Monday, 29 September 2014

1st Day at Office..

Assalammualaikum..

Hari ni 1st day keje kan..
Hari ini dalam sejarah jugak la..
So harus lah di abadikan dalam blog ni..
Up side down selama ni berbaloi jugak la..
Macam tak percaya je dah keje balik..

Semalam bole tahan awal jugak la aku tido..
Awal tak awal pun dalam pukul 1 jugak la..
Tu pun paksa diri untuk tido awal..
Kalau ikut kan mata masa tu bole je berjaga lagi..
Maklumlah dah biasa tido lambat..

Awal-awal lagi sampai rumah tu aku dah set alarm..
Aku bangun awal pagi tu..
Sempat jugak la golek-golek atas katil..
 Dah mandi aku lepak-lepak online dulu..
Walaupun bangun awal tapi tak berniat pun nak datang awal..hehe..
Dah 8 lebih baru aku siap-siap..

Sampai-sampai ofis nasib baik la jumpa dengan secretary department aku..
Try guna access card lama masih lagi bole guna..
So aku naik je la pegi department dengan die..
Duduk dekat tempat baru..
Tapi semua benda pun tak de lagi..
PC pun tak de lagi..

Of course la masing-masing macam agak surprise bila tengok aku balik..
Ada yang tau dan ada yang tak tau aku nak datang balik..
Jumpa SV aku yang lama die dah assign aku keje..
Sambung keje yang sebelum ni memang of course la..
Die dah siap kan comment..
Manager aku pun dah comment keje aku sebelum ni..

Pagi tadi pun sempat jumpa manager yang amik aku intern dulu..
Kebetulan die datang department aku tadi..
Die wish tahniah dan bagi kata-kata nasihat dan semangat..hehe..

SV aku pun ada dekat ofis sekejap je..
Manager aku memang tak de..
Lepas lunch pun ramai yang tak de..
Boleh kata separuh dari ofis tak de..
Dieorang pegi Singapore untuk conference..
Pegi sampai Rabu petang..
Hari Khamis baru masuk ofis balik..

Lepas lunch aku ada kemas-kemas barang sebelum ni..
Tengok balik doc sebelum ni yang aku dah tinggalkan dan nak guna balik..
Nak start keje pun lemau sebab tak de PC..
Kalau dah ada PC bole la aku start keje dan request pape yang tak cukup lagi..

Tengah hari teman office mate aku pegi bank dan lunch dengan die..
Siap belanja aku makan tengah hari 1st day aku..hehe..
Petang sikit aku belajar la benda-benda yang sepatutnya dengan die..
Die ni expert dan buat projek bahagian switchboard/switchgear..
Untuk emergency dan essential generator..
So sementara aku tak de PC lagi..
Sambil-sambil die buat keje tu belajar la dengan die..

Aku keluar awal hari ni..
Keluar awal sekali dengan office mate aku..
Yelah dekat office pun tak de orang sangat kan..
Lepas lunch pun aku mengantuk giler..
So baik la balik awal..

Harap minggu ni sementara dieorang out station ni boleh la aku catch up apa yang patut dan start buat keje..
Harap aku mampu la nak habiskan projek ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...