Tuesday, 2 September 2014

End of Internship..

Assalammualaikum..

Hari ni dalam sejarah..
Haruslah aku abadikan dekat sini..
Antara hari penting dalam hidup aku..

Hari ini 2hb September 2014 adalah hari terakhir aku dekat company sekarang untuk internship aku..
Sedih jugak la dah nak habis..
Cuma nasib baik la dah nak habis ni keje sangat banyak..
Kejar nak siapkan report aku ni..
Even datang sehari ni pun banyak benda yang nak kene settle kan..

Pagi tadi aku betulkan sketch drawing kejap lepas tu siapkan testimoni aku..
Nasib baik cuti weekend ni aku dah karang sikit..
Ingatkan nak suruh technical writer tu check dulu..
Tapi die tak datang pulak hari ni..huhu..


Tengah hari pulak aku ada lunch dengan sv aku yang sangat nice tu dengan team member aku..
Lunch dekat Olive dekat Sooka Sentral..
Thanks sangat untuk lunch yang sangat best..
Tapi sebenarnya terima kasih sangat atas ilmu, tunjuk ajar, peluang dan segala-galanya yang tak terucap..

Lepas lunch pulak aku settle kan beberapa benda lagi..
Mintak signature die untuk time sheet aku..
Jumpa director aku untuk say good bye dan thanks..
Ketua yang sangat baik..

Lepas tu jumpa manager aku pulak untuk die mintak sign time sheet aku jugak dan recommendation letter untuk aku..
Dapat la berborak sikit..
Dieorang pun masing-masing sangat busy hari ni sebab big boss dari HQ datang..

Dah settle aku naik atas dekat HR pulak hantar time sheet untuk allowance dan jumpa manager yang hire aku dulu..
Dekat bilik manager ni lama jugak la bersembang..
Die tanya apa projek yang aku involve, respond SV aku macam mana..
Lepas tu die nak beberapa doc..

Turun balik dekat department aku ada discussion pulak dengan SV aku..
Die mintak aku kemaskini folder untuk projek aku dan handover handover projek tu dekat aku..
Mintak email vendor aku untuk liase dengan die lepas ni..
Aku pun balik tempat call vendor, send email good bye dan sebagainya..
Email info dekat hr dan doc yang manager induction tu nak..
Lepas tu kemaskini folder..
Tulis email untuk handover projek..

Lepas tu email pulak sketch drawing dekat technical writer aku cc SV aku..
Boleh pulak die ada comment drawing aku dan mintak ubah..
Memang tak sempat la..huhu..
Dah dekat nak balik masa ni..

Pukul 5 macam tu pun tengah banyak-banyak keje time to say good bye..
Say good bye dekat semua..
Salam-salam mintak kad untuk contact..
Nampak manager aku nak balik..
Sempat kejar die dekat pintu dan borak kejap..
Say thanks sebab select aku dulu dan bagi peluang..
Sempat die bagi komen-komen positif..hehe..

Keseluruhannya dekat company ni memang best..
Sangat banyak yang aku belajar..
Ada projek sendiri..
Dikelilingi orang yang hebat dan sangat baik..
Alhamdulillah untuk peluang yang sangat berharga..
Rezeki dari Allah yang sangat bernilai..

What next?..
Doakan yang baik-baik..
Loooong way to go..
Insyaallah dengan pengalaman baru, tempat baru dan environment baru yang lebih menarik..


 Work station yang akan aku rindu..
Dekat sini la gigih menimba ilmu dan gigih buat keje..:)


Valuable present dari SV aku..

Balik tadi aku memang penat giler..
Dah la 1st day period..
Memang melepet giler..
Balik tadi lepas mandi, ingat nak online kejap..
Tapi online kejap lepas tu aku tak larat terus tido..
Bangun ni rasa segar sikit tu yang buat online sambil tengok tv..
Buat apa yang patut..

Habis internship ni memang aku perlukan rehat sekejap..
Nak recover balik tenaga yang hilang untuk refresh balik tenaga dan minda..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...