Sunday, 28 September 2014

Back to Work..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah dah selamat sampai KL..
Petang tadi dari Kuala Pilah naik bas ke Seremban..
Dari Seremban pun naik bas ke KL..
Turun antara Pudu Sentral dan CM..
Jalan kaki la sikit ke LRT..

Dalam LRT lalu nampak nama company dan bangunan berdebar je untuk esok..
Macam aku cakap..
Sebab pernah ada dekat sana tu yang lagi berdebar..
Dalam masa yang sama bersemangat sikit la..

Sampai dekat rumah tadi tak de orang pun..
Gelap je rumah..
Aku kemas-kemas barang..
Kemas jugak barang untuk bawak pegi ofis esok..
Esok patut act macam dah biasa atau macam naif je..
Konon-konon macam 1st day ala-ala tak biasa ke..

Masa nak balik sini tadi haruslah macam sedih je nak tinggalkan rumah..
Best duduk dengan mak, ayah dan wan..
Sejak duduk asrama masa form 4 dulu bukan senang nak duduk dekat rumah lama-lama..
Knowing me, aku bukan la suka tunjuk perasaan aku terutamanya dekat mak, ayah dan wan..
Memang sangat tak ye..
Aku lagi suka diam, sendiri-sendiri..
Tapi tu jugak la cara aku didik diri aku supaya lebih berdikari..
Supaya aku lebih tabah dekat mana-mana, atau apa situasi pun..
Tak nak susah dieorang, walaupun hati dieorang..
Dengan niat untuk dapatkan sesuatu yang lebih baik..
Untuk aku share kan dengan dieorang jugak..
Tapi aku tau..
Sebagai penjaga, doa dieorang selalu ada dengan aku..
Aku pun bukan sape-sape tanpa dieorang..

Aku keluar awal jugak tadi..
Tapi punya la lama tunggu bas dari Kuala Pilah ke Seremban..
Bas lompat la katakan..
Dari Seremban ke KL pun sama..
Dah la aku orang yang 1st naik..
Nak tunggu bas tu penuh lagi..
Dalam bas tadi memang aku tido je la..
Aku ni memang kaki tido..

Sampai-sampai rumah tadi tak de orang..
Dah mandi kemas-kemas tengok housemate aku dah balik..
Lepas tu aku pun pegi la basuh selimut, sarung bantal, sarung bantal peluk segala..
Dah lama tak balik kan..
Lepas tu ada drama sikit pulak tadi..
Lawak pun ada..
Nasib baik aku tak layan sangat..

Sambil drama dekat rumah..
Aku dengan die melayan tengok AF..
AF kali ni aku rasa lagi ok dari season sebelum ni..
Tapi season sebelum ni aku tak tengok sangat pun..haha..
Kali ni aku ada peserta favorite aku..
Aku suka Ewal, Nuha, Firman dan Adel..
4 orang ni aku rasa bole pegi Final..
Tapi AF kan suka drama..
Peserta best terkeluar..
Lepas tu ada AF masuk..
Terus hilang mood lepas tu..haha..

Ok la..
Semoga semuanya baik-baik je esok..
Tak sabar jugak nak keje balik ni..
Banyak benda kene buat tu aku memang tau..huhu..



 Lagi pun dah pukul 12 lebih..
Kene tido awal dan bangun awal..
Masa tido dah kene betulkan balik..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...