Wednesday, 17 September 2014

Something Simple but Big Impact..

Assalammualaikum..

Tajuk beria je..
Ada benda kadang-kadang tu memang simple je..
Tapi bagi kesan yang besar dekat hidup kita..
Kesan yang besar tu kesan yang menarik la..

Tu la orang panggil less is more kan..
Sedikit tapi besar maknanya..

Contohnya macam ni..


Sambal ikan bilis campur petai..
Menu semalam..

Simple je kan menu ni..
Tapi selera giler makan semalam..
Siap malam semalam dah tengah malam pun makan jugak lagi..
Kebetulan ada dapat lauk kari kambing dari kenduri dekat surau semalam..
Lagi la berselera..hehe..

Aku puasa hari ni..
Nampak tadi pun menarik je..
Ada benda kadang-kadang simple, less effort tapi bagi impak yang besar kan..
Tak semestinya mahal, heavy tu bagi kepuasan yang tinggi..

2 comments:

  1. assalam,
    adehla3..
    tak tertahan nengok PETAI..
    sob3...tidaaaaakkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..
      sedap kan..
      rasanya buka karang nk makan petai tu lagi..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...