Tuesday, 16 September 2014

Ubat Gatal..

Assalammualaikum..

Ingat tak aku pernah cerita pasal beli ubat gatal masa beli barang keperluan sebelum ni?..

Ni antara masalah yang paling susah nak settlekan..
Asal nya kene sikit je..
Bila garu merebak..

Guna Canestan tak ok..
Guna Dermaspray pun sama jugak..
Tapi derma spray ni aku suka jugak..
Tak berkesan dekat kaki aku tu..
Tapi berkesan dekat tempat lain..
Lagi pun nak guna die senang..
Spray-spray je..
Lepas tu sejuk je..

Bila makin tak ok..
Sampai beli ubat cap kaki tiga..
Pun pakai tak jalan gak..

Masa Haziq balik keluar dengan die pegi minum coconut shake dan makan otak-otak..
Aku ajak lalu depan farmasi aku selalu beli ubat gatal tu..
Sekali bukak pulak..
Rezeki la..
So beli la ubat gatal yang selalu guna ni..


Dalam bekas ni je..
So memang tak tau nama die..
Lepas tu kitaorang memang tau ada jual dekat farmasi ni je..


Ni dalam die..

Kitaorang suka ubat ni dan sesuai dengan ubat ni..
Kalau pegi farmasi ni bagi tau nak ubat gatal..
Ada untuk dewasa dan kanak-kanak..
Start tau dari masa sepupu aku yang umur 19 ke 20 tu baby lagi..
Besa baby ada ruam ke kan..
So ada orang introduce dan serasi guna sampai sekarang..

Aku syak aku macam kene eczema..
Tapi tak de la pegi jumpa doktor ke apa check..
Sekarang ni dah banyak ok berbanding guna ubat sebelum ni..

2 comments:

  1. Assalam sis,
    salam perkenalan..
    sha anak beranak pun sesitip jugak..slalu gatai2..takleh kena gigit mesti merebak...
    kalo boleh nak tau gak apa nama ubat yang sis pakai tu he3
    nak try laaaaaaaa
    actually sha dah lama stalk blog sis ni he3
    ni baru jer mula blog sendiri..barula ada bran nak ngomen...he3
    jemput2 la singgah & join blog sha yer..
    harap dapat berkawan & kongsi ceritera bersama2 yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam sha..
      ak tau la apa nama ubat tu..
      sebab jual dalam bekas tu tak da nama dan tau ada jual dkt farmasi tu je..
      tapi kalau nak bole tolong beli dan pos kan..
      wah ada jgak stalker blog picisan i ni ye..hehe..
      selamat berblog..
      bole la brkawan n share2 cerita lepas ni..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...