Saturday, 29 November 2014

1st Salary 2014..

Assalammualaikum..

Disebabkan aku ada share up side down aku dekat sini..
Makanya aku nak abadikan la jugak dekat sini kisah ni..

Sejak berhenti keje tahun 2012..
Ni la 1st time aku rasa gaji sendiri balik..
Kalau sebelum-sebelum ni aku dapat elaun je..

1st gaji ni untuk gaji bulan September dan October sebenarnya..
Jumaat hari tu masuk gaji..
Konon nak masuk awal..
Sekali Jumaat baru masuk..
Tu pun Jumaat petang..

Budak yang uruskan tu call lepas lunch sebab nak no account..
Lepas tu die emailkan aku slip bank die bank in kan cheque gaji aku..

Disebabkan bank in pun dah Jumaat petang..
So sekarang ni floating je lagi..
Tak clear pun lagi..

Hari tu masa nak hantar time sheet pun drama jugak..
Sampai 3 kali salah..huhu..
3 kali kene mintak sign director department aku..
Sampai aku naik segan dah asyik salah je..huhu..

Gaji awal-awal ni tak de la boleh enjoy sangat..
Kalau bole lepas ni tak nak banyak membazir macam dulu lagi..
Lagi pun banyak benda nak settle kan awal-awal ni..
Nak bijak menguruskan kewangan lepas ni..
Harapnya berjaya la..
Harapnya pengalaman sebelum ni banyak ajar aku macam mana nak uruskan duit dengan baik..:)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...