Tuesday, 5 August 2014

Lemau..

Assalammualaikum..

Hari ni dah dua hari keje..
Kitaorang balik KL hari ahad malam..
Gerak dari rumah dalam pukul 11..
Alhamdulillah jalan sangat ok..
Mungkin dah ramai yang balik sebab cuti lama..
Keadaan jalan memang lagi ok dari balik weekend..

Sampai rumah dalam pukul 2..
Lambat sikit sampai sebab ada hal..
Lagi pun sepupu aku yang belaja dekat UM pun tumpang..
Pagi tu bangun nak pegi keje memang malas giler..
Ye lah dah biasa bangun lambat kan..

Dekat ofis memang lemau giler la..
Lemau plus blur-blur je..haha..
Sampai kan waktu lunch aku dengan sorang lagi intern tu tak pegi lunch pun..
Masa waktu lunch tu kitaorang laju-laju pegi beli pastri then pegi tido dekat surau..
Nampak tak bertapa lemau nya aku kitaorang..

Waktu tido memang tak menentu sangat..
Balik keje semalam aku keluar pegi makan nasi arab dengan en.bf..
Lagi pun die memang ada hal nak discuss pasal keje..
Insyaallah kalau murah rezeki kitaorang dua-dua ada peluang nak dapat peluang kerjaya yang lebih cerah dan baik..
Cuma banyak benda yang kene consider..
Macam biasa kene plan betul-betul..

Sampai ofis pagi tadi pun secretary department aku pun tegur pasal muka lemau giler semalam..
Ye memang ambil masa untuk kembali normal ye..hehe..
Tadi lepas lunch pun sempat lagi kitaorang pegi tido dekat surau..hehe..

Cuma macam rilek sikit dua hari yang lemau ni sebab sv aku cuti dua hari ni..
Die masuk keje Rabu dan Khamis minggu lepas..
Lepas tu cuti balik Jumaat, semalam dan hari ni..
Walaupun cuti petang dah nak balik tadi bole pulak die masuk ofis kejap..
Ada hal mungkin..

Keje macam biasa sangat banyak..
Tadi pun technical writer dah tanya pasal report..
Die nak review report aku dah..
Harap sempat la siap sebelum aku habis ni..
Tinggal berapa minggu je lagi kan..

Harap cepat la recover dan bersemangat sikit nak keje..
Tapi sepanjang aku melawat blog orang lain..
Semua pun ada masalah yang sama ni kan..hehe..
Selamat bekerja kepada semua career woman ye..:)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...