Thursday, 2 October 2014

1st week at Office..

Assalammualaikum..

What happen this week?..
Sekarang ni dah sibuk sikit keje kot..
Lagi hari ni bos-bos dah balik..
So dah discuss dengan SV dan manager aku..

3 hari ni aku tak de PC..
So pinjam PC orang dan account orang..
Hari ni dah ada PC..
Boleh pulak secretary tu salah letak bulan..
Request 29hb haritu tapi letak 29hb October..
Budak-budak IT pelik la..
Lambat lagi tapi nak urgent..haha..
Cuma tak dapat access lagi..
So 3 hari ni aku ada study sikit dan baca komen-komen SV dan manager aku..

Petang tadi dah discussion so dah makin clear la direction..
Aku dah start buat cuma tak de access tu melambatkan kerja..
At least dah ada benda yang aku memang kene work on..
Aku pun tak hantar lagi email come back dekat vendor..
Dan lepas ni akan lebih banyak vendor yang aku akan liase..

At least dengan feedback, komen aku dah bole plan keje aku..
Banyak benda yang aku kene buat..
So akan sibuk dengan benda-benda ni..
Pasal payment ke apa aku tak kisah sangat la..
 Jenis aku, buat la keje dulu..
Dah dapat hasil baru la boleh nak mintak pape..
Kalau hasil pun tak de sibuk nak mintak macam-macam malu kot..
Ni kalau macam berbaloi..
Orang pun suka je nak bagi..

Setakat ni pun aku agak hepi dengan feedback dieorang dan buat aku lagi bersemangat nak keje..
Semangat tu sebab banyak keje..haha..
So keep moving tu ok la..
Tak de la masa nak fikir benda lain banyak-banyak..
Boleh la belajar, belajar dan belajar lagi..
Sangat banyak benda yang bole belajar..
Atau memang kene belajar..hehe..
Tak de beza sangat pun dulu dengan sekarang..
Aku dengan orang dekat ofis tu memang gap sangat jauh..
Dieorang tu semua dah experience lebih 5 tahun..
Atau 10 tahun..
Ramai dah senior-senior..
Aku ni kanak-kanak je..

Tadi dekat ofis ada satu isu pulak..
Aku pun tak faham kenapa..
Tak berapa faham dengan pendirian orang kadang-kadang..
Sebab ada budak yang keluar bulan lepas bole pulak pegi tipu time registration untuk claim duit..
Tak tau la die tak sengaja ke apa..
Jangan la cetek sangat fikiran untuk dapatkan benefit yang short term tapi rosakkan benda untuk jangka masa panjang..
Kalau betul dah sah sah la company black list..
Lepas tu effect dekat orang lain jugak..
SV aku agak frust tadi..
Dah la company aku ni susah nak amik budak Melayu..
Bila amik buat hal, bos pun tak berminat nanti..
So effect dekat orang lain la nanti..

Dah keje ni memang susah sikit nak berblog berbanding masa cuti..
Kalau cuti tu rajin la sikit nak update setiap hari kan..
Ni kalau dekat ofis aku selalu je BW..
Tapi nak update tak sempat kot..
Sampai kan pasal minyak naik malam tadi pun pagi tadi dekat ofis aku baru tau..
Lagi pun keje ni dah 2 hari pukul 8 lebih aku dah tido dah..
Tak keje aku selalu tido siang kan..
Keje ni aku selalu tido jugak kan..
Aku ni memang suka tido la senang citer..hehe..

Aku dah lama tak check Nuffnang..
Tadi check terkejut pulak aku..


Alhamdulillah..
Ada 4 campaign yang ongoing..

Esok dah Jumaat..
Tak sabar nak balik kampung..
Cuti 3 hari..
Zack dah balik, Adik Ta balik malam ni, Jie Insyaallah balik esok..
Aku mungkin balik esok malam atau Sabtu..
Sen balik esok malam..
Kalau ada rezeki nak jumpa die..
Dah berapa kali nak jumpa tak dapat..
Selalu bersembang dekat phone je..
Seminggu tu berapa kali la bergayut..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...