end of the day kita akan happy dengan hasil die..
Mula-mula rasa susah..
Rasa tak mampu nak buat..
Bila dah settle..
Rasa tak sangka dan automatically akan motivate diri yang kita mampu buat benda lebih susah..
So kita akan sentiasa develop diri kita..
Tak de lah static je..

Untuk minggu depan pun ada banyak benda yang aku kene buat..
Banyak benda tak settle lagi..
Ada benda yang dah settle then kene comment dengan bos aku..
So kene la repair sampai die puas hari..
Nak prepare material (drawing dan info) untuk report..
Ni pun banyak masa perlu untuk prepare..
Lagi kalau doc tu kene dapat dari vendor..
Nak tunggu vendor respond pun dah sekian..

Minggu depan pun kan ada meeting dengan vendor..
Kali ni pilih nak pegi ofis vendor..
So bole jalan-jalan..hehe..
Selalu nya vendor je yang datang ofis kitaorang..

Then ada jugak meeting dengan technical authority (TA) company..
Kiranya big boss untuk discipline aku..
Aku ada kene buat short presentation untuk project aku..
Slide pun tak prepare lagi..huhu..

Dan Insyaallah minggu depan aku akan away kejap dari ofis untuk site visit..
Tu pun kalau jadi la..

Tak masuk lagi kalau tetibe ada short notice meeting..
Tak kisah la department meeting, vendor meeting ke..
Tadi ada list untuk internal workshop pun tak sempat go through lagi..

Bulan depan akan ada dinner untuk dinner aku..
Ada lawan bowling..

Tadi masa tengok status aku dekat company..
Dah 8 bulan aku dekat company ni..
Kejap je rasa..
Ni la jugak paling lama aku pernah ada dekat company compare dengan sebelum-sebelum ni..
Semoga semua baik-baik je la..

Wednesday, 29 October 2014

Tuition Fee - Final..

Assalammualaikum..

Dah lama tinggalkan kelas..
Dah lebih setengah tahun kembali ke industri..
6 month before as intern dan sekarang as employee..
Alhamdulillah syukur sangat dengan perancangan Tuhan..
Up side down 2 tahun sebelum ni memang banyak mengajar aku..
Cuma aku harap pengurusan kewangan aku makin baik la..

Tadi lepas lunch kitaorang dah pegi jalan-jalan..
Teman office mate aku pegi shoping pakaian..
Nak beli baju dapat seluar..
Siap esok dah plan nak pegi window shopping time lunch sebab esok hari Khamis..
Dah plan nak puasa then pegi jalan-jalan waktu lunch..
Masing-masing pegi shopping ni lelaki ye..
Aku ni memang ditakdirkan betul..
Sebenarnya aku ada tulis post pasal kenapa lelaki, lelaki dan lelaki..
Tengok la kalau rajin nanti aku share..

Dah melalut jauh dah..
Sambung balik ke cerita yang sepatutnya..
Hari ni aku dah habis bayar yuran pengajian aku sepenuhnya..
Semalam dapat duit refund tu hari ni aku dah settlekan bayar..
Tak bayar nanti entah apa-apa je la aku merepek buat dengan duit tu nanti..

Nak bayar ni pun ada la drama jugak hari tu..
Malas betul aku kadang-kadang..
Suka bagi aku menyirap..
Tapi kadang-kadang aku malas nak layan..
Layan karang aku pun sama bebal macam orang yang aku layan tu..

Rasanya nak pegi Terengganu haritu aku ada la cakap yang aku ada bengang sikit kan..
Salah satu nya pasal yuran la..
Aku pun tak faham kadang-kadang macam mana dieorang ni keje.
Keje tak perform tak pe..
Tapi jangan la bodoh sombong..
Aku memang respect giler dengan orang yang makin tinggi makin humble ni..
 Kalau tinggi tapi humble memang terbaik la..
 Ramai jugak aku jumpa orang macam ni..
Tu buat kita rasa sape je la diri kita ni..
Nak belagak, tinggi cakap ke..
Tak kemana pun..
Ramai lagi orang lagi hebat..

Sebenarnya aku dah start contact kolej aku dari seminggu atau 2 minggu sebelum aku nak pegi present..
Mula-mula aku call orang bahagian finance yang biasa uruskan aku tu..
Disebabkan status yuran aku ni lain sikit..
So senang bercakap dengan die..
Kalau tak orang pun susah nak faham..
Susah pulak nak kene explain nanti..

 Mula-mula call general line..
Tapi tak berangkat..
Ada jugak la aku try call dapat..
Tapi PIC tu cuti pulak..
Ada orang lain jawab pun die prefer PIC tu handle..
Last-last aku SMS lecturer aku tanya email address PIC..
Senang bole communicate direct dengan die..
Kalau tak kene call general line..
Tak de direct line..

Seminggu sebelum present tak silap PIC pun email la value yang aku kene bayar..
RM1+++.++ macam tu..
Mak ai terkejut aku dengan value tu..
Aku pun call la PIC tu balik nak confirmkan..
Aku pun mintak penyata bayaran dan total yuran pengajian sepatutnya untuk course aku..
 Bila calculate jumlah yang aku dah bayar..
Tambah dengan jumlah yang die bagi..
Lebih dari jumlah kesuluruhan yuran course aku..
Lagi aku dapat pengecualian credit untuk 2 subject..
Deduct yuran dalam 1+++.++ macam tu..
Lagi pun kalau ikut credit hour practical pun tak de la sebanyak tu..

Aku pun call la PIC bahagian finance ni..
Die bagi tau yang value tu dari HOD department aku..
Aku tau selalunya memang die yang bagi value pun..
Finance just key in je..
Aku pun call la HOD department aku..
Dengan yakinnya bila aku call confirm value tu..
Mahal sikit sebab practical tempoh masa lama..
Tak de la nak double check ke apa dengan value tu..
Tegas sangat la kononnya..

Aku tak puas hati..
Aku kira dari penyata dan email calculation dekat PIC..
Aku email rough calclation untuk bagi tau yang value die bagi dekat aku tu tak make sense..
Then die reply yang dia akan confirmkan dengan HOD aku..
Masa aku jumpa HOD aku masa present die bagi tau yang die dah bagi value yang baru tu dekat finance..
So pape refer dekat finance..
Value tu dari die je pun..
Kalau bagi tau je kan senang..
Siap tanya aku anggaran value..
Lepas tu kata aku sendiri dah tak ingat ke apa..

