Sunday, 10 August 2014

Kisah Weekend - Home, Ana Ikan Bakar Patai Bangi dan Old TOwn White Coffea..

Assalammualaikum..

Boleh katakan rutin weekend aku ialah balik kampung selang seminggu..
Seminggu balik kampung seminggu lagi untuk diri sendiri..Gitu..hehe..

As usual aku la yang selalu plan what to do..
Walaupun minggu ni ada sepupu aku nak bertunang dekat kampung..
Tapi aku dah inform family aku awal-awal lagi yang aku tak balik..
Even mak call semalam pun memang dengan yakin nye jawab tak balik..hehe..
 Ye lah minggu lepas baru seminggu duduk dekat kampung..
So minggu ni nak chill untuk hal sendiri la..

En.bf ada kata nak pegi facial..
So aku la yang akan organize..
Die cuma akan bg tau objektif..
Dan segala methodology untuk mencapai target aku la yang akan uruskan..
Haaa sape-sape selalu buat report mesti biasa dengar pasal dua benda ni kan..
Especially objektif dan methodology..
So this how to differentiate and work on that..
Aku pun dulu selalu konfius apa jadah la dua benda ni kalau buat report..
Tapi sekarang makin memahami..
Punya la dari sekolah, melanjutkan pelajaran segala..
Suka buat benda tanpa betul-betul faham kan..huhu..
Teringat pulak pasal session aku dengan director aku last week..hehe..
Ada masa nanti aku share ye..
Mungkin useful especially utk yang tengah belajar ni..

Selain tu ada nak settlekan pasal rumah die jugak..
So weekend ni plan adalah untuk pegi facial dan settlekan pasal rumah..
Kalau pasal makan-makan memang tak pernah masuk senarai pun..
Tu in between main activity je..haha..
Based on apa activity hari tu..
Dekat mana tempat makan yang dekat kita enjoy je..

Disebabkan die kene settlekan pasal rumah..
So fokus dekat tu je la..
Kuar pun semalam lepas Zohor..
Tu pun kata lepas zohor tapi pukul 2 lebih dekat pukul 3 ke baru dia sampai amik aku..
Dekat Sungai Besi pun kereta bole tahan banyak..
Tak pernah pulak macam tu..
Even dekat tol pun dekat lorong Touch n Go pun queue kemain lagi..
Orang KL baru nak beraya kan..
So weekend baru nak pegi raya rumah kawan-kawan nak pegi open house..

Ada payment yang nak kene buat..
Dah la dapat quotation hari Jumaat..
Nasib baik la duit memang dah prepare je..
En.bf memang buat 1 akaun memang untuk rumah sahaja..
 Masa ni jugak la baru nak keluarkan duit..
Dah nama pun dapat quotation sehari sebelum..
Mana la sempat nak buat cheque atau transfer ke..
So bawak je la cash..
Nak keluarkan duit tu bole pulak tak lepas limit..
Die pun call la aku yang tunggu je dalam kete..
So kepada sesiapa yang kalau tetiba nak draw duit dalam amount yang banyak tapi tak boleh..
Boleh tukar limit untuk korang withdraw tu dekat ATM je ye..
On the spot..
 Jangan risau..hehe..
Tak silap max ialah rm5000..
So aku memang terus tukar ke max je..

Settle pasal rumah pun dah petang..
Nasib baik la budak yang handle kitaorang tu sangat nice..
Memang aku suka la deal dengan budak tu..
Aku ni dah la tanya macam-macam..
Die pulak bila aku tanya atau enquiry memang terus buat..
Bagus bagus..
Ada doc yang kitaorang tak dapat dari developer die terus bangun dan tanya representative dari developer..
Ada value yang aku tak comfortable die terus call dapatkan jawapan dan explain..
Agak effective di situ..hehe..

Dah settle tu dah petang pun..
Plan nak pegi facial postpone la..
Lepas tu pegi tengok show unit dan show house yang ada..
Bagus sebab dapat banyak idea..
 Lepas tu sempat menikmati keadaan sekeliling..haha..
Tapi gambar dalam henfon en.bf..haha..

Sebelum pegi dan selepas settle tu aku ada la call kawan aku masa dekat Penang dulu kalau dapat jumpa..
Tapi masing-masing busy..

Dah settle semua..
Baru la masing-masing pegi cari makan..
Dari pagi tak makan..

So decide nak pagi Ana Ikan Bakar..
Selepas dah lama tak pegi Ana Ikan Bakar..
Besa pegi dekat Kuantan kan..
So kali ni pegi dekat Bangi pulak..
1st time datang sini..

Kitaorang memang tak plan pun..
So memang tak de la nak google jalan ke apa..
The best way ialah tanya orang..
Maka berenti la dekat Petronas depan Mutiara Bangi..

Aku pegi la tanya direction dekat budak keje Petronas tu sementara en.bf tunggu dalam kete..
Ok guide direction sangat membantu..
Tanya jugak pasal deposit machine..
Sebab en.bf nak bank in kan balik duit yang peruntukkan untuk rumah..
Ada item yang dapat 50% discount..
Save dalam 6++ jugak la..
So kene masukkan balik cepat-cepat supaya tak terguna untuk benda lain..

Sementara en.bf pegi deposit kan balik duit..
Aku call kawan aku yang keje dekat Sony..
Sebab nak confirmkan tempat tu..
Sebab kalau ikut dari apa yang aku faham tempat tu dekat area kilang tu..
So confirm betul..
Maka ke sana la kita..

Nanti aku share pasal dekat Ana Ikan Bakar ni ye..
 Lama jugak melepak dekat sini..
Ingat malam tu nak pegi rumah Haziq tapi die pegi Melaka la pulak..

Hari ni pulak aku memang melepet je dekat rumah..
Pulun tido sebab esok nak keje..hehe..
Bangun kejap pagi tadi sebab nak settlekan pasal duit sewa..
Breakfast nestum dengan dua biji kurma sambil layan cerita Siapa Dapat Lisa..
Lepas tu sambung tido balik sampai petang..
Petang baru bangun nak makan..
Alang-alang nak makan dan guna internet aku datang sini je..



Set ni la yang aku amik..
Aku lagi suka set ni dari amik nasi..
So tak de la heavy sangat..
Kira ni lump sum lunch dan dinner..
Sekarang ni lagi lepas Ramadhan ni memang aku makan sekali sehari je..
Berat badan pun macam terkawal sikit..

Macam mana weekend korang?..
Have fun..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...