Sunday, 12 October 2014

Happy Saturday October 2014..

Assalammualaikum..

Apa aktivit korang hari ni?..
Rasanya masing-masing banyak aktiviti..

Aku hari ni memang conquer TV la..
Melepet je depan TV..

Malam tadi tak de lah tido lambat sangat..
Tak lambat sangat pun lagi lambat la dari weekdays..
Bawak laptop online atas katil..
Sambil tu SMS en.bf teman die bungkus roti..
Dah atas katil, bila dah baring-baring, kepala atas bantal..
Konon hati nak tido lambat pun tertido awal..

Walaupun memang plan nak bangun lambat.
Tapi terjaga-jaga jugak tido..
Pukul 8, 9 macam tu terjaga, sebab mata tu dah biasa terjaga masa tu nak pegi keje..
11 lebih pun terjaga lagi, en.bf SMS..
Masa roomate balik, keluar masuk bilik pun ada jugak terjaga..
Tetap jugak jaga tido jaga tido sebab malas nak bangun..hehe..

Memang betul-betul bangun pukul 2 macam tu..
Roomate pun dah pegi keje..
Roomate aku nurse..
So die ada shift pagi, petang dan malam..
Hari ni die keje shift petang..
Malam tadi die tido dekat rumah adik die..
So bila sorang-sorang nak tido lambat, bangun lambat ke tak pe la..

Tu pun bangun, perut rasa lapar giler..
Nampak sangat bangun tu sebab lapar kan..
Kalau tak lapar mau tido lagi rasanya tu..hoho..
So bangun makan nestum dengan buah je dulu..
Lega sikit perut..
Kebetulan ada housemate yang turun nak beli makanan..
Lepas Raya Haji ni tak ramai sangat lagi yang berniaga..
Die balik tu bagi tau ada satu table bukak..
So aku pegi mandi dan turun beli makanan..
Beli la nasi dengan lauk..
Lepas tu beli jugak pisang goreng, keledek goreng dengan keropok lekor..
Biasa weekend ada jual yang goreng-goreng ni sedap..

Naik atas makan depan TV sambil tengok TV, sambil tu borak dengan housemate aku..
 Masa ni kitaorang tinggal berdua je dekat rumah..
Yang lain keluar..
Housemate aku ni jarang-jarang ada dekat rumah kalau weekend..
Die dari Kedah kene transfer ke KL..
Family die dekat Kedah lagi..
So every weekend die akan balik Kedah..
Tapi weekend ni die ada sebab malam ni die nak fly seminggu keluar..
So lama jugak la berborak dengan die sambil tengok TV..
Sembang masalah Malaysia ok..hahaha..
Pasal minyak, perbelanjaan, taraf hidup dan lain-lain..
Aku malas cakap pasal hal ni dekat sini..
Mungkin satu hari nanti..
Mana tau satu hari nanti terbuka hati ke..
Walaupun ramai yang emosi lebih, nasib baik la ramai jugak yang aku jumpa bole berfikir rasional jugak lagi..

So satu hari ni melepet depan TV je aku..
Dari Anugerah Lawak Warna 2013, cerita Intan Payung, Karoot Komedia, Tijah Maidhattan, Pureen Chak Chak Scha & Awal, Taken, dll..
Sambil tengok TV sambil lipat baju.. 
Betul-betul melepet kan..
Turun carik makanan pun sekali je..
Dah malam ni lapar jugak la..
Tapi disebabkan aktiviti pun kurang..
Elok jugak la kurangkan makan..
Kalau tak makan banyak, bakar kurang..
Memang makin bertambah la saiz..

Lagi satu beria menonton ni pun sebab dari petang tadi nak topup tak bole..
Berkali-kali try..
Perkhidmatan tergendala katanya..
Dah nak tengah malam baru la bole..
Konon ada benda yang aku nak cari untuk study..
Dah cari, dah save la tadi..
Baca je belum..kuikui..
Dah online memang banyak melawat laman sosial la berbanding buat keje nye..

Sambil melepet depan TV ni..
Sebelum tengah malam tadi en.bf memang dah bagi tau beteri fon die kong..
Aku biasa buat hal aku je la..
Tetibe pukul 0240 pagi ni die call..
Otw nak balik dari site..
Dari pagi sampai petang ni dekat site settlekan untuk FAT hari Isnin nanti..
Sabar je la kan..
Dalam kete baru bole charge hp..

Tido lambat ni..
Bila tengok cerita Sembilu..
Teringat masa dekat Terangganu dulu..
Ada Astro NJOI je masa tu..
So tido lambat tengok je la apa yang ada dengan housemate..
Tetibe teringat dieorang..

So tu je la aktiviti hari ni..
Memang nak lepak-lepak macam ni, rilek-rilek je dekat rumah..
Rasanya esok pun macam ni je aktiviti aku..
Bole online ni harapnye ada la benda aku study.. 

Tadi pun sempat tengok NN punya akaun..
Amboi meriah betul NN..


Ada 11 on going..
Thanks NN..
Thanks readers..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...