Saturday, 4 October 2014

Balik Kampung Cuti Raya Haji 2014..

Assalammualaikum..

Hari ni aku dah selamat ada dekat kampung..
Malam semalam balik dengan en.bf..

Aku balik keje awal jugak semalam..
Minggu ni memang rilek sikit..
Lagi pun petang-petang selalu hujan kan sekarang..
Semalam dengan hari Khamis pun aku tengok kemain ramai lagi orang dekat KL Sentral..
Semua dah start nak balik kampung..

En.bf pulak balik keje lambat sikit..
Lagi pun die naik motor..
Bila hujan memang die balik lambat sikit la..
Tunggu hujan berenti atau reda sikit baru la die balik..
Sementara tu die bole la buat keje sikit dekat ofis..

Aku sampai pegi pasar malam dulu..
Naik atas jumpa housemate dah nak balik kampung..
So sorang je dekat rumah..
Janji nak balik dengan en.bf pukul 9..
Aku pulak rasa mengantuk giler..
Kepala pun macam tak berapa ok..
Aku bagi tau die nak tido dulu..
Kunci jam pukul 8..
Masa jam bunyi punya la malas nak bangun..
Tapi aku bangun je la..
SMS die then siap-siap..

Time die nak gerak bole pulak kereta macam tak berapa betul..
Balik kali ni naik si hitam..
Si putih masuk wad sebab rabak haritu..huhu..
Seminggu baru siap kot..

Petang masa aku lepak-lepak sebelum tido tu bole pulak Farez call nak jumpa malam tu..
Tapi aku dah nak balik kampung..
Dah ada plan dengan Sen..

Awalnya Sen ajak jumpa hari ni..
Tapi sebab nak balik kampung..
Ajak la die jumpa malam tadi je..

Ada hikmah nye jugak la kete tak betul..
Masa kitaorang baru gerak dari rumah aku tu die dalam train baru sampai dekat KLIA..
So gerak je la pegi Putrajaya..
Masa Sen sampai rumah pun kitaorang dah dekat..
So jumpa dekat Putrajaya je la..

Alhamdulillah senang jugak la nak jumpa die..
Kitaorang ni dah la memang tak biasa dengan Putrajaya..
Lepak dekat mamak Precint 9..
Dah lama tak jumpa die..
Biasa la bersembang pasal keje..
Haritu tu die macam tak sabar sangat nak balik sini..
Ni macam 50-50 je pulak..
Aku pun lagi prefer die lepak sana dulu.
Bukan ada komitmen lagi ke apa..

Dalam pukul 1 lebih macam tu baru gerak balik kampung..
Kalau boleh memang nak lepak lama lagi
Aku rasa nak datang sana melawat die kalau ada rezeki nanti..

Walaupun dah lambat tapi dekat PLUS banyak jugak kereta lagi..
Tu tak kisah sangat pun nak lepak lama sikit..
Kalau gerak awal-awal confirm banyak kereta dan jam..
Dari Seremban ke kampung pun banyak jugak kereta lagi..
Tak de la jalan sunyi pun..
Sampai rumah dalam pukul 3 tak silap..
Zack dengan Ta dah balik..
Jo baru sampai pagi ni..

Nasib baik la baru keje lepas tu ada cuti macam ni..
Seminggu ni pun access account aku tak berapa ok sangat..
Harap minggu depan ok sikit la..
Keje bole tahan banyak jugak dah ni..
Lepas ni bole deal dengan company compressor dan pump..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...