Friday, 17 October 2014

Hidung Tersumbat, Badan Panas..

Assalammualaikum..

Kisah semalam terus bersambung ke hari ni..huhu..
Agak kurang berkesan percubaan dengan vitamin malam tadi tu ye..

Malam tadi tido dengan tekak, hidung dan badan yang kurang selesa..
Banyak kali jugak la terjaga..
Nasib baik jugak la dah hujung-hujung minggu..
 Tapi struggle jugak la sepanjang hari ni..

Sampai masa tido tu aku teringat-ingat pasal medical card dengan medical pakej lagi..
Dah kurang ni memang macam wake up call..
Kalau sihat tu tak rilek je.. 

Bangun tu memang rasa malas giler nak mandi..
Biasanya kalau dalam badan panas ni memang rasa sejuk je..
Tapi tetap jugak la mandi basuh kepala..

Sampai ofis tak sempat sarapan ada short meeting pulak..
Bos update status team dan sebagai penghargaan bagi cadangan nak buat makan-makan..
 Next month punya plan la tu..
Then cerita pasal upcoming site visit..
Hujung bulan rasanya..
Petang sebelum balik tadi boss suggest next week..
Hari Deepavali pulak tu..
Oh i tak available ye..
As mentioned nak ke Terengganu present untuk internship haritu..
Present tu petang..
Tu pun plan nak pegi balik hari je..
Tapi Khamis tu aku cuti la..
En.bf tak cuti pun..
Apehal gigih sangat entah..

Lepas tu discussion je berapa kali..
Petang pulak ada unexpected meeting dengan vendor..
Lepas meeting boss aku suruh buat presentation pulak hari Isnin..
Pagi Isnin pukul 9 pulak tu..
Check availability sape yang perlu atttend, book meeting room, send invitation..
Then prepare material dan slide..

Aku ni ada masalah yang cari, cari, dan cari maklumat lepas tu lost..haha..
So aku email je report, contoh slide dan material..
Lepas tu sambung buat benda yang aku excited nak find out..
 My bad..huhu..

Ni pun report untuk presentation, slide, sv evaluation form tak siap lagi..
Dah la nak kene print, lepas tu kene jilid dengan kulit keras la..
Harap semua ok la..

Tengah hari tadi aku turun beli buah dengan bubur je..
Badan memang kurang besat je rasa.
 Air-cond dekat ofis pun bole tahan gak menyumbang..
Pegi farmasi manjang suruh amik vit.c..

Tadi aku keluar dari ofis dekat pukul 7..
Then pegi beli buah dengan bubur lagi..
Walaupun ada pasar malam tapi aku malas nak makan pape..
Lepas makan jumpa ubat selsema yang aku simpan aku telan la..
Macam kurang efek je..
Makan buah lepas tu aku makan panadol soluble 2 biji..
Harap ok la..
Bole la tido lena malam ni..

Ni online pun sebab nak amik file-file yang aku sent dekat email..
Harap semua elok-elok je la..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...