Saturday, 18 October 2014

Po Bling Pore Sonic Cleanser..

Assalammualaikum..

Semalam aku balik kampung..
So bole la guna toy baru..
Benda ni aku beli masa sebelum raya haji tak silap..
Tapi lepas tu aku tak de balik..
Last week pun tak de balik..
Balik ni la baru bole guna..


Aku beli macam biasa dekat Groupon dengan harga rm42..
Masa ni tinggal warna gold dengan biru..
Ada 4 warna dan aku pilih biru..
 Origins tu pencuci muka favorite aku..
Dari last beli masih ada banyak tu lagi..


Pobling sonic cleanser ni guna masa bersihkan muka..
Guna sekali dengan facial wash..
Cleanser ni ada bulu-bulu halus dan menghasilkan 10,000 getaran sonic dalam 1 minit..
Jadi ianya sangat berkesan untuk tanggalkan mekap dan kotoran dekat muka..
Kiranya kalau guna ni basuh muka lagi bersih dari guna tangan..
So memang elok untuk pore yang besar macam aku, untuk kurang kan blackheads dan kulit kasar atau mati dekat muka..
Walaupun aku ni tak bermekap tapi disebabkan kulit aku ni berminyak..
Sebab tu la aku berminat nak guna benda ni..



Belakang kotak ada info dan precautions..
Boleh la baca..

Ni antara benefit die yang aku survey;

Removes makeup better than manual cleansing
        Leaves skin feeling and looking smoother
  Removes impurities that keep creams and serums from working their best
     Reduces oily areas, dry skin patches and blemishes
     Minimizes the appearance of visible pores


Product specification and features;
  • Brand: PO Bling
  • Dimensions: 3.3cm x 3.6cm x 16cm
  • Weight: 91g
  • Power: 1x AAA battery (not included)
  • Colour: gold, blue, red, or white
  • 10,000 vibrations per minute
  • Includes stand 

Dapat tu tak sabar nak guna..
Beria cari bateri nasib baik jumpa..

 Macam mana nak guna?


Tapi semalam masa guna aku basah kan berus tu dulu..
Basah kan muka dengan pencuci muka..
Kira letak sabun pencuci tu dekat muka..
Then aku ada letak sikit pencuci tu dekat facial wash ni then urut la dekat muka..

Hasil die?

Memang rasa basuh muka tu lagi bersih lah..
Biasanya lepas basuh muka cepat je rasa kulit berminyak..
Mungkin sebab basuh muka tak bersih sangat..
Ada excess oil sebab tak bersih guna tangan..
Even masa bangun pagi pun minyak tak banyak sangat..
Pores pun nampak ok sikit..
Even 1st time guna..

Ni component die..
Ada head replacement brush..
Guna battery AAA..
Stand die..
Untuk brush die tu di nasihatkan untuk tukar lepas guna 3-6 bulan..
Aku ada email orang yang jual benda ni kalau die ada jual head die tu jugak..
Kalau ada info pasal head die tu nanti aku share..
So lagi jimat la..
Tukar head dengan batteri je..
Stand die tu pun elok supaya lepas guna boleh la place dekat situ untuk kering kan..

Aku pun ada survey apa material brushes die ni..
Kalau dari info yang aku survey..
Brush material die adalah dari Nylon..
Cuma ada yang aku rasa tak best sikit ialah die tak de bekas untuk banda ni..
So nak bawak pegi mana-mana, nak travel ke susah la sikit..
So aku tak buang pun kotang die..
Mungkin letak dalam tu je..

Ni link yang aku beli tu..
Setakat ni aku memang berpuas hati dengan benda ni..
Lagi bila guna dengan dermaroller..
Aku dah beli 3 dermaroller tu..
2 untuk aku, 1 untuk adik aku..

So selamat mencuba..

29 comments:

  1. Replies
    1. Dari kind of plastics.. Bole refer dekat entry ni..
      http://mykamila.blogspot.com/2014/10/po-bling-pore-sonic-cleanser_20.html

      Delete
  2. Replies
    1. bole je guna..sbb die cuma mcm berus bantu bersihkan kulit muka je..especially kalau kulit berminyak..

      Delete
  3. Asslammualaikum.. nak minta izin boleh x nak guna some of ur sttment utk post it on my ig acc sbb sy pun jual po bling ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..
      Harap awal boleh contact sy melalui email kasehkamila@gmail.com utk details..Thanks..

      Delete
    2. Ray vy,,, brape rm u jual ,? Area mane ,, please cntct me ,,0178260915

      Delete
  4. best kan gune po bling ni.. naniey pun gune jugak.. sangat2 bagus utk cuci pores.. skang jerawat pun dah kurang da.. sbb minyak pun dah kurang dan mmg cuci betul2 semua area especially kt tepi2 hidung tu.

    http://www.naniey.com/2014/12/review-pobling-super-sonic-pore-cleanser.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..kurng skit minyak muka..thanks sebab share experience jugak..:)

      Delete
  5. saya pernah guna . memang berkesan.cuma jangan tekan sangat masa cuci, sebab nanti pedih2 kan, lagi2 kawasan yang nipis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg berkesan utk kulit berminyak. Tp tak merbahaya ke.? Sbb lps guna rasa muka mcm putih sket..

      Delete
    2. Tak pun :) putih sikit tu sebab dia buang sel kulit mati. Macam scrub ;-)

      Delete
    3. Owhh...Saya baru guna 3x..muka saya jadi melecet lak..merah..pedih2...adoiii

      Delete
  6. Saya Ada jual pobling ..jika berminat boleh whatsapp or telegram saya 0148455512..

    ReplyDelete
  7. Salam, nak tanya benda ni guna pencuci muka sendiri ke? Mmg dia punya puncuci muka ada sekali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam..guna pencuci muka sendiri je..

      Delete
  8. Saya nk tanya la, saya baru je nk try guna pobling ni. Kat keliling brush tu kan ada plastik. Nk kena buang ke plastik tu?

    ReplyDelete
  9. Haiii..pobling memg bagus..saya jual murah je rm40..brg2 ksihatan& kcntikan yg lain jgk..0133266992 wassap..tq tuan rumah..sorry yer br iklan

    ReplyDelete
  10. Hai..boleh saya tny?saya bru guna pobling ni..tp,lps guna tu ada rasa pedih2 & gatal2 sikit..kenapa ye?boleh bantu saya?:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun tak pasti..setakat ni ok je lagi..

      Delete
    2. boleh guna hari2 ke pobbling ni . mksdnya stiap kali cuci muka

      Delete
  11. hi, boleh sy tau pob ling yg awk beli dr groupon ni ori tak.
    ada serial number tak bawah dia? boleh share gambar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pn xpasti..
      sy tgk xde serial number..
      mungkin tak ori..

      http://kimbyshares.blogspot.com/2014/06/how-to-differentiate-real-and-fake-po.html

      Delete
  12. Herm. Pobling ni saya beli. Dia memang getar2 je dan kita just sapu kat muka je eh? Saya cuba cari klebihan dia. Sebab awak kata lagi better dari guna tangan. Herm kalau guna tangan mcm lagi best hilang kan minyak kat celah hidung.

    ReplyDelete
  13. Herm. Pobling ni saya beli. Dia memang getar2 je dan kita just sapu kat muka je eh? Saya cuba cari klebihan dia. Sebab awak kata lagi better dari guna tangan. Herm kalau guna tangan mcm lagi best hilang kan minyak kat celah hidung.

    ReplyDelete
  14. Salam.saya pun guna dan jual pobling ni.rm30 inc postage.boleh ws 0182464981

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...