Friday, 21 November 2014

Hectic Week..

Assalammualaikum..

Minggu ni antara minggu yang sibuk dan memenatkan pada aku..
Penat fizikal dan mental..
Semoga ujian dan cabaran ni di akhiri dengan sesuatu yang baik..

Sampai hujung bulan ni Insyaallah aku akan sangat sibuk..
Dekat tempat keje sibuk..
Tadi masa update report bos aku kalau boleh nak report sebelum Christmas..
Aku ok je..
Agak hepy sebab ada dateline..
Kalau tak aku rilek je..
So aku bagi tau aku akan try my best je..
Sebelum habis intern hari tu aku dah ada pengalaman kan..
So tak de lah stress sangat pun..

Sementara ada team dari execution centre lain support dekat sini..
Aku pun nak belajar sebaik dan sebanyak mungkin dari die..
Very knowledgeable and nice guy..
Selalu ajar aku dan bagi macam-macam supporting doc untuk aku baca dan belajar..
Kalau hantar email tu, bila aku print, satu email tu je pun dan penuh 1 kertas A4..
Designation die pun Expert Engineer - Electrical..
Tu kalau boleh nak belajar banyak-banyak dan still keep in touch bila die dah balik sana..

Balik rumah pun aku penat jugak..
Ni nanti la aku share..

Weekend ni pun bakal penat jugak..
Sabtu dan ahad dah ada agenda..

 So sampai end of this month memang agak busy la..
 Busy dekat ofis sebab banyak benda nak study dan nak clear kan report..
Then benda-benda sampingan lain..

Aku wish nak pegi holiday..
Nak berehat..
Dan aku harap bila ada masalah ni dah settle akan ada benda baik untuk aku..

Ke aku mungkin akan busy sampai hujung tahun ni..hoho..
Busy nak siapkan report..
Busy dengan aktiviti-aktiviti lain..

Dekat ofis pun banyak jugak benda nak kene buat sambil aktiviti dekat ofis..
Tadi ada dapat list workshop yang menarik untuk bulan depan..
Rasanya ada yang aku nak attend..
Meeting tu setiap minggu ada..
Then tadi dapat email untuk Year End Party dan Gift Exchange untuk department aku..
Siap ada tema kene pakai merah lagi..
Kata je la Christmas party..
Mungkin nak jaga sensitivity orang dekat sini kot..
Bulan depan pun akan ada kenduri dekat rumah aku..
Hal tu pun tak settle lagi..

Doakan semua nya baik-baik je..
Aku bukan la orang yang suka keep busy..
Tapi sekarang ni aku nampak aku makin boleh handle kalau hal-hal personal ni..
Dan yang menarik nya aku love to keep busy dekat ofis..
Banyak benda nak kene buat, catch up..
Kadang-kadang curik masa study..
Then pegi jumpa boss aku untuk discuss apa yang aku dah buat..
Discuss dengan boss atau expert engineer tu apa yang aku study dan faham tu betul ke tak..
Apa yang best dekat industry ialah kita belajar, faham dan kita boleh nampak applikasi die..
Dan aku suka study dan discuss apa aku faham dengan dieorang dan lepas tu dieorang akan tambah, tambah dan tambah lagi dengan benda lain..
So aku suka dengan benda tu..
Bila kita buat apa kita suka, kita akan enjoy kan..

Aku pun suka kenal dan keje dengan orang.. 
Macam dekat ofis aku ni budak-budak tak ramai sangat..
Most of them memang experience..
Even aku dengan coliq aku pun yang sama-sama sengal tu pun die dah 5 tahun experience..
Aku dengan bos aku tu lagi la jauh, die more ten years experience..
Kebanyakkan memang expert-expert..
Diri ni memang some one with baby step dekat situ..

Again, yang penting kita suka apa kita buat..
Sape-sape minat nak engineer dan suka engineering tu..
Yes it is very interesting..:)

4 comments:

  1. Assalam,
    moga segala semuanya dipermudahkan AMIN

    ReplyDelete
  2. kena banyak rehat lepas ni..lps kerja dh mula settle, blh la ambik cuti sehari..rehatkan badan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...