Sebab aku ingat dan aware la aku argue value awal yang tak make sense tu..
Cuba la cakap elok-elok..
Padahal ko sendiri yang dah salah kira..
Lepas tu nak kata orang tak ingat la..
Cuba la mengaku salah..
Aku tau la aku student dan ko tu HOD..
Tapi aku rilek je..

Bukak email hari Isnin hari tu aku tengok PIC finance tu emailkan value yang baru..
Dari rm14++.++..
Value baru yang aku kene bayar tu rm3++.++ je..
Tak ke banyak giler beza nya tu..


So hari ni semua dah settle..
Kalau masa aku call tu pegi double check..
Then dah confirm bagi tau balik..
Masa jumpa aku tak payah kata aku lupa ke..
Padahal salah tu terang-terang sangat..
Tapi nak cover cakap aku lupa..
Cube mengaku salah kira..
Mintak maaf ke..

Jangan ingat orang ikut je cakap kita sebab kita ni berkuasa sangat..
Kita dah menang..
Tak kisah la dengan orang yang lagi rendah dari kita ke apa..
Orang memang tak hormat kita..
Lagi dibenci ada..
Kadang-kadang orang malas layan sebab tak nak la jatuhkan air muka orang..
Lagi pun tak nak sama-sama nampak bodoh..

Kita boleh tegas..
Tapi bukan bodoh sombong..
Banyak beza nya tu..

So hal ni dah settle..
Aku pun dah settle kan bayar semua..
Tinggal nak dapat receipt je..
Tapi ada satu hal lagi tak settle..

Maybank Pre-Auth Debit..

Assalammualaikum..

Saje aku nak share pasal benda ni..
Mungkin ramai dah tau..
Mungkin jugak ada lagi yang tak tau..
Apa aku nak share ni kalau kita bayar minyak dekat petrol pump juga kad debit..

Aku pernah je experience benda ni sebelum ni..
Dah lama jugak la..
2 3 tahun lepas kot..
So aku memang tau yang kalau kita bayar minyak guna debit card die akan deduct satu amount..
Macam Maybank die akan deduct rm200..
Lepas tu tak de dah..
Biasa bayar tunai je..

Tapi hari tu pegi Terengganu masa nak balik..
Isi minyak siap-siap dekat Shell Chendor..
Malas nak berenti dekat Hiway..
Tapi berenti jugak sebab Jie dengan Farez isi minyak..
Lepas tu dieorang gilir-gilir drive..

So masa isi minyak dekat Shell Chendor..
Sebab nak isi banyak..
Aku dengan en.bf pulak dah tak de cash..
Aku ni memang jarang sikit la pegang duit banyak-banyak ni..
Selalu paling banyak pun ada rm50 je dekat tangan..
So nak guna card debit je la..
Sebab kalau nak withdraw pun kene charge sebab dekat situ aku tau ada ATM CIMB je..
 
Dah masukkan kad tetibe salah ape entah bangla tu buat..
Kene re do balik..
So aku malas, karang salah isi ke apa..
Masa ni keluar jugak resit tapi amount die 0.00 la..
 Aku masuk je dekat dalam..
Tengok ATM pun memang out of service..
Aku bayar pakai kad je la dekat counter rm50 untuk isi minyak..

Sekali dah sampai KL pegi la cari ATM dulu sebab nak keluarkan duit untuk makan..
Sekali masa tengok balance aku macam pelik je..
Aku dah bole agak yang duit kene deduct dekat petrol pump..
Balik tu aku terus check dekat Maybank2u..
Sekal betul aku tengok ada deduction rm200..


So rm50 tu untuk transaction dekat kaunter..
Dan yang rm200 tu untuk dekat pump guna kad..

Masa mula-mula nak guna card bangla tu dah bagi tau yang kalau deduct die akan refund baki die next month..
So nak confirm aku pun call la Maybank..
Call hotline dekat belakang kad..

So dieorang inform yang kalau guna kad dekat kaunter die akan deduct exactly amount yang kita bayar untuk minyak tu..
Kalau dekat pump pulak memang once kita masukkan card die akan automatik deduct rm200..
Tak kisah la kita isi atau tak memang die akan deduct..
Dan die akan refund balik baki lepas 3 hari..
3 hari bekerja rasanya..

Macam kes aku aku guna kad tu 22hb petang..
Dah senja masa tu..
Semalam aku check baru die refund balik duit..


Aku boleh kata 3 hari berkerja la kan..
Sebab dapat lambat sikit disebabkan sabtu dan ahad..

Ni je la yang aku nak share..
Mungkin ada sape-sape yang tak tau lagi..

Tuesday, 28 October 2014

WW-Wordless Wednesday..

Assalammualaikum..

When more challenging, more interesting..



Sunday, 26 October 2014

Solo Sunday - Arrow's Blouse and John Masters Organics Scalp..

Assalammualaikum..

Apa khabar semua?
Mesti semua happy spend masa dengan family ke kan..
Ye la its weekend & today is Sunday..
Walaupun cuaca tak berapa baik..
Tapi aktiviti tetap di teruskan kan..

Hari ni macam semalam..
Aku tetap la beraktiviti sendiri..

Bangun tadi sempat bercakap kejap dengan en.bf..
Semalam ada la dapat SMS dengan die kejap..
Lepas tu disconnected..
Tiap hari memang berzikir la dekat die..
Tanya bila nak balik..
Kot-kot la balik hari ni..
Tapi lepas confirm tak balik hari ni memang aku beraktiviti sendiri je la..

Bangun tadi lepas alas perut aku lepak tengok AF yang ulangan minggu lepas..
Aku miss yang minggu lepas punya..
Semalam cari online tak de pun..
Sambil layan nestum, sambil menonton..

Dah habis aku ada pegi jumpa orang kejap dekat area rumah aku..
Untuk aktiviti aku..
Tapi macam tak berjaya je plan tu..hehe..

Lepas tu aku straight pegi Nu Sentral..
Perut lapar sambil kepala plan nak makan apa..
Lagi pun rasa nak membeli sesuatu..
Aku jarang pegi sorang-sorang ni..
Aku plan dari semalam sebenarnya..
Tapi sebab en.bf tak balik hari ni..
So sorang-sorang pun tak de hal la..

