Saturday, 6 September 2014

Home & Nuffnang..

Assalammualaikum..

Biasa la bila cuti..
Banyak masa nak update blog kan..hehe..
Especially bila online..
Amik la sikit masa untuk update..

Semalam sampai pun dah lambat..
Settle pull out doc untuk study aku pun tido..
Pukul berapa entah masa ni..

Sedar-sedar dah pukul berapa..
Check phone tak de pun SMS dari en.bf..
Try call die tak dapat..
Dah sampai Kuantan dan dah masuk site kot..
Memang tak dapat lagi nak dihubungi la..
Pagi tadi adik aku balik pun tak sedar..

Aku bangun-bangun macam biasa minum air, amik ais dengan air untuk basuh muka..
Sambil tunggu air masak untuk buat Nestum basuh-basuh la pinggan dan mesin baju..
Lepas tu memang online la..

Bangun-bangun tido tadi pun dah terfikir-fikir benda yang aku patut study..
Ada doc yang aku nak pull out lagi..
Ilham di mana-mana dan bila-bila masa je..haha..
So cepat-cepat la cari dan save..
Boleh la start study as soon as possible..
Doc pun dah banyak jugak aku pull out..

Aku memang la macam ni..
Selagi tak settle tu cari-cari dan cari lagi..
Masa mandi pun kadang-kadang dapat ilham..
Masa dalam train pun sama..
Menghantui betul kan..haha..
So bila sampai ofis aku cepat-cepat note dekat sticky post dekat desktop aku..
Karang hilang pulak..

Dah settle pull out doc..
Harus la sambil tu bukak blog, fb, check email segala..
Sempat jugak check kan email en.bf..
Ada email dari lawyer..
Email kan official resit payment dan purchase form yang kitaorang tak dapat lagi..
So kene la inform dan remind en.bf nanti..
Purchase form tu kene isi dan return kan balik dekat lawyer..

Selain tu aku selalu jugak check Nuffnang bila online..
Kan aku pernah cerita yang aku da dapat email dari bank..
Tapi bila check dekat Payment History masih la lagi status nye unpaid..


Musykil pulak aku..
Status masih lagi unpaid..
Tapi cek dah dapat..
Layan kan je la..
Tinggal nak deposit kan je..

Weekend ni bosan sikit..
Tinggal aku dengan wan je hari ni..
Masing-masing dah balik..
Nasib baik la P.Long call tadi kata nak datang..
 Haziq pun ada dekat kampung..
Kalau bosan bole la berpoya-poya..hehe..

Tapi macam biasa..
Makanan dekat rumah tak pernah mengecewakan..


 
 Pengat labu dan gulai ayam..
Marvelous sangat kan..
Ok la..
Tak sabar nak makan..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...