Thursday, 25 September 2014

One thing Done..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah malam semalam aku dah selesai kan satu hutang lama..
Kisah ni dah lama dah..
Masa aku dekat Kemaman dulu lagi..

Masa aku nak pindah aku memang inform die yang akan buat payment lambat sikit..
Orang ni pulak memang sangat cool..
Die ok je..
Aku pulak memang take note dah ingat..
Pasal hutang ni jangan main-main ye..

Aku pun ada sebab-sebab aku..
So disebabkan aku akan bekerja dah..
Insyaallah ada gaji lepas ni..
So aku decide untuk settlekan apa-apa yang patut..

Aku masih simpan la nombor akaun orang tu..
Simpan no fon die..
Walaupun dah dekat setahun kot..
Die memang tak pernah lansung SMS atau call aku nak mintak ke apa..
No akaun mungkin maintain..
Risau sikit kalau orang tu dah tukar no fon..
Aku memang pasrah je la kalau dah tukar..huhu..
 Bank in dah harap die perasan..
Kalau tak inform die, nanti die assume aku masih hutang lagi ke apa kan..

So aku pun transfer la duit dekat orang tu guna Maybank2u..
Lepas tu aku SMS orang tu..
Alhamdulillah die reply..
Aku ni macam was-was sikit dengan value tu..
Sebab aku confuse..
Kalau tak cukup aku mintak die inform dan aku akan bagi balik..
 Die reply kalau tak cukup pun die halalkan je..
Aku pun mintak maaf sebab lambat sangat..
Die ok je..

Memang nice orang ni..
Tak de lah macam owner yang aku sewa rumah die masa banjir tu..
Menyirap je aku..
Perangai dengan mulut memang tak bole blah..

Sempat lagi die tanya aku dah keje ke..
Tanya course apa..
Ada kawan die tengah carik Electrical Engineer..
Ofis dekat Kemaman..
Aku ada nak tanya Sen..
Sebab die nak balik Semenanjung kan..
Tapi kalau dekat sana tak pasti la..
Tanya dekat en.bf pun kawan-kawan die dah keje..
So kalau ada adik-adik yang berminat boleh la email aku..
Orang ni semalam ada tinggalkan contact number kawan die tu..

Aku doakan semoga die murah rezeki..
Bisness makin maju..
Syukur dan lega sangat dah settle pasal ni..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...