Sampai dekat train baru perasan yang kad Touch n Go tinggal..
Besa bawak handbag kan..
Ni bawak wallet je..
So kene beli token la..

Dalam train dah plan nak makan ayam penyet dekat Waroeng Penyet..
Sampai tu pegi draw duit dulu..
Perut memang dah lapar la..
Dah pukul 6 lebih masa tu..
Disebabkan kedai ni dekat atas..
Maka masuk Parkson dulu, lepas tu H&M dan ada kedai-kedai sambil naik ke atas..
Aku ada perasan 1 butik ni jual dress murah..
RM 29 je untuk long dress..
Tapi kalau nak singgah masa pegi makan dengan budak ni memang tak la..
Tepi escalator je..
Tak ingat pulak nama butik die..

Quick survey, ada yang aku dah aim..
Tapi tak try la..

So sampai kedai makan..
Terus order..
Hari ni try bawal penyet la pulak..
Besa waktu lunch makan murah je..
Sebab ada promo untuk 1 set termasuk air..
Pegi macam ni memang mahal la..
Harga ikan. nasi dengan air adalah asing-asing..
 Total bawal penyet, nasi dengan jus oren tanpa ais adalah rm16.++..
Jus oren tanpa ais adalah jus oren yang sangat panas..
Nasib baik la tak pedas sangat walaupun amik sambal hot..
Aku tak minum lansung air dekat situ..
Maka duduk tepi tingkap sorang-sorang sambil menikmati gelap malam yang basah akibat hujan..
Nampak je ofis dari situ..

Settle makan aku terus pegi Parkson..
Tu yang aku rasa reasonable..

Masa aku pegi tu SA tu pun sangat nice..
Aku men letak je air aku yang full atas desk die..
Amik-amik baju yang aku dah aim..
Mula-mula datang tak de orang pun..
Tapi lepas tu aunty india ni pun shopping..
Bawak je la pegi fitting seorang diri..

Redha je la atas pilihan sendiri..
Biasanya ada en.bf atau Haziq ke yang jadi tukang komen..
Ni pasrah je la..
Try-try end up aku pilih ni je..


Ada 5 helai macam tu yang aku try..
Ada polkadot la..
Retro sangat pulak polkadot..
Beli nanti macam tak sabar sangat pulak nak pegi annual dinner tema retro nanti..haha..
Tapi nice je dan aku minat je..
Mula-mula ada aku try size M..
End up S masih la lagi saiz yang sesuai dengan aku..


Harga die macam dekat atas tu je..
Mura kan..
Sebab tu la aku beli..hehe..
Tu pasal dah aim awal-awal..
Banyak jugak sale dekat Parkson..
Yang ni sale up to 70%..
SA tu kata hari ni last day..

Sebenarnya ada la beberapa design yang bole tahan..
Tapi haruslah beli yang mura kan..
Compare-compare dengan tempat lain pun macam ni je yang paling mura..
So beli yang ni je..
Dan beli sehelai je..
Ada beberapa jenis jugak la yang ada less 70%..
Ada jugak yang 50%..
Tapi fikir tak pelah..
Tak payah rushing sangat..
Nanti-nanti beli lagi..:)
Haaa masa dekat sini jugak la habis jus tu aku teguk..

Dah settle aku ada gak masuk tempat lain..
Teringat jugak dekat dress rm29 tu..
Tapi sabarkan diri..
Next time beli lagi..
Tak perlu gopoh-gopoh..haha..

Lepas tu teringat pulak pasal rambut..
Conditioner aku tertinggal dekat kampung..
Teringat jugak pasal Haziq ada introduce shampoo yang adik die guna beli dekat Sephora..
Haziq kata shampoo tu ok..
 Alang-alang dah ada dekat situ masuk la kejap..
Masuk tu dengan SA yang sangat nice..
Terus melekat..huhu..


Terbeli la ni pulak..huhu..


Disebabkan aku ada masalah keguguran rambut..
Sebenarnya berpunca dari kulit kepala berminyak..
So SA tu recommend guna ni berbanding shampoo yang adik Haziq guna..
Kata nya die pun guna ni dan berkesan..

Harga sebotol adalah rm100..
Spray je dekat kulit kepala lepas basuh rambut lepas tu massage sikit..
Dengan 125ml die share guna dengan hubby die bole tahan 2-3 bulan..
Mungkin aku pakai sorang bole tahan lagi lama..
Die pun ada dalam bentuk gel tapi botol lagi kecik tak silap..
Tapi aku lagi prefer yang ni sebab spray je..

Pape nanti aku akan share..
Kalau berkesan dekat aku memang aku akan repeat beli lagi macam cleanser favorite..:)

Lepas tu aku singgah beli roti untuk makan malam..
Cheese stick rm1.80 je..
Dan terus balik..
Dah la tak gaji lagi.
Sorang-sorang aku lagi teruk rupanya..

Balik tu awal-awal lagi dekat train dah call Haziq..
Gelak je la die..

Nasib baik la aku tak pegi KLCC ke masa nak carik baju tu..
Nasib baik dah jumpa yang murah dekat Parkson..
Masa dekat H&M ada jugak la teringat nak pegi Bershka..

So sampai rumah terus bukak TV nak tengok AF..
Sambil tu online..
Hantar gambar goods for scalp ni dekat Haziq nanti die surveykan untuk aku..
Then melepak la depan tv layan AF..

Masa tunggu train tadi mak call..
Inform yang anak jiran aku yang accident teruk last week dah meninggal petang tadi..
Al-Fatihah untuk arwah..

Selamat Malam..
Esok dah nak keje..:)

Saturday, 25 October 2014

It's Saturday - Oct 2014..

Assalammualaikum..

Salam Maal Hijrah dan selamat berhujung minggu..
Apa aktiviti korang weekend ni?..

Aku memang berehat je la weekend ni..
Masa untuk diri sendiri kekdahnya..

Macam biasa weekend akan bangun lambat..
Bangun tadi aku terus mendobi..
Hari khamis haritu dah mendobi baju..
Hari ni basuh selimut, sarung bantal, sarung bantal peluk segala..
Masa bangun tu aku teringin giler nak beraktiviti fizikal macam dulu..
Rindu nak ber skipping, aerobik ke..
Insyaallah kalau kewangan dah stabil nanti nak beraktiviti fizikal balik..
Dah lama pending plan tu..

Pernah jugak dapat pamplet ada Zumba class dekat area rumah aku ni..
Kene plan betul-betul dulu..

