Saturday, 15 November 2014

Jeruk Asam Boi..

Assalammualaikum..

Bersiaran dari kampung..
Last minit plan je nak balik sebenarnya ni..

Sebenarnya aku memang beria ajak en.bf baik kampung weekend ni..
Minggu depan aku tak boleh balik agaknya sebab ada hal..
Tu beria nak balik weekend ni..
Tapi disebabkan en.bf nak keje aku mengalah la..
Tak pelah..
Balik la lepas settle hal aku next week..

Disebabkan tak balik weekend ni..
Semalam dekat ofis dah nak balik tu aku SMS ajak la die keluar..
Sekali die replr suruh siap balik kampung malam ni..
Terus excited la aku..haha..

Balik tu sebab lapar singgah pasar malam beli keropok lekor jap..
Beli la rm2 buat rasa..
Lepas tu terus naik..
On the way nak balik tu Sen call..
Mengah aku naik tangga sambil berbual dengan die..huhu..
Nasib baik la rumah dekat tingkat 4 je..
 Lama jugak la bersembang dengan die..
Die pun baru nak balik..

Sementara nak tunggu en.bf amik tu aku makan la keropok lekor sambil layan Super Spontan dengan housemate..
Then nampak baju penuh sebakul aku pun lipat la masuk dalam plastik..
Bawak je la balik basuh dekat rumah..
 Kalau nak basuh hari Ahad nanti memang tak sempat la..
Balik pun dah malam..

Balik ni adik aku ada dekat rumah..
Die ada update pasal mangga..
Nak buat jeruk asam boi la tu..hehe..

Sampai semalam aku memang dah makan..
Terus tanya pasal jeruk la..
Tak de mangga..
Buat jeruk asam boi epal hijau je..

 
 Ni bukan la 1st tima aku rasa..
Pernah je makan dekat ofis ada sorang senior tu pernah bawak yang epal hijau, mangga dengan betik..
Dekat ofis dapat rasa sikit-sikit je la kan sebab ramai..
Tak dapat la nak hadap sorang-sorang da..

Balik sebelum ni pulak mak pernah je buat guna mangga..
Cuma tak pernah tulis dekat sini je..
Dekat rumah ni ada beberapa batang pokok mangga..

Masa awal-awal dulu sibuk dekat fb ada kawan aku jual..
Pernah la nak beli..
Satu botol rm8..
Sekarang ni die jual rm10 dah sebotol..
Kawan aku tu duduk Cheras..
Die bole delivery..
Tapi minimum kene beli 5 botol..
So total rm40 la masa tu atau rm50 la sekarang kan..
Nasib baik la tak de stok masa tu..
So aku tak jadi beli..
agi pun aku rasa macam mahal je..
Balik la buat sendiri je..
 
 Aku ni dengan jeruk memang favorite sangat..
Dari kecik dulu..
Pape pun memang sedap la jeruk asam boi ni..

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...