Monday, 17 November 2014

Baking Soda & Apple Cider Vinegar..

Assalammualaikum..

Apa khabar semua?..
Aku hari ni macam kurang sihat sikit..
Tak de lah kurang sihat teruk sangat..
Tapi hari ni macam dah start selsema..
Sekarang ni macam makin kerap pulak selsema..
Mungkin sebab selalu kene hujan lepas tu terperap je dalam aircond dekat ofis..
Yelah bila terperap tu sorang batuk atau selsema memang senang la berjangkit..

Start dari malam tadi la ni..
Macam biasa bila balik kampung, balik ke KL balik tu selalunya sampai lepas pukul 12..
Semalam sampai kemas-kemas barang tak de mandi pun..
Kalau rajin tu aku mandi lagi..
Nak tido tu rasa macam sejuk je..
Bangun balik carik stokin then pakai stokin..
Lega sikit rasa..
Aku kalau dulu memang slalu tido pakai stokin..
Memang lagi selesa..
Kaki aku memang cepat sejuk
Bangun tu masa mandi memang hidung sebelah kanan dah berhingus..
Pegi ofis tadi terbersin dan makin teruk..

Panjang mukadimah nya kan..
Kembali ke tajuk dekat atas..
Aku ada benda nak buat dengan 2 benda dekat atas..
Nanti aku share..

So hari ni kita cerita macam mana nak dapatkan dua benda dekat atas tu dulu ye..
Aku memang dah ada baca pasal benda dekat atas ni..
So dekat ofis tadi aku bukak jugak la baca untuk confirmkan..
Aku pun puasa hari ni..
 So tengah hari tadi aku ajak la officemate aku pegi carik barang ni..

Ofis aku kan dekat KL Sentral..
So ke Groceries dekat Nu Sentral la aku..
Jumpa Baking Soda je dekat situ..

 

Ada dua size..
Mula-mula tamak nak amik yang besar..
Last-last aku amik yang kecik je dulu..
Harga die rm3 tak silap tadi..
Ke 3.90..
Resit die entah mana pulak..
Balik tu aku bukak balik internet confirmkan betul ke tak barang yang aku beli..hehe..

Apple Cider Vinegar tu tak de pulak dekat Nu Sentral..
Disebabkan keinginan yang membuak nak dapatkan..
Benda-benda macam ni pegi carik dekat Cold Storage ke senang la nak jumpa..
So aku memang dah plan nak pegi KLCC terus lepas keje..

Sampai KLCC terus pegi Cold Storage..
Ada due jenis dekat situ..
Satu yang aku beli ni..
Benda ni nama melayu nye cuka epal..


Yang ni botol kecik..
Rm 10.99 satu botol ni..
Satu lagi brand Bragg botol besar..
9++ ml macam tu rm20.99..
Again, sila la beli yang kecik dulu..

Dah settle semua aku pun naik dekat food court dekat sekali untuk buka puasa..
Layan nasi putih + tom yam dengan bandung cincau..
Turun tu sempat singgah dekat Roti Boy..

Mula-mula dah amik chocolate muffin dengan cheese tart..
Dah beratur pun..
Sekali tengok orang beli roti boy macam best je..
Sanggup pegi letak balik muffin tu lepas tu beli roti boy dengan cheese tart..
Boleh je nak makan semua tu..
Tapi fikir balik semua tu nafsu je..
Nanti sendiri yang gemuk sendiri yang kecewa..
So reward diri sendiri dengan roti boy dengan cheese tart.. 

4 comments:

  1. Apple cider memang bagus.. fifi buat jelum kepale anak bile demam.. kadang2 buat apple cider sock..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fifi..byk benefit apple cider ni kn..

      Delete
  2. Replies
    1. tgh experiment..nnt dah nampak hasil baru bole share lebih-lebih ek..hehe..aah cuka epal..elok benda ni..try la google..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...