Saturday, 1 November 2014

Nu Sentral & Pobling head-replacement..


Assalammualaikum..

Alhamdulillah dah sampai kampung..
Keluar rumah pukul 1 tadi..
Of course la nak pegi makan kan..
Dah waktu-waktu macam tu memang perut dah lapar la..

Baru gerak tu die bagi tau ada nak beli barang macam sabun semua tu untuk die..
Ajak en.bf pegi Nu Sentral..
 Nasib baik la jalan macam ok jugak walaupun banyak kereta dan hujan..

Sampai tu terus pegi food court Nu Sentral..
Quizzin by Rasa..
Aku makan kuew teow dengan teh halia lagi..
Masa ni ada la kejadian macam sengal sikit..

Masa aku tengah queue nak beli makanan tu ada chinese lelaki ni argue pasal gov tax dekat resit..
Die complain dekat cashier tu yang GST tak laksana lagi kenapa dieorang charge die gov tax..
Ada mamat yang belakang die pun response macam tax tu pun tak patut je..
Lepas tu bising-bising macam tak puas hati..
Alamak dah kenapa..
Selama ni tak pernah pegi tempat yang ada gov tax ke?..
Kalau food court, fast food memang ada la..
Kalau fast food yang ada service amik order dan hantar makanan tu akan ada 2 tax..
Gov tax dan service tax..
Ni memang dah practice lama kan..
Alamak ko dah kenapa..
Kalau makan dekat warung ke memang la tak de..
Kadang-kadang nak complain pun beragak la..
Kalau tak nampak tak bijak pun ada..

Lepas makan jalan-jalan dengan en.bf dekat Parkson Nu Sentral..
Saje window shopping..
Window shopping bukan aku yang try..
Die yang try baju dengan seluar la..
Tapi tak beli pape pun..

Saje ajak en.bf jalan area sini..
Selalu aku je pegi dekat area ofis die..

Pukul 3 lebih dah gerak balik kampung..
Dekat Sg. Besi bukan main lagi banyak kereta..
Maklumlah malam ni final JDT dengan Pahang..
Banyak kereta ada bendera penyokong pasukan masing-masing aku tengok..

Pukul 6 dah sampai rumah..
Kereta banyak tapi perjalanan lancar je..
Tak de la tempat yang jam ke apa..
Tapi nak bawak laju sangat pun tak bole jugak..

Masuk bilik tengok ada benda ni atas meja..
Boleh refer dekat SINI untuk detail..
  
  


Aku try masuk kan ok la..
Tapi macam tak fully fit..
Tak tau la aku yang tak masukkan betul-betul ke..
Lambat lagi nak guna..
Yang ada ni pun bole guna 3-6 bulan..

So far aku memang suka benda ni..
Bulu-bulu die ni bila dah kering memang keras..
Sebab tu la kene basahkan dengan air suma bila nak guna agak nya..
Aku selalu memang guna air suam kalau nak guna..
Kalau guna air biasa aku tak pasti pulak..
Mungkin boleh jugak..

Happy weekend every one..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...