Sambil basuh baju aku mop dapur dan kemas bilik..
Sapu bilik, bawah katil semua..
Bawah katil habuk die tebal giler..
Lagi rumah perempuan banyak rambut..
Malam tadi aku ada mop lantai sikit..
So hari ni malas nak mop..hehe..

Dah settle aku kemas toilet pulak..
Sental dinding dengan lantai..
Basuh sinki dan toilet..
Tu pun dah berpeluh-peluh..
Tu yang lagi rindu nak beraktiviti fizikal..
Untuk fitness, kesihatan dan isi masa dengan benda berfaedah..
Lagi pun semua aktiviti tu aku bole buat sendiri..

Sebenarnya masa bangun Apis ada ajak pegi Ikea hari ni..
Tapi macam malas pulak..
Aku plan nak pegi Nu Sentral..
Ada beberapa barang nak beli..
Lagi pun nak pegi makan..
Lepas mandi dah siap-siap rasa malas pulak..
Pegi makan dekat rumah ni je lah sambil online..
Bole download movie, buat keje sikit..

So ini la lunch dan dinner kot untuk hari ni..:)
Treat untuk diri sendiri..
Lagi-lagi enjoy weekend sorang-sorang....


Kualiti kali ni memang teruk..
Tapi aku malas nak komplen..
Ayam tu macam hangus kot..


White coffea..
Mintak less ice banyak ni dapat nye..
Sabar je la..
Ni sebab teringin nak minum kopi sedap la ni..

So selamat berhujung minggu..
En.bf entah bila nak balik nya..
Pegi site dari hari Khamis..
Nasib baik khamis malam sebelum die pegi sempat jumpa..

Rindu betul la nak beraktiviti fizikal balik..
Lagi bila officemate ramai yang kaki aktiviti fizikal..
Macam boss aku setiap hari sebelum masuk ofis pegi gym..
Selasa dengan Khamis time lunch hour die pegi Yoga lagi..
Manager aku pun setiap hari masa lunch hour pegi gym..
Ada manager yang masa lunch hour pegi jog sekitar ofis..
Dalam seminggu dalam 2 3 kali die akan jog as physical activity..
 Membakar aku betul..

Gigih betul boss aku yang pegi gym setiap pagi sebelum masuk ofis dan pegi yoga masa lunch hour..
Jangan tanya kenapa masa vendor meeting, vendor tu tanya die intern ke..
Lepas tu bole pulak tanya die dah ada boifren ke?
She'm mom for 4 kids ok..hahaha..
Terkejut and kagum giler dioerang..hehe..

Aku ni kasut sukan pun dah rosak masa team building hari tu tak beli-beli lagi..
Tali skipping yang beli last dulu tak berapa best..
Lagi pun entah kemana dah tak jumpa..
Tu la kene plan balik..
Termasuk plan masa..
Lagi bila weekend yang tak de buat pape..
Rindu giler la..
 
Apa pulak aktiviti esok?..

Thursday, 23 October 2014

The People & The Place where I belong to..

Assalammualaikum..

Kisah semalam memang terkesan sampai ke hari ni..
Esok pegi ofis aku nak tengok hal yuran aku..
Hal doc lagi..
Kalau tak ok memang aku maki je..
Penat la sabar..
Tak faham dengan orang yang suka susahkan orang lain, tak boleh bertolak ansur..
Yang paling penting bodoh sombong..
 Biarlah Luncai terjun dengan labu nya..

Alhamdulillah ada kegembiraan untuk aku hari ni..
Aku memang bangun lambat hari ni..
Memang nak rehat..
Bangun tadi nampak ada SMS..
Sekali bukak baca dari boss aku rupenya..

Die SMS wish untuk presentation aku..
Siap dengan kata-kata semangat dan pujian lagi..
Memang aku terharu sangat baca..
She is very nice..
Aku forward dekat en.bf..

Memang banyak yang aku belajar dari office mate dan company aku..
Kalau ikutkan ni tempat ke 3 yang aku keje..
Tapi cara sangat beza..
 Terutamanya boss dan manager aku..
Sebab aku memang keje close dengan 2 orang ni..

Dieorang punya caring, mentaliti dan tahap profesionalisme sangat tinggi..
Apa yang dieorang buat memang buat aku sangat respect..
Rasa hormat yang lahir secara semulajadi..
Dan makin bertambah dengan sikap dieorang..

Kalau kita berkeras, ego, tak bertolak ansur..
Orang bukan makin hormat..
Makin menyampah ada..
Maka jadi la ketua yang bodoh..
Orang akan ikut arahan kita dengan terpaksa..
Hormat memang tak de lansung..

Boss dan staff lain dekat company aku sekarang memang bagi ak satu persepsi yang lain..
Aku syukur sangat dengan rezeki tu..
Banyak sangat yang aku belajar dari dieorang..

Kisah Terengganu - Presentation..

Assalammualaikum..

Semalam macam yang aku share..
Aku pegi Terengganu untuk present praktikal aku..
Rasanya banyak benda tak best dari yang best..

Masa untuk aku present pukul 330ptg..
Pukul 11 kitaorang dekat KL lagi..
Masa tu call Jie die bagi tau doc bole hantar selewat-lewat 19hb Nov..
Aku check log book aku tertinggal la pulak..
Bole je nak patah balik..
Dekat Ampang baru masa tu..
Tapi sebab bole hantar nanti..
Kitaorang gerak je la..

Jalan ok la clear je sampai Kemaman..
Kereta tak banyak, cuaca pun ok je..
 Pukul 2 memang kitaorang dah sampai Kemaman..
Sampai sana pegi makan dulu..
Mula-mula nak makan dekat Benteng..
Kedai tak bukak pulak lagi..
So pegi makan dekat Nasi Kukus Gong Pauh je..
Sebab en.bf teringin nak makan nasi kunyit..
Die makan nasi kunyit dengan kari ayam..
Aku makan nasi kukus..

Lepas makan singgah pegi beli CD kejap..
Nak kene simpan present slide dengan report dalam tu..
Last sekali singgah petrol pump sebab aku nak tukar baju..
Datang pakai jeans, t-shirt dan seliper je..
So tukar la pakai baju kurung untuk present..

Call Jie dengan Farez tanya tempat..
Dieorang dekat kolej lagi..
Deiorang present pagi 930..
Aku malas la nak contact dieorang sebab takut dieorang penat, mengantuk ke..
Dieorang gerak dari malam masa jumpa dengan aku mintak tolong iron kan baju tu..

