Tuesday, 30 December 2014

Ubat Cacing - ZENTEL..

Assalammualaikum..

Bila last korang makan ubat cacing?..
Bukan anak-anak ye?..
Tapi yang dah dewasa-dewasa ni..
Aku pun tak ingat bila last aku makan ubat cacing..

Punca nya tadi aku share strawberry yang aku dapat semalam dengan officemate aku..
Asalnya ingatkan nak buat lunch je..
Tapi sebab fikir dieorang..
Aku tinggalkan la sikit dan share..

Tetiba pulak entah macam mana timbul pulak isu pasal cacing ni..
Aku pun terus tersedar pasal isu ni..
Yelah biasanya budak-budak kecik je yang makan ubat cacing ni kan..
Officemate aku kata orang dewasa pun patut makan..
Balik tempat aku terus la aku google google..
Ye orang dewasa pun patut consume sebab orang dewasa pun berpotensi untuk ada masalah ni..

Aku ni biasa la..
Bila dah tau lepas tu excited..
Nasib baik la ofis dekat KL Sentral je..
Dekat KL Sentral kan ada Guardian..
So masa turun bawah kejap aku terus pegi beli..


Masa google tu aku dah tau nak beli ubat apa..
Tapi dekat Guardian aku mintak nasihat budak keje dekat sana tu la..
Ada beberapa jenis ubat..
Ada yang perisa coklat la..
Tapi semua sama je..
Malas nak fikir aku amik ni je..


Satu kotak tu memang ada 2 tablet dalam die..
Ada jugak dalam bentuk cecair..
Tak pelah aku lagi sanggup amik tablet..

Tablet ni pun rasa die tak berapa sedap ye..
Entah rasa apa je..huhu..
Masa dah masuk kan dalam mulut aku biar je die cair..
Lama sikit malas nak tunggu aku kunyah je..haha..


Dalam kotak selain tablet ada jugak pamplet..
Boleh la baca..
So ni cara pengambilan die..
Wanita hamil dan bayi bawah 12 bulan tak boleh amik ye..


Harga untuk 1 kotak 2 tablet ni..
Dekat mana-mana farmasi ada je jual..
Sape-sape nak makan tu boleh la beli..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...