Friday, 26 September 2014

Maggi for Supper..

Assalammualaikum..

Aku duduk rumah ni selalu ada habit makan malam-malam..
Yelah dah lambat tido..
Sambil tengok tv lepas tu lapar..
So mula la mencari makanan dekat dapur..
Selalunya aku ratah lauk je..

Tapi malam ni aku teringin nak makan maggi sup..
Dah lama sangat tak makan..
Sebab rumah dekat KL tak de stok maggi pun..
Saje malam beli..
Dekat rumah dekat kampung pun tak de jugak..

Tapi hari tu nampak mak beli..
Bukan main banyak lagi..


Ada 2 bungkus ni dekat rumah..
Bukan 2 bungkus dekat atas ni ye..
2 bungkus besar ni..


Masak simple je..
Tapi big kari ni mee die memang banyak la..
Kenyang betul makan..
Hari tu masak share dengan Luqman..
Ni tak de sape dekat rumah kene la habiskan sendiri..

Cili tu petik dekat luar je..
Bila banyak wan aku akan jual cili tu..
Siap ada pelanggan tetap lagi..
Kalau nak main call je..
Kemain lagi ek..

Tadi aku dengar customer dia call nak cili untuk Raya Haji nanti..
Tapi tak bole nak provide sebab bila nak raya rumah sendiri pun nak pakai banyak cili..hehe..
Customer cili wan aku ni supplier gula anau wan aku..
So macam tu la dieorang ni..
Sorang supplier cili, sorang supplier gula anau..
Kalau wan aku nak pegi amik gula anau kadang-kadang die tanya la nak cili ke tak..
Kalau nak wan aku bawak la..

Ni la hasil meggi aku..


Ni separuh je baru..
Lepas tu habiskan separuh lagi..
Kalau masak Big ni memang kene share la..

So tu la kisah meggi aku di tengah-tengah malam ni..
Sekarang ni tengah menikmati hari-hari terakhir dekat rumah..
Tinggal 2 hari je lagi nak cuti..
Isnin dah start keje balik..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...