Sunday, 21 September 2014

Penangan Lebah? - Part 2..

Assalammualaikum..

Semalam aku ada share pasal kene sengat lebah kan..
Satu hari tu memang lemau giler..
Nasib baik la dekat rumah tak de orang sangat..
Mak pegi Seremban..
P.Long ada datang dekat rumah..
Layan-layan jap lepas tu aku melepet je dekat bilik..
Melepet ni sebab dekat kepala tak best..
Kalau setakat panas badan ke aku ok je lagi..

Sebab dalam badan rasa macam panas..
Aku banyak minum je..
Kebetulan dekat rumah ada pisang..
Aku makan pisang tu dengan coklat je..
Nak makan nasi pun tak berapa lalu..

Tuhan kalau nak tarik nikmat bila-bila masa pun bole kan..
Makanan sedap pun bole tak selera makan..
Badan tak selesa..
Lagi-lagi kepala..
Aku ada check dekat internet..
Kalau kene sengat kene letak ais..
Tapi aku tuam air panas..
Tak pe la..
Layan kan je la..

Malam tu masa tinggal sorang..
Aku buat la bubur..
Makan bubur dengan kicap..
Mak dah balik aku keluar kejap..
Balik tu rasa ok sikit..
Aku ratah la lauk..
Lauk sedap kot hari tu..
Bole pulak tak selera nak makan..
Dua kali aku ratah lauk gulai udang campur cendawan..

Bangun pagi ni Alhamdulillah..
Demam dah ok..
Kepala pun dah ok..
Kaki?





Kaki je macam tak berapa ok lagi..
Membengkak dengan jayanya..

Tak de la sakit sangat pun..
Nak jalan ke apa ok je..
Cuma lebih gatal je..
Bila dah start garu tu macam tak nak berenti..

Kaki macam ni aku ok je keluar jalan-jalan..
Bila pakai seliper la raya besar pulak kaki belah kiri ni..hehe..

Ahlamdulillah dah tak demam lagi..
Semoga kaki ni cepat ok..
AMIN..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...