Friday, 5 December 2014

Year End Party - Potluck and Gift Exchange..

Assalammualaikum..

Minggu ni agak sibuk sikit dekat ofis..
Sibuk sebab kalau boleh nak siapkan report sebelum Krismas..
Lepas tu hari tu aku tak masuk ofis Selasa dan Rabu..
Dah burn 2 hari..
Semalam kejap je rasa dah 8 jam..
Masuk ofis check email je dah lama..
Eh eh dah lunch hour..
Sambung lagi keje dah nak balik..

Minggu ni aku dah duduk rumah baru..
Best jugak la..
Bakal duduk dengan kawan masa sekolah dulu..
Pegi keje sekarang kene bangun awal sikit dari sebelum ni sebab kene jalan kaki dalam 1km ke komuter..
Komuter pulak faham-faham la jadual die walaupun 2 stesyen je sebelum sampai KL Sentral..
Kalau tertinggal kene tunggu lagi 15 minit untuk next train..
Dulu kalau naik LRT tak pernah kejar train pun..
Kalau terlepas pun lagi 2 minit sampai lagi..

Balik pun aku tak balik lambat sangat..
Sebab nak jalan kaki balik rumah cerah lagi..
Kalau malam bahaya sikit..
Memang enjoy jalan kaki sebab dah lama tak jalan..

Last week bila tau nak jalan kaki aku siap beli payung lipat..
Beria cari satu Nu Sentral..
Dekat News KL Sentral tu ada je..
RM 15.90 sekaki payung dan boleh muat dalam handbag..
Memang best la sebab handbag aku kan kecik je..

Hari ni pulak pagi tadi aku ada catch up benda..
Selasa sampai Khamis expert engineer yang aku selalu refer pegi Singapore..
So pagi ni cepat-cepat tangkap die nak settlekan keje-keje yang pending..

Tengah hari pulak ada Year End Party..
Makanan konsep potluck dan lepas tu ada gift exchange..

Makanan punya la banyak..
Tak semua makanan pun aku makan atau rasa..
Masing-masing memang excited giler nak bawak makanan..
Ada pizza, KFC, ayam belanda, lasagna, kek, muffin, nasi beriyani, cappati, dadih, bihun dan lain-lain..huhu..
Sangat banyak..

Lepas tu ada sessi gift exchange pulak..
Cabut nama a week before dan belikan hadiah untuk nama yang kita cabut tu..
Orang yang kita belikan hadiah tu tak tau pun sape yang akan bagi die hadiah..
So lepas makan tadi ada sessi bagi hadiah..
Masa hantar hadiah kene tulis 3 clue dekat kad hadiah tu..

Masa sessi tadi die akan panggil nama penerima dekat hadiah..
So orang tu akan baca 3 clue dekat kad dan kita kene teka siapa yang bagi..
Once know akan snap pic sama-sama..:)
Seronok la beramah mesra satu department..

 Ni hadiah yang aku dapat..


Beli dekat Parkson Nu Sentral je..
Most beli dekat situ aku rasa sebab tu pasar raya terdekat..
Product from France sebab yang abg ni French guys..
Beria die tunjuk ribbon ni sebab ada nama France..



Ni hadiah die..
Ada body shower, silk lotion, pump and apa nama entah net tu..


Ni pulak durian crepe, blueberry muffin dan choc yang aku bawak balik..
Makanan berlebih-lebih kan..
Tu pun ada 4 ketul durian crepe tadi tapi aku bagi office mate 2 biji..
Kalau beli mahal kan..
Tu cepat-cepat amik..
Aku kan peminat durian..
Boss aku yang bawak..
Sampai 30 kotak die bawak..

Paling lawak sebab mat saleh kan trauma dengan durian..
Lawak giler bila ada yang rasa sampai nak termuntah..
Jadi ramai la yang tak makan benda ni..
Tu yang banyak lebih bole bawak balik..

So ni la dinner aku untuk malam ni..
Weekend ni tak balik kampung..
Ber weekend la dekat rumah baru..

Happy Weekend !!

4 comments:

  1. seronok ada aktiviti2 macam ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah k.aty snggah sini..terharu k.aty snggah blog picisan ni..huhu..berkenaan party..ofis mmg rjin skit buat bnda2 mkn2 mcm ni..celebrate raya, deepavali n lain2 la..

      Delete
  2. lya pon sibuk sejak msuk bulan 12 ni..
    nk bw pon x sempat.. huhu

    baguslah siap buat potluck n tukar2 hadiah hujung2 tahun ni..
    nape mat saleh xleh mkn durian ye? pdahal punyalah sedap.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nk closing kot..
      lg pun hjung thun nnt rmai yg nk cuti pnjng Krismas..

      tu la layankan je la aktiviti dieorang ni..hehe..
      entah la..siap nk termuntah..
      durian kan siap masuk Fear Factor dekat sana..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...