Thursday, 23 October 2014

The People & The Place where I belong to..

Assalammualaikum..

Kisah semalam memang terkesan sampai ke hari ni..
Esok pegi ofis aku nak tengok hal yuran aku..
Hal doc lagi..
Kalau tak ok memang aku maki je..
Penat la sabar..
Tak faham dengan orang yang suka susahkan orang lain, tak boleh bertolak ansur..
Yang paling penting bodoh sombong..
 Biarlah Luncai terjun dengan labu nya..

Alhamdulillah ada kegembiraan untuk aku hari ni..
Aku memang bangun lambat hari ni..
Memang nak rehat..
Bangun tadi nampak ada SMS..
Sekali bukak baca dari boss aku rupenya..

Die SMS wish untuk presentation aku..
Siap dengan kata-kata semangat dan pujian lagi..
Memang aku terharu sangat baca..
She is very nice..
Aku forward dekat en.bf..

Memang banyak yang aku belajar dari office mate dan company aku..
Kalau ikutkan ni tempat ke 3 yang aku keje..
Tapi cara sangat beza..
 Terutamanya boss dan manager aku..
Sebab aku memang keje close dengan 2 orang ni..

Dieorang punya caring, mentaliti dan tahap profesionalisme sangat tinggi..
Apa yang dieorang buat memang buat aku sangat respect..
Rasa hormat yang lahir secara semulajadi..
Dan makin bertambah dengan sikap dieorang..

Kalau kita berkeras, ego, tak bertolak ansur..
Orang bukan makin hormat..
Makin menyampah ada..
Maka jadi la ketua yang bodoh..
Orang akan ikut arahan kita dengan terpaksa..
Hormat memang tak de lansung..

Boss dan staff lain dekat company aku sekarang memang bagi ak satu persepsi yang lain..
Aku syukur sangat dengan rezeki tu..
Banyak sangat yang aku belajar dari dieorang..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...