Monday, 15 September 2014

Selamat Hari Malaysia..

Assalammualaikum..

Hari ni 16 September..
Hari Malaysia..
Negara ku yang tercinta..

Biar la orang nak cakap apa pun..
Aku tetap bangga jadi anak Malaysia..

Hari-hari macam ni memang memotivasikan aku..
Terutamanya berkaitan kerjaya..
Hari Merdeka ke..
Memang menyuntik semangat aku..

Bila tengok orang-orang sebelum ni yang berusaha buat sesuatu untuk menghasilkan sesuatu yang baik..
Sekurang nya semangat dan usaha tu patut di puji..

Aku memang tak pernah la nak celebrate sambutan ke apa..
Celebrate-celebrate ni memang tak banyak ada dalam kamus hidup aku.hehe..
Even aku ber couple pun..
Entah bila tarikh declare ke, apa ke..
Memang tak pernah ingat..
Kalau tarikh kawen nanti mungkin akan ingat dan celebrate kot..

Bila tak celebrate ke apa..
Bukan la bermaksud kita tak hayati..
Tapi perlaksanaan tu yang penting..

Aku memang suka lagu Warisan..
Yang rangkap pertama die tu diambil jadi tema kemerdekaan tahun ni..

Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

( ulang korus )

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Tapi aku paling suka part ni..

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini
 
Banyak cara yang kita bole buat untuk menyumbang..
Semua orang ada peranan masing-masing..
Tak semestinya kita tentera je kita penuh semangat patriotik..
Siapa pun kita..
Professional atau tak pun..
Kita tetap menyumbang..
Even suri rumah pun yang mendidik anak-anak sebagai generasi akan datang tetap memainkan peranan..
 
 

Semoga Malaysia ku terus Maju..
Dilindungi dari musibah dan terus aman..
Senang kata aku doakan semua yang baik-baik untuk Tanah Tumpahnya darah ku ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...