Friday, 7 November 2014

Kelautan..

Assalammualaikum..

Semalam aku ada share pasal hotel..
So hari ni nak belanja gambar je la..
Ada banyak gambar tapi ada beberapa je la yang aku bole share..

Pagi-pagi lepas siap-siap kitaorang turun breakfast.
Just a quick breakfast..
Turun pun dah siap-siap nak keluar..
Tak dapat la nak makan beria..
Amik jus dengan buah..
Lepas tu aku amik makanan berat sikit..
Unexpected journey..
Entah bila bole makan lagi..
So amik makanan berat sikit..
Amik la nasi goreng, buah, dengan hash brown..

Lepas tu kitaorang gerak ke jeti dengan van..
Memang cukup-cukup la untuk kita orang..


Ada la dalam setengah jam kot..
Dieorang bersembang dalam ni..
Aku duduk belakang sekali..
Menikmati perjalanan je..
Kalau tak mau aku tido je..hehe..

Sampai dekat jetty kitaorang naik boat pulak..
Ada la dalam setengah jam ke 40 minit nak sampai ke destinasi..


Dalam boat..
Lepak-lepak je la masing-masing..
Yang topi kuning ni aku share bilik dengan die..
She's from Zambia..
Masa pegi ni aku memang lepak dekat dalam je..





Ada banyak lagi view..
Ada jack up..
Tapi malas nak amik gambar..haha..


Ni masa boat dah dekat dengan vessel..
Nampak tak yang hanging tu?
So nak naik dan turun naik tu la..
Offshore personal transfer basket..


Engine room (kalau tak silap)..
Maaf kan daku..

View topsides..

Aku belanja gambar je la ye..hehe..
Nice journey and experience..
Buat aku rindu kawan-kawan dan kenangan dekat Terengganu..
So enjoy..

2 comments:

  1. Owhh

    Keje bkaitan oil&gas atau maritime jugak ye.. sama bidang kita..
    Dulu company kat kmn ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah keje berkaitan 2 bidang tu..hehe..sama ek..sep sikit..aah dulu dduk kemaman..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...