Sampai kolej dalam pukul 3..
Yelah beria dalam list kene ada 20-30 minit sebelum presentation..
Tapi delay 30 minit..
Present aku start pukul 4 kot..
Masa nak hantar doc ni la drama..
Memang bagi aku dengan en.bf menyirap..
Nasib baik la bole sabar kan die lagi..
Kalau tak meletop kot..
Farez pun ada hal jugak dengan management aku..
Memang kitaorang bengang sampai spoil mood..

Nasib baik la budak-budak ni ada..
Malas betul nak layan orang yang perangai entah apa-apa..
Dari kolej nak melepak pegi minum..
 Pegi Mak Nik kedai yang kitaorang selalu lepak tu dah tak de..
So pegi Aziz Satar je la minum dengan makan sata..

Tak plan pun nak jumpa dengan Jie dengan Farez..
Tak plan pun nak balik sama..
Tapi tetibe balik KL sama gak..
Chemistry sangat..haha..

Sebelum balik singgah Chendor lagi..
En.bf nak belikan keropok lekor untuk mak die..
Untuk kitaorang aku beli keropok yang dah siap masak je..
Jadi la rasa untuk makan..

Rasa nya gerak dari Kemaman dalam pukul 7..
Pukul 10 macam tu dah sampai KL..
Balik ni lambat sikit sebab dah nak sampai KL hujan lebat..
Tak de singgah mana-mana pun dekat highway..

Sampai KL Jie dengan Farez terus balik S.Alam sebab kene ada dekat sana sebelum pukul 11..
Aku dengan en.bf singgah makan dekat Taman Melawati..
Dekat Pha-Pha Garden ke nama kedai tu..
Dekat dengan Sakura Kristal Cafe..
Order tom yam, telur bungkus dengan kailan ikan masin..
Rasa makanan memang fail..huhu..
Sorry to say..
Aku habis jugak la..
En.bf memang tak lalu makan..
Tapi owner kedai sangat nice..

Sampai rumah dalam pukul 12..
Balik mandi memang letak kepala atas bantal terus lena..
Badan memang penat..
Sehari berjalan..
Walaupun aku tak drive..
En.bf je yang drive pegi balik..
Die lagi la kesian..
Aku at least cuti hari ni..
Die ada meeting dengan consultant pagi ni..

Pape pun pengalaman pegi sana ni memang antara yang tak best la..
Fed up giler dengan management tempat aku..
Spoil giler kitaorang..
Punya bengang sampai tak sempat jumpa lecturer ke apa..
Hepi pun sebab jumpa budak-budak ni..
Nak amik gambar ke apa pun malas..

Tapi tak pelah..
Aku percaya pada yang satu..

Tuesday, 21 October 2014

Kisah Sengal Belum Berakhir..

Assalammualaikum..

Tajuk tu aku pakai belasah je..
Memang tu la yang aku fikir..

Lepas balik tadi aku lepak-lepak je..
Konon-konon nak rilek-rilek sebab esok nak bangun awal dan travel pegi Terengganu kan..
So aku lepak-lepak dekat bilik je la sambil online..
Sekarang ni macam tak de masa je nak online dekat ofis..
Boleh online..
Tapi nampak latest update korang je la..
Tapi tak sempat pun nak baca..

Balik tadi pun sempat bergayut merapu dengan Sen..
Semoga urusan die nak beli rumah dipermudahkan la..AMIN..
Tengah bercakap dengan Sen tetibe Farez call..
Ada benda nak mintak tolong katanya..
Sekali rupenye nak mintak tolong aku iron kan baju..
Rumah dieorang tak de iron..
Memang aku gelak la tadi..
Tak habis lagi rupenye drama-drama sengal aku dengan dieorang ni..

Lepas tu Jie pulak call..
Die bagi tau la yang dieorang gerak pegi Terengganu malam ni..
Sessi dieorang pagi esok..
So dieorang nak datang ajak aku lepak kejap..
Maka ke Jalan Raja Laut la kita..
Lepak makan sambil borak-borak..
Then dieorang hantar aku balik..
Aku pun naik la iron kan baju dieorang kejap..

Dieorang ni punya idea selalu mengarut je..
Ke kitaorang memang macam ni..huhu..
Lagi pun sekarang ni dah jarang-jarang jugak lepak dengan dieorang..
Walaupun sebulan tu ada jugak la sekali..
Yelah banding dulu..
Bole kata setiap hari lepak sama..

Kira dieorang ni memang sebahagian dari hidup la dulu..
Sekarang pun..huhu..
Kira ironkan baju dieorang ni ni salah satu antara banyak kenangan aku dengan dieorang la..haha..

Walaupun banyak perangai sengal dan mengarut dieorang ni..
Aku memang ok je..
Tu la sesuai sama-sama dengan dieorang ni agaknya..

Ni mungkin antara 1st time aku iron baju lelaki kot..
Kalau ada pun memang lama sangat dulu nya..
Last aku tak ingat bila..
Baju lelaki ni walaupun kemeja tebal rupenya..
Lama gak nak iron..

Aku sebenarnya tak suka iron baju..
Kalau pegi keje pun aku suka pakai baju yang tak payah di iron..
Jadi kalau beli baju pun sekarang aku suka beli baju yang tak perlu di iron..
Masa ampai hanger siap-siap lepas tu dah kering terus letak dalam almari je..
Kalau ada yang kene iron tu pun aku rasa baju die agak nipis berbanding kemeja lelaki..

Pape pun semoga dieorang selamat sampai..
Lagi drive malam-malam ni..

Monday, 20 October 2014

Hari Ini Dalam Sejarah..

Assalammualaikum..

Hari ni antara dalam sejarah aku datang ofis..
Sebabnya aku datang ofis awal hari ni..
Tak de la awal mana pun..

Kisahnya hari ni aku kene buat presentation pukul 9 pagi..
Dah la dengan tak de suaranya..
Hidung sumbat lagi, batuk teruk..
Office tu bunyi macam dekat hospital dah..
Masing-masing barlawan-lawan batuk dan bunyi bersin..

