Thursday, 23 October 2014

Kisah Terengganu - Presentation..

Assalammualaikum..

Semalam macam yang aku share..
Aku pegi Terengganu untuk present praktikal aku..
Rasanya banyak benda tak best dari yang best..

Masa untuk aku present pukul 330ptg..
Pukul 11 kitaorang dekat KL lagi..
Masa tu call Jie die bagi tau doc bole hantar selewat-lewat 19hb Nov..
Aku check log book aku tertinggal la pulak..
Bole je nak patah balik..
Dekat Ampang baru masa tu..
Tapi sebab bole hantar nanti..
Kitaorang gerak je la..

Jalan ok la clear je sampai Kemaman..
Kereta tak banyak, cuaca pun ok je..
 Pukul 2 memang kitaorang dah sampai Kemaman..
Sampai sana pegi makan dulu..
Mula-mula nak makan dekat Benteng..
Kedai tak bukak pulak lagi..
So pegi makan dekat Nasi Kukus Gong Pauh je..
Sebab en.bf teringin nak makan nasi kunyit..
Die makan nasi kunyit dengan kari ayam..
Aku makan nasi kukus..

Lepas makan singgah pegi beli CD kejap..
Nak kene simpan present slide dengan report dalam tu..
Last sekali singgah petrol pump sebab aku nak tukar baju..
Datang pakai jeans, t-shirt dan seliper je..
So tukar la pakai baju kurung untuk present..

Call Jie dengan Farez tanya tempat..
Dieorang dekat kolej lagi..
Deiorang present pagi 930..
Aku malas la nak contact dieorang sebab takut dieorang penat, mengantuk ke..
Dieorang gerak dari malam masa jumpa dengan aku mintak tolong iron kan baju tu..

Sampai kolej dalam pukul 3..
Yelah beria dalam list kene ada 20-30 minit sebelum presentation..
Tapi delay 30 minit..
Present aku start pukul 4 kot..
Masa nak hantar doc ni la drama..
Memang bagi aku dengan en.bf menyirap..
Nasib baik la bole sabar kan die lagi..
Kalau tak meletop kot..
Farez pun ada hal jugak dengan management aku..
Memang kitaorang bengang sampai spoil mood..

Nasib baik la budak-budak ni ada..
Malas betul nak layan orang yang perangai entah apa-apa..
Dari kolej nak melepak pegi minum..
 Pegi Mak Nik kedai yang kitaorang selalu lepak tu dah tak de..
So pegi Aziz Satar je la minum dengan makan sata..

Tak plan pun nak jumpa dengan Jie dengan Farez..
Tak plan pun nak balik sama..
Tapi tetibe balik KL sama gak..
Chemistry sangat..haha..

Sebelum balik singgah Chendor lagi..
En.bf nak belikan keropok lekor untuk mak die..
Untuk kitaorang aku beli keropok yang dah siap masak je..
Jadi la rasa untuk makan..

Rasa nya gerak dari Kemaman dalam pukul 7..
Pukul 10 macam tu dah sampai KL..
Balik ni lambat sikit sebab dah nak sampai KL hujan lebat..
Tak de singgah mana-mana pun dekat highway..

Sampai KL Jie dengan Farez terus balik S.Alam sebab kene ada dekat sana sebelum pukul 11..
Aku dengan en.bf singgah makan dekat Taman Melawati..
Dekat Pha-Pha Garden ke nama kedai tu..
Dekat dengan Sakura Kristal Cafe..
Order tom yam, telur bungkus dengan kailan ikan masin..
Rasa makanan memang fail..huhu..
Sorry to say..
Aku habis jugak la..
En.bf memang tak lalu makan..
Tapi owner kedai sangat nice..

Sampai rumah dalam pukul 12..
Balik mandi memang letak kepala atas bantal terus lena..
Badan memang penat..
Sehari berjalan..
Walaupun aku tak drive..
En.bf je yang drive pegi balik..
Die lagi la kesian..
Aku at least cuti hari ni..
Die ada meeting dengan consultant pagi ni..

Pape pun pengalaman pegi sana ni memang antara yang tak best la..
Fed up giler dengan management tempat aku..
Spoil giler kitaorang..
Punya bengang sampai tak sempat jumpa lecturer ke apa..
Hepi pun sebab jumpa budak-budak ni..
Nak amik gambar ke apa pun malas..

Tapi tak pelah..
Aku percaya pada yang satu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...