Friday, 19 September 2014

Happy Birthday En.bf..

Assalammualaikum..

Hari ni birthday en.bf..
Birthday die yang ke-27..
Tak banyak pun yang nak dikongsi dan di ceritakan..

Aku doakan yang baik-baik je untuk die..
Especially untuk kerjaya die..

Tahun ni tak de celebrate ke apa pun..
Kalau celebrate pun mungkin lepas aku dah dapat gaji nanti..
Biasanya kitaorang celebrate ramai-ramai la..
Baru meriah sikit..

Hadiah pun kene tunggu aku dah dapat gaji ke nanti la..
Dah ada plan nak beli apa..
Insyaallah aku share nanti..
Lambat lagi..
Kalau tanya die memang die tak nak pape pun..
Aku saje main-main bagi tau nak hantar kek dengan bouquet dekat ofis pun die bengang giler..haha..

Ada la beberapa achievement die untuk tahun ni..
So tu consider as hadiah die untuk diri die sendiri..
Dan hadiah dari aku pulak sebab dapat keje..hehe..

Ada je kawan aku yang tegur aku sikit-sikit en.bf dan orang yang sama je..
Tapi aku tak kisah pun..
Pada aku, aku lagi tau situasi sebenarnya..
Bukan semua benda kita patut cerita dekat orang..
Cukup la kita, orang sepatutnya dah Tuhan je tau..
Orang memang tau berCAKAP je..
CAKAP, CAKAP dan CAKAP..
Benda bermodalkan air liur memang senang..
Hasil tak de pun..
 Bole bagi kita kenyang ke?..

Orang-orang ni la yang sentiasa ada dengan aku dari belasan tahun, sekolah, zaman belajar, keje, belajar balik dan kje balik..hehe..
Dari nobody to somebody..
Dari nothing to something..
Di saat-saat kene hentam, perlekeh, sinis dengan apa kita buat..
Orang-orang ni tetap ada membantu, menghiburkan dan bagi semangat..
Masa kita susah memang senang untuk tau siapa orang keliling kita..

Aku pun happy dan terharu dengar bila Sen hari tu cakap..
Setiap kali die stress dan give up dengan keje dekat Bintulu..
Bila die call dan bercakap dengan aku..
Bagi die rasa lega dan bersemangat balik..
Macam tu la kitaorang each other..

Aku bukan la nak nafikan orang lain..
Tapi benda ni memang amik masa..
Aku bukan la orang yang senang nak kongsi masalah atau benda2 berat dengan orang aku baru kenal..
Aku lagi prefer orang yang aku dah kenal lama..
Tau flow macam mana..
Ni baru tau sikit-sikit ko punya komen macam dah kenal bertahun..

Kalau aku asyik dengar cakap orang memang tak kemana-mana kot..
So percaya apa kita buat walaupun orang lain perkecilkan..
Sambil sentiasa doa semoga semua tu baik-baik je..


So aku doakan rezeki die lebih murah..
Dipermudahkan semua urusan..
Banyak sangat benda yang perlu diusahakan..
So keep moving together..

HAPPY BIRTHDAY !!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...