Malam semalam aku sampai rumah awal jugak la..
Awal tak awal sangat dalam 11 lebih la..
Sampai-sampai terus siapkan slide untuk present hari ni dan report untuk present nanti sebab nak print dekat office dan hantar pegi bind..
Masa tunggu en.bf amik aku dekat rumah sambil tengok AF aku memang dah start buat sikit-sikit..
Cerita pasal bind ni ada yang menyakitkan hati sikit..
Sama la pasal yuran aku..
Kadang-kadang aku pun tak faham..
Abaikan je la cerita tu..

So dah settle dah email aku pun tido..
Tapi mata ni sampai pukul 3 pun tak bole tido..
Dah la pukul 7 paling lambat nak kene bangun..
Sudahnya tido jugak..
Dah nasib baik aku tersedar pukul 6 lebih..
Lepas tu tak tido lena balik..
Sebabnya semalam en.bf masa ON kan balik hp aku boleh pulak die set kan jam aku tu pukul 9 lebih..
Padahal jam hp aku aku ikut 24 hour..
So memang tak kan berbunyi la jam tu kalau aku tunggu..
Aku nasib baik la perasan lepas tu terus tukar..
Naya betul la..

Bangun tu tak de la ngantuk sangat..
Cukup tido lagi rasa ngantuk..

Dah siap, pegi belikan sarapan untuk office mate aku..
Sampai ofis tak ramai pun ada lagi..
Sampai-sampai tu office mate aku bole pulak tengok jam tangan die..
Menganjing aku la tu..haha..
Duduk terus buat keje la..
Aku pulak konon nya nak puasa..
Boss aku pun masa nampak aku, masa aku wish morning bole pulak tegur baru pukul 820,aku dah buah tebiat ke?..haha..
Sabar je la..
Nasib baik la masa tu punya la nervous nak present dan siapkan report..

Dah present aku print report, then pegi KL Sentral carik tempat nak bind..
Punya la jalan tapi tak jumpa..
Sudahnya aku beli betik..
Sebabnya aku tak jadi puasa sebab ada lunch untuk Deepavali masa lunch hour..
So join je la pegi makan capati ramai-ramai..

Balik tu sambil borak dengan office mate ada die bagi tau kedai printing..
Aku pun pegi la..

Hari ni entah kenapa mood nak keje memang teruk..
Bukan aku sorang je..
Macam semua teruk..
Mungkin sebab tengah minggu ni ada cuti..
Ramai yang kurang fokus kot..

Aku pun masa dah petang bole pulak sakit kepala..
Nak settlekan pasal yuran aku lagi..
Tak settle pun lagi padahal..

Balik-balik beli kueh dekat pasar malam aku pun naik terus cari doc yang sepatutnya..
Nasib baik jumpa..
Lepas tu terus on laptop buat slide untuk present rabu ni..
 Tengah best-best tengok Maaf Jika Aku Tak Sempurna boleh pulak kilat beria..
So tutup la TV..

So slide dah siap..
Lepak-lepak la online dekat atas katil dalam bilik..
Boleh la update blog sambil BW..
Punya la semak dekat ofis tadi sampai nak BW pun tak sempat..

Esok pun macam semak lagi je..
Tapi aku rasa masing-masing pun tak berapa rajin je sebab Rabu dah nak cuti kan..
Mesti ramai tak sabar nak cuti..
Aku pulak rasa minggu ni memang semak..
Cepat la semua ni berlalu..

Semak keje, orang tak semak..
Aku ok lagi..
Tapi kalau keje nya tak seberapa, tapi orang yang semak..
Memang bagi orang kurang sabar macam aku ni cepat menyirap..

PO Bling Pore Sonic Cleanser - Replacement Brushes PART 2..

Assalammualaikum..

Ok ni sambungan pasal replacement brushes..
Aku ada bagi tau yang aku ada email supplier yang jual dekat Gruopon kan..
So ni respond yang aku dapat..


Die pun ada jual head tu ye..
So kalau yang beli cleanser tu nak beli head bole la beli dari supplier ni..
RM 25 termasuk postage..

Yang ni pulak aku inquiry manufacturer cleanser ni..
Aku jumpa email address die dekat kotak tu..
So die bagi tau details bahan berus tu..
Yelah sebab berus ni kadang-kadang musykil sikit..
Risau jugak kalau-kalau dari sumber yang tak sepatutnya..hehe..
So tu la jawapan die..

Dan kalau nak beli head pun boleh..
Details die macam dalam gamabr dekat bawah ni la.. 



So sape-sape yang nak beli cleanser dan nak beli head replacement die bole la refer dekat dua ni..
Selain kedai-kedai online..:)

Sunday, 19 October 2014

PO Bling Pore Sonic Cleanser - Replacement Brushes..

Assalammualaikum..

Entri ni rentetan dari post INI..
Buat 2 post la senang..
Kalau tak panjang sangat..
Bosan pulak nak baca..

Aku ada cerita pasal head replacement kan..
So aku pun mencari la kalau ada jual..
Aku email dekat email address supplier dekat Groupon tu dan dekat email address manufacturer dekat kotak..
Setakat aku type post ni tak de respond lagi dari 2 2 ni..

So aku saje la google..
Yelah 1 head boleh guna 3 ke 6 bulan kan..
So kalau ada spare dah boleh secure untuk setahun..hehe..

Dah la head die tak de cover..
Aku rasa lagi ok kalau head die ni ada cover..
So in term of hygiene issue lagi better..

Survey-survey ada jugak la yang jual head die ni..
Ada macam-macam harga..
Ada 20 lebih ada 30 lebih..
Tapi tetibe jumpa ni..


Aku tengok harga die macam ok je..
Sekali dengan delivery harga die tu..


So free shipping..
Sebab ada tu aku tengok harga head ni je dah 20 lebih tambah lagi postage punya harga..
Mahal la..
Setakat aku survey yang kejap je tadi ni aku jumpa paling murah..
Kalau ada lagi murah bagi tau ek..

Aku ni pulak 1st time la pulak guna Gdeal ni..
Masa nak bayar tu konfius pulak aku..
Biasa senang je nak pilih method yang kita nak bayar..



So sape-sape yang macam aku yang selalu bayar guna online banking macam maybank2u atau cimb cliks sila la pilih Molpay Online Payment Gateway..
PayPal tu kalau sape-sape yang ada account atau nak bayar guna debit card tak silap..

So tunggu la barang sampai..
Sebenarnya nak tunggu barang sampai baru share..
Tapi tak pelah..
Tengah rajin ni..

Ni link untuk replacement brushes ni..


