Sunday, 7 September 2014

Ahad di Rumah..

Assalammualaikum..

Hari ni buat apa je dekat rumah?..
Tak de buat apa pun..hehe..

Bangun dengan rutin biasa je..
Siang tadi menghabiskan masa dengan buat keje rumah dan melepet je depan tv..
Lepas rutin biasa pegi ampai baju, basuh pinggan, lipat baju sambil menonton..
Dekat rumah pulak ada wan dengan Luqman je..
Tu pun masing-masing pegi kenduri..
Aku je tak pegi..
Mak balik dari Perlis tido dekat rumah S'ban je..
Sebab esok ayah keje dekat PD..

Petang tadi pulak pegi beli makanan dengan Luqman..
Disebabkan masing-masing pegi kenduri siang tadi..
So memang tak masak la..
Untuk makan malam beli je makanan..
Beli tom yam dengan telur bungkus je..
Beli bungkus makan dekat rumah..

Balik melepet lagi depan TV sambil menonton..
Mula-mula Luqman beria nak tengok Zombieland..
Die dah keluar aku tengok AF pulak..
1st concert malam ni..
Nak tengok sebab masa bukak FB ni tetibe ternampak ada tempat aku suka pegi live band ni promote ada seorang artis ni..
Tapi sepanjang aku pegi tak pernah pulak perasan die..
Best ke tidak..
Tu yang berminat nak dengar..
Tapi dengar bole tahan jugak la..
I ialah peminat live band ok..hehe..

Sambil melepet depan tv sambil tu study la..
Dari dulu lagi aku ni memang suka study depan tv..
Masa sekolah sampai la sekarang..
Dah umur 27 pun study, study dan study lagi kan..
Aku dan study memang tak dapat di pisahkan kot..haha..
Kalau ada yang kata dah lama tinggalkan sekolah atau U otak dah berkarat ke apa..
Alhamdulillah aku masih ok untuk study ni..
Belajar sampai ke nafas terakhir kan..


Mula-mula study dekat sofa..
Pencahayaan kurang baik..
Port pun tak best..


Teribe teringat meja study dekat Terengganu dulu..
Apa lagi bukak meja study betul-betul depan tv..hehe..
Henfon ada je..
Sambil tu berSMS dengan en.bf..
Hari ni dari Kuantan ke K.Terengganu..
 Tadi call die dah otw balik KL..
Laptop pun ada..
Online sentiasa..
Rakan-rakan bising ajak pegi holiday weekend depan ni..
Ada cuti Hari Malaysia so ada nak amik cuti..
So cuti 4 days in row..

Marilah ber study..:)
Banyak sangat benda baru kene belajar..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...