Thursday, 11 December 2014

Reward Diri Sendiri & Western Food Uptown Damansara..

Assalammualaikum..

Reward diri sendiri ni aku memang apply sejak duduk Kemaman..
Konon-konon je padahal..hehe..
Kalau dulu aku selalu reward diri sindiri kalau dapat result ok ke..
Kira macam bila dapat positive achievement..

So aku ada project update dengan boss aku hari Selasa..
Hari Isnin dengan Selasa pagi beria siapkan..
Ingatkan discuss tak lama..
Booked bilik sejam je..
Tapi memang fully guna sejam..
Dan boss aku bagi pisitif feedback..
Of course la happy kan..
At least tau aku on the right track..

So lepas discussion tu aku happy je la..
Then ada dapat good info dari vendor lagi untuk projek aku..
Balik tu aku pegi la beli ice cream choco top (choco top dekat McD lor..huhuhu..ampunkan aku)..
So beli ice cream rm1.90 as a reward untuk diri sendiri..
Kalau hari biasa jarang makan benda manis-manis ni..
So as a reward di kecualikan..
Tu pasal panggil reward..hehe..

..................................................................................................................

Kisah lain pulak..
Semalam aku keluar dengan en.bf..
Makan malam sama dengan die..
Aku pulak tengah nak kurangkan amik nasi terutamanya waktu malam..
Lagi pun macam teringin nak makan lamb..
Besa makan nasi arab lamb mandy kalau pegi ofis die..
Ni makan western la pulak..

Mula-mula ingat nak pegi Murni..
Lepas tu en.bf ajak pegi Uptown Damansara..
Ada jugak la kadang-kadang kitaorang makan dekat sini..
Cuma dekat sini parking susah sikit la..

  Sampai tu aku tengok ada 2 gerai yang jual western food..
2 gerai berdekatan..
Gambar dari SINI..



Disebabkan sampai tu kitaorang sampai dekat Yazid tu dulu..
Maka order dekat situ la dulu..
En.bf kata, next time la kita try yang lagi satu tu..


Gambar ni dari SINI..
Aku order Lamb Chop kuah mashroom dan en.bf order Sirloin black pepper..
Aku tak suka sangat black pepper sebab rasa die kuat sikit..
Mushroom biasa light light je kan..
Aku rasa harga lamb chop aku semalam harga baru kot..
Lamb chop rm16 dan Sirloin tu masih rm16 lagi..

Masa mula-mula makanan aku sampai aku macam kureng sikit..
Serve dalam plate sizzling dengan panas-panas berdesir-desir nye lagi..
Aku tak suka sangat plate sizzling tu lagi kalau panas-panas kalau tersentuh potong betul..
Orang lain mungkin makan ok je..
Tapi aku pernah tersentuh..
So aku biar je dulu..
Makan fries, coleslaw, jagung dulu..
 Siap tanya lagi dekat budak kedai tu masa die hantar makanan en.bf..
Betul ke ni lamb chop..
Atau ni Sizzling Lamb Chop..
Budak tu kata sama je..

Lepas tu macam teringin mash potato sebenarnya..
Teringat-ingat mash potato yang sedap masa dekat Wellness Hotel haritu..
Tapi ni tak de mash potato, ada fries dengan jagung..
Layan kan je la..

Lepas tu aku pegi order ABC..
Ni pun teringin lama jugak ni..
  Hari tu pegi dengan Sen aku nampak kedai sebelah ada ABC..
Tapi tak guna mesin yang besar warna hijau tu..
Aku tak suka sangat kalau mesin kecik tu sebab ice die kasar..
Kalau mesin besar warna hijau tu halus dah cair je dalam mulut bila makan..
Yang kasar-kasar ice die tu rasa macam kunyah air batu je..
Ice dengan manisa die pun tak blend well, so macam tawar sikit..
Banyak songeh betul kan..haha..

Lepas layan ABC rm3.50 baru aku makan lamb chop aku..
Masa ni memang dah sejuk la plate dengan kuah tu kan..
Kuah pun pekat je..
Sekali makan sedap la..
Mungkin bila die panas-panas tu kuah tu memang masuk dalam kambing tu..
So isi die sedap je..
Kalau yang masak daging lain, kuah lain rasa die tak sebati sangat dalam kambing tu kan..
Daging rasa tawar sikit..
Tapi yang ni daging dengan kuah die sedap..
Lagi pun sebab panas tu lama kot dengan daging tu..
So die lagi menyerap..

Harga dengan rasa die pada aku berbaloi la..
So sape-sape nak try bole la pegi..
Aku baca dekat blog orang panggil tempat ni Uptown Hawkers..
Tapi kitaorang panggil Uptown Damansara je..
Lepas ni nak try dekat Lanun pulak..
Selamat mencuba..:)

4 comments:

  1. sya pun suka jln2 cari makan.Mane yang best boleh try2

    ReplyDelete
  2. Murah dh tu.. kalo kat kmn ni ada y rm18++. Klo kat papperdelle rm38 rege lamb chop.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah harga pn sedap..
      pappadelle yg dkt belakang bistro tu ye..
      prnah pg sekali je dkt sana..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...