Jumaat malam haritu baru guna dermaroller..
So kulit tengah nak mengelupas..
Elok sangat la benda ni bole bersihkan kulit dengan lagi efisyen..

Kalau ada yang reply email aku nanti aku share ye..
So selamat mencuba jugak kalau ada yang berminat..:)

Apam Tradisional

Assalammualaikum..

Hari ni tengok mak ada masak ni..
Rasanya mak bawak pegi kenduri..
Sebabnya aku nampak setalam mak masak..
Tapi tak banyak sangat dalam bekas ni..


Sebelah bekas warna putih tu kelapa parut..
Makan dengan apam ni..
Ni apam gula anau tak silap..

Susah jugak nak jumpa kueh-kueh tradisional macam ni sekarang..
Orang-orang muda macam aku ni pun tak berapa pandai buat kueh-kueh macam ni..
Lagi ramai yang pandai buat makanan modern macam cheese cake, tart, puff la banding kueh-kueh macam ni..huhu..

Dulu aku tak de lah suka sangat apam ni..
Sebab mak selalu buat dulu..
Ni memang mak dah lama tak buat..
Bila nampak tadi dah berapa ketul la aku makan..
Aku ni memang tekak tradisional dan makanan kampung ye..

Saturday, 18 October 2014

Po Bling Pore Sonic Cleanser..

Assalammualaikum..

Semalam aku balik kampung..
So bole la guna toy baru..
Benda ni aku beli masa sebelum raya haji tak silap..
Tapi lepas tu aku tak de balik..
Last week pun tak de balik..
Balik ni la baru bole guna..


Aku beli macam biasa dekat Groupon dengan harga rm42..
Masa ni tinggal warna gold dengan biru..
Ada 4 warna dan aku pilih biru..
 Origins tu pencuci muka favorite aku..
Dari last beli masih ada banyak tu lagi..


Pobling sonic cleanser ni guna masa bersihkan muka..
Guna sekali dengan facial wash..
Cleanser ni ada bulu-bulu halus dan menghasilkan 10,000 getaran sonic dalam 1 minit..
Jadi ianya sangat berkesan untuk tanggalkan mekap dan kotoran dekat muka..
Kiranya kalau guna ni basuh muka lagi bersih dari guna tangan..
So memang elok untuk pore yang besar macam aku, untuk kurang kan blackheads dan kulit kasar atau mati dekat muka..
Walaupun aku ni tak bermekap tapi disebabkan kulit aku ni berminyak..
Sebab tu la aku berminat nak guna benda ni..



Belakang kotak ada info dan precautions..
Boleh la baca..

Ni antara benefit die yang aku survey;

Removes makeup better than manual cleansing
        Leaves skin feeling and looking smoother
  Removes impurities that keep creams and serums from working their best
     Reduces oily areas, dry skin patches and blemishes
     Minimizes the appearance of visible pores


Product specification and features;
  • Brand: PO Bling
  • Dimensions: 3.3cm x 3.6cm x 16cm
  • Weight: 91g
  • Power: 1x AAA battery (not included)
  • Colour: gold, blue, red, or white
  • 10,000 vibrations per minute
  • Includes stand 

Dapat tu tak sabar nak guna..
Beria cari bateri nasib baik jumpa..

 Macam mana nak guna?


Tapi semalam masa guna aku basah kan berus tu dulu..
Basah kan muka dengan pencuci muka..
Kira letak sabun pencuci tu dekat muka..
Then aku ada letak sikit pencuci tu dekat facial wash ni then urut la dekat muka..

Hasil die?

Memang rasa basuh muka tu lagi bersih lah..
Biasanya lepas basuh muka cepat je rasa kulit berminyak..
Mungkin sebab basuh muka tak bersih sangat..
Ada excess oil sebab tak bersih guna tangan..
Even masa bangun pagi pun minyak tak banyak sangat..
Pores pun nampak ok sikit..
Even 1st time guna..

Ni component die..
Ada head replacement brush..
Guna battery AAA..
Stand die..
Untuk brush die tu di nasihatkan untuk tukar lepas guna 3-6 bulan..
Aku ada email orang yang jual benda ni kalau die ada jual head die tu jugak..
Kalau ada info pasal head die tu nanti aku share..
So lagi jimat la..
Tukar head dengan batteri je..
Stand die tu pun elok supaya lepas guna boleh la place dekat situ untuk kering kan..

Aku pun ada survey apa material brushes die ni..
Kalau dari info yang aku survey..
Brush material die adalah dari Nylon..
Cuma ada yang aku rasa tak best sikit ialah die tak de bekas untuk banda ni..
So nak bawak pegi mana-mana, nak travel ke susah la sikit..
So aku tak buang pun kotang die..
Mungkin letak dalam tu je..

Ni link yang aku beli tu..
Setakat ni aku memang berpuas hati dengan benda ni..
Lagi bila guna dengan dermaroller..
Aku dah beli 3 dermaroller tu..
2 untuk aku, 1 untuk adik aku..

So selamat mencuba..

Friday, 17 October 2014

Hidung Tersumbat, Badan Panas..

Assalammualaikum..

Kisah semalam terus bersambung ke hari ni..huhu..
Agak kurang berkesan percubaan dengan vitamin malam tadi tu ye..

Malam tadi tido dengan tekak, hidung dan badan yang kurang selesa..
Banyak kali jugak la terjaga..
Nasib baik jugak la dah hujung-hujung minggu..
 Tapi struggle jugak la sepanjang hari ni..

Sampai masa tido tu aku teringat-ingat pasal medical card dengan medical pakej lagi..
Dah kurang ni memang macam wake up call..
Kalau sihat tu tak rilek je.. 

Bangun tu memang rasa malas giler nak mandi..
Biasanya kalau dalam badan panas ni memang rasa sejuk je..
Tapi tetap jugak la mandi basuh kepala..

Sampai ofis tak sempat sarapan ada short meeting pulak..
Bos update status team dan sebagai penghargaan bagi cadangan nak buat makan-makan..
 Next month punya plan la tu..
Then cerita pasal upcoming site visit..
Hujung bulan rasanya..
Petang sebelum balik tadi boss suggest next week..
Hari Deepavali pulak tu..
Oh i tak available ye..
As mentioned nak ke Terengganu present untuk internship haritu..
Present tu petang..
Tu pun plan nak pegi balik hari je..
Tapi Khamis tu aku cuti la..
En.bf tak cuti pun..
Apehal gigih sangat entah..

