Sunday, 26 October 2014

Solo Sunday - Arrow's Blouse and John Masters Organics Scalp..

Assalammualaikum..

Apa khabar semua?
Mesti semua happy spend masa dengan family ke kan..
Ye la its weekend & today is Sunday..
Walaupun cuaca tak berapa baik..
Tapi aktiviti tetap di teruskan kan..

Hari ni macam semalam..
Aku tetap la beraktiviti sendiri..

Bangun tadi sempat bercakap kejap dengan en.bf..
Semalam ada la dapat SMS dengan die kejap..
Lepas tu disconnected..
Tiap hari memang berzikir la dekat die..
Tanya bila nak balik..
Kot-kot la balik hari ni..
Tapi lepas confirm tak balik hari ni memang aku beraktiviti sendiri je la..

Bangun tadi lepas alas perut aku lepak tengok AF yang ulangan minggu lepas..
Aku miss yang minggu lepas punya..
Semalam cari online tak de pun..
Sambil layan nestum, sambil menonton..

Dah habis aku ada pegi jumpa orang kejap dekat area rumah aku..
Untuk aktiviti aku..
Tapi macam tak berjaya je plan tu..hehe..

Lepas tu aku straight pegi Nu Sentral..
Perut lapar sambil kepala plan nak makan apa..
Lagi pun rasa nak membeli sesuatu..
Aku jarang pegi sorang-sorang ni..
Aku plan dari semalam sebenarnya..
Tapi sebab en.bf tak balik hari ni..
So sorang-sorang pun tak de hal la..

Sampai dekat train baru perasan yang kad Touch n Go tinggal..
Besa bawak handbag kan..
Ni bawak wallet je..
So kene beli token la..

Dalam train dah plan nak makan ayam penyet dekat Waroeng Penyet..
Sampai tu pegi draw duit dulu..
Perut memang dah lapar la..
Dah pukul 6 lebih masa tu..
Disebabkan kedai ni dekat atas..
Maka masuk Parkson dulu, lepas tu H&M dan ada kedai-kedai sambil naik ke atas..
Aku ada perasan 1 butik ni jual dress murah..
RM 29 je untuk long dress..
Tapi kalau nak singgah masa pegi makan dengan budak ni memang tak la..
Tepi escalator je..
Tak ingat pulak nama butik die..

Quick survey, ada yang aku dah aim..
Tapi tak try la..

So sampai kedai makan..
Terus order..
Hari ni try bawal penyet la pulak..
Besa waktu lunch makan murah je..
Sebab ada promo untuk 1 set termasuk air..
Pegi macam ni memang mahal la..
Harga ikan. nasi dengan air adalah asing-asing..
 Total bawal penyet, nasi dengan jus oren tanpa ais adalah rm16.++..
Jus oren tanpa ais adalah jus oren yang sangat panas..
Nasib baik la tak pedas sangat walaupun amik sambal hot..
Aku tak minum lansung air dekat situ..
Maka duduk tepi tingkap sorang-sorang sambil menikmati gelap malam yang basah akibat hujan..
Nampak je ofis dari situ..

Settle makan aku terus pegi Parkson..
Tu yang aku rasa reasonable..

Masa aku pegi tu SA tu pun sangat nice..
Aku men letak je air aku yang full atas desk die..
Amik-amik baju yang aku dah aim..
Mula-mula datang tak de orang pun..
Tapi lepas tu aunty india ni pun shopping..
Bawak je la pegi fitting seorang diri..

Redha je la atas pilihan sendiri..
Biasanya ada en.bf atau Haziq ke yang jadi tukang komen..
Ni pasrah je la..
Try-try end up aku pilih ni je..


Ada 5 helai macam tu yang aku try..
Ada polkadot la..
Retro sangat pulak polkadot..
Beli nanti macam tak sabar sangat pulak nak pegi annual dinner tema retro nanti..haha..
Tapi nice je dan aku minat je..
Mula-mula ada aku try size M..
End up S masih la lagi saiz yang sesuai dengan aku..


Harga die macam dekat atas tu je..
Mura kan..
Sebab tu la aku beli..hehe..
Tu pasal dah aim awal-awal..
Banyak jugak sale dekat Parkson..
Yang ni sale up to 70%..
SA tu kata hari ni last day..

Sebenarnya ada la beberapa design yang bole tahan..
Tapi haruslah beli yang mura kan..
Compare-compare dengan tempat lain pun macam ni je yang paling mura..
So beli yang ni je..
Dan beli sehelai je..
Ada beberapa jenis jugak la yang ada less 70%..
Ada jugak yang 50%..
Tapi fikir tak pelah..
Tak payah rushing sangat..
Nanti-nanti beli lagi..:)
Haaa masa dekat sini jugak la habis jus tu aku teguk..

Dah settle aku ada gak masuk tempat lain..
Teringat jugak dekat dress rm29 tu..
Tapi sabarkan diri..
Next time beli lagi..
Tak perlu gopoh-gopoh..haha..

Lepas tu teringat pulak pasal rambut..
Conditioner aku tertinggal dekat kampung..
Teringat jugak pasal Haziq ada introduce shampoo yang adik die guna beli dekat Sephora..
Haziq kata shampoo tu ok..
 Alang-alang dah ada dekat situ masuk la kejap..
Masuk tu dengan SA yang sangat nice..
Terus melekat..huhu..


Terbeli la ni pulak..huhu..


Disebabkan aku ada masalah keguguran rambut..
Sebenarnya berpunca dari kulit kepala berminyak..
So SA tu recommend guna ni berbanding shampoo yang adik Haziq guna..
Kata nya die pun guna ni dan berkesan..

Harga sebotol adalah rm100..
Spray je dekat kulit kepala lepas basuh rambut lepas tu massage sikit..
Dengan 125ml die share guna dengan hubby die bole tahan 2-3 bulan..
Mungkin aku pakai sorang bole tahan lagi lama..
Die pun ada dalam bentuk gel tapi botol lagi kecik tak silap..
Tapi aku lagi prefer yang ni sebab spray je..

Pape nanti aku akan share..
Kalau berkesan dekat aku memang aku akan repeat beli lagi macam cleanser favorite..:)

Lepas tu aku singgah beli roti untuk makan malam..
Cheese stick rm1.80 je..
Dan terus balik..
Dah la tak gaji lagi.
Sorang-sorang aku lagi teruk rupanya..

Balik tu awal-awal lagi dekat train dah call Haziq..
Gelak je la die..

Nasib baik la aku tak pegi KLCC ke masa nak carik baju tu..
Nasib baik dah jumpa yang murah dekat Parkson..
Masa dekat H&M ada jugak la teringat nak pegi Bershka..

So sampai rumah terus bukak TV nak tengok AF..
Sambil tu online..
Hantar gambar goods for scalp ni dekat Haziq nanti die surveykan untuk aku..
Then melepak la depan tv layan AF..

Masa tunggu train tadi mak call..
Inform yang anak jiran aku yang accident teruk last week dah meninggal petang tadi..
Al-Fatihah untuk arwah..

Selamat Malam..
Esok dah nak keje..:)

2 comments:

  1. salam...
    kita org trg,,hari ahad permulaan hari utk keje

    byk shopim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam..
      aah la t'ganu start keje hari ahad kn..

      Takdelah byk shopping pun..huhu..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...