Tuesday, 21 October 2014

Kisah Sengal Belum Berakhir..

Assalammualaikum..

Tajuk tu aku pakai belasah je..
Memang tu la yang aku fikir..

Lepas balik tadi aku lepak-lepak je..
Konon-konon nak rilek-rilek sebab esok nak bangun awal dan travel pegi Terengganu kan..
So aku lepak-lepak dekat bilik je la sambil online..
Sekarang ni macam tak de masa je nak online dekat ofis..
Boleh online..
Tapi nampak latest update korang je la..
Tapi tak sempat pun nak baca..

Balik tadi pun sempat bergayut merapu dengan Sen..
Semoga urusan die nak beli rumah dipermudahkan la..AMIN..
Tengah bercakap dengan Sen tetibe Farez call..
Ada benda nak mintak tolong katanya..
Sekali rupenye nak mintak tolong aku iron kan baju..
Rumah dieorang tak de iron..
Memang aku gelak la tadi..
Tak habis lagi rupenye drama-drama sengal aku dengan dieorang ni..

Lepas tu Jie pulak call..
Die bagi tau la yang dieorang gerak pegi Terengganu malam ni..
Sessi dieorang pagi esok..
So dieorang nak datang ajak aku lepak kejap..
Maka ke Jalan Raja Laut la kita..
Lepak makan sambil borak-borak..
Then dieorang hantar aku balik..
Aku pun naik la iron kan baju dieorang kejap..

Dieorang ni punya idea selalu mengarut je..
Ke kitaorang memang macam ni..huhu..
Lagi pun sekarang ni dah jarang-jarang jugak lepak dengan dieorang..
Walaupun sebulan tu ada jugak la sekali..
Yelah banding dulu..
Bole kata setiap hari lepak sama..

Kira dieorang ni memang sebahagian dari hidup la dulu..
Sekarang pun..huhu..
Kira ironkan baju dieorang ni ni salah satu antara banyak kenangan aku dengan dieorang la..haha..

Walaupun banyak perangai sengal dan mengarut dieorang ni..
Aku memang ok je..
Tu la sesuai sama-sama dengan dieorang ni agaknya..

Ni mungkin antara 1st time aku iron baju lelaki kot..
Kalau ada pun memang lama sangat dulu nya..
Last aku tak ingat bila..
Baju lelaki ni walaupun kemeja tebal rupenya..
Lama gak nak iron..

Aku sebenarnya tak suka iron baju..
Kalau pegi keje pun aku suka pakai baju yang tak payah di iron..
Jadi kalau beli baju pun sekarang aku suka beli baju yang tak perlu di iron..
Masa ampai hanger siap-siap lepas tu dah kering terus letak dalam almari je..
Kalau ada yang kene iron tu pun aku rasa baju die agak nipis berbanding kemeja lelaki..

Pape pun semoga dieorang selamat sampai..
Lagi drive malam-malam ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...