Lepas tu discussion je berapa kali..
Petang pulak ada unexpected meeting dengan vendor..
Lepas meeting boss aku suruh buat presentation pulak hari Isnin..
Pagi Isnin pukul 9 pulak tu..
Check availability sape yang perlu atttend, book meeting room, send invitation..
Then prepare material dan slide..

Aku ni ada masalah yang cari, cari, dan cari maklumat lepas tu lost..haha..
So aku email je report, contoh slide dan material..
Lepas tu sambung buat benda yang aku excited nak find out..
 My bad..huhu..

Ni pun report untuk presentation, slide, sv evaluation form tak siap lagi..
Dah la nak kene print, lepas tu kene jilid dengan kulit keras la..
Harap semua ok la..

Tengah hari tadi aku turun beli buah dengan bubur je..
Badan memang kurang besat je rasa.
 Air-cond dekat ofis pun bole tahan gak menyumbang..
Pegi farmasi manjang suruh amik vit.c..

Tadi aku keluar dari ofis dekat pukul 7..
Then pegi beli buah dengan bubur lagi..
Walaupun ada pasar malam tapi aku malas nak makan pape..
Lepas makan jumpa ubat selsema yang aku simpan aku telan la..
Macam kurang efek je..
Makan buah lepas tu aku makan panadol soluble 2 biji..
Harap ok la..
Bole la tido lena malam ni..

Ni online pun sebab nak amik file-file yang aku sent dekat email..
Harap semua elok-elok je la..

Thursday, 16 October 2014

Cuaca Tak Menentu..

Assalammualaikum..

Lepas balik keje tadi aku pegi Subang Jaya..
Pegi makan nasi arab..
Dah lama teringin nak makan..
Tapi malam ni la baru dapat..

Macam biasa lepas habis keje aku terus naik komuter ke sana..
Sekarang ni aku selalu kuar dari ofis pukul 6..
Keje pun banyak gak..
Ke makin banyak dari dari hari ke hari..huhu..
Dapat pulak budak baru macam aku yang tengah merangkak ni..
Memang mencakar-cakar la..
Nak belajar pun ye..
Kene buat keje pun ye..
Nak BW pun kadang-kadang tak selincah dulu..
Ada yang tak berapa sempat nak catch up..

Ok berbalik pasal cuaca ni..
Aku nak relatekan dengan kesihatan la..
Hari ni dah start rasa hidung macam pedih je..
Jangan la selsema atau demam..

Tapi cuaca pun tak menentu kan sekarang..
Lagi la menambah faktor..
Sebelum tu pulak masalah jerebu..

Semalam aku nak pegi keje masa tengah siap-siap tetibe hujan turun dengan lebatnya..
Mula-mula turun tak bawak payung pun..
Sekali dah sampai dekat bawah tengok hujan bole tahan lebat..
Dari rumah nak ke susur tu bole tahan jauh..
Fikir-fikir kalau redah mau basah ni..
Dah la baru nak pegi ofis..
Kalau nak balik tak pe gak..
So naik atas balik amik payung..

Tadi pulak dari stesyen komuter jalan kaki je pegi kedai tu..
Masa keluar dari stesyen rasa rintik-rintik..
En.bf kata nak amik..
Tapi rasa bole redah je..
Aku call la die balik bagi tau aku jalan je..
Masa makan memang hujan turun dengan lebatnya..hoho..

Awal-awal sampai aku terus pegi farmasi sebelah kedai tu..
Mencegah awal-awal..
Nak beli ubat selesema tapi aku tak selesema lagi..
Orang yang jaga farmasi tu pun macam pelik je..
Lepas explain dan discuss..
Die suggest amik vitamin C untuk kuatkan imunisasi badan..
Die serbuk dan kene larutkan dalam air..
Aku beli 2 paket..
Sorang sepeket dengan en.bf..
Die lagi la suara dah semacam..
Siap terbatuk-batuk lagi..
Dah la esok hari Jumaat baru..
Kalau dah tak sihat..
Keje bole tahan banyak..
Air-cond dekat ofis pun sejuk nya bole tahan gak..
Memang menyumbang betul kan..
Dekat ofis pun dah ramai yang selsema, bersin-bersin..
Harap weekend ni ok la..
Harap badan pun mampu menahan segala rintangan ni..haha..

Next week Insyaallah pegi Terengganu..
Pegi 2 hari je..
Mula-mula ingatkan nak cuti direct je dari Deepavali..
Jumaat ada meeting pulak dekat office..
So kene la masuk sehari tu..

Hujung minggu depan lagi tu boss aku tau macam nak pegi Johor..
Tak tau la jadi ke tak..
Workload dan nak travel ni harap badan ni cukup kuat la..
Tambah dengan faktor cuaca ni..
Harap semua baik-baik la..

Wednesday, 15 October 2014

Premium Beautiful (PB) to Let Go..

Assalammualaikum..

Aku nak let go PB aku ni..
Beli tahun 2012 dulu..
Beli ni sebab ada kawan aku ni jual beria suruh beli..
Tapi aku menyesal jugak la beli..
Sebab nya beli mahal-mahal lepas tu tak pakai pun..
Aku rasa aku pakai kurang dari 10 kali..

Aku ni beli masa duduk dengan Sen dulu..
Aku masa duduk dengan Sen sekali keje dengan die bangun pegi keje pun dah lambat..
Lagi nak pakai benda ni segala..
Renyah ye..
Tu pun selalu Sen tolong aku pakai benda ni..

Lepas tu duduk Terengganu..
Duduk sana dah la aku sorang..
Kadang pegi bengkel pakai coverall la..
Ada masa ke aku pakai benda ni?

So disebabkan aku rasa benda ni aku tak guna pun..
Aku nak let go je..
Memang aku tolak harga murah sangat..
Condition sangat terbaik..


Long Bra - Saiz B75..



Long Girdle - Saiz 76..



Waist Nipper - Saiz 70..

Ni antara benefit die..
Produk ni mungkin baik macam yang dinyatakan..
Tapi aku ni memang jenis malas..huhu..




Complete set..
Kalau baru dalam 2k tak silap..
Tapi ni memang jual sangat murah..

Kalau berminat boleh komen atau email aku..
COD pun boleh kalau reasonable..
Terutamanya dekat KL Sentral..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...