Thursday, 11 September 2014

Nuffnang: Advert between Post..

Assalamualaikum..

Hari ni nak share macam mana nak tambah iklan antara post..
Sebelum ni aku ada iklan dekat leaderboard (dekat atas), skycraper (dekat tepi) je..
Tiba-tiba hari ni nak tambah satu lagi iklan..
Iklan antara post (adv between post)..

So aku nak share macam mana nak tambah iklan antara post..

  1. Sila pegi dekat akaun Nuffnang masing-masing..
  2. Klik dekat Manage Blogs..ni dekat list dekat sebelah kiri tu..
  3. Klik ADD AD UNIT..ada dekat sebelah kanan dalam kotak..
  4. Then keluar ni..
 Sila la pilih Large Rectangular..
Once dah klik nanti ada keluar text dekat box bawah tu..
     5. Sila la ke blog masing-masing..
     6.  Klik Template..



   
    7. Klik Edit HTML..


   8. Ada text template blog korang..Then tekan Ctrl+F untuk cari 2 term ni..</b:if> dan  </b:loop>..

 9. Dah jumpa sila la paste kan code dari Nuffnang ni di antara dua term ni..


 10. Then klik SAVE..


 11. Done..so bole la enjoy iklan ni dekat blog korang sekarang..


Antara yang bole aku share..
  • Masa aku klik dekat Preview Template tak de pun nampak iklan tu lagi..Semua iklan tak nampak..
  • Masa klik dekat View Blog baru la nampak iklan-iklan ni untuk make sure berjaya..:)
Aku ada nampak kalau nak letak Add Mobile Ad..
Kalau rajin nanti aku nak tambah..
Tapi aku pun tak de mobile..
Biasa online dekat laptop je..
So nanti la..
So enjoy la iklan masing-masing..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...