Sunday, 24 August 2014

Kisah Weekend - FRIM dan Herbaline..

Assalammualaikum..

Minggu ni aku tak update sangat lan..
Sibuk sikit..
Banyak keluar jugak la..

Hari Khamis hari tu keluar dengan Haziq dengan anak buah die..
Pegi makan malam..
Satu hari dekat ofis tak makan..
Sebab ada discussion lepas tu miss lunch dengan budak-budak ni..
Nasib baik la ajak die keluar malam tu die ok je..
Die pun nak cari bunga plastik untuk hiasan rumah..

Jumaat malam pulak pegi makan nasi arab dengan en.bf..
Sebelum pegi sempat la beli pedal ayam dekat pasar malam dengan durian crepe..
Murah je durian crepe ni..
Rasa ok jugak la..
Tapi durian-durian lagi mantap la..
Berbaloi la dengan harga die..

Nasi arab ni dekat Dataran Mentari..
Sedap nasi arab die..
Aku order Lamb Mandy, en.bf order Lamb Kebab dengan teh large..
Total rm3+.++..
Lepas tu ada order air mineral..
1 botol air mineral rm1 je..
Rasa dengan harga berbaloi sangat..
Cuma kedai ni macam tak ramai sangat orang..
Mungkin sebab faktor lokasi agaknya..
Die dekat bahagian belakang..
Orang tak tau sangat..
 So lepas ni kalau ada sape-sape nak makan nasi arab bole la cuba dekat sini..

Semalam pulak hari Sabtu..
Weekend ni plan nak pegi facial..
Dah lama giler tak pegi..
Lama tu makdunya last pegi 2 tahun lepas kot..

Dalam pukul 11 lebih call booking..
Kalau nak pegi especially time weekend sila la booking dulu ye..
 So booking pukul 3 then inform en.bf..

Lepas tu die SMS ajak pegi kenduri kawan die..
Kenduri kawen kakak kawan die dekat Frame Kepong..
Jalan masa ni bole tahan pulak slow nya..
Kereta banyak, lepas tu ada tempat hujan lebat la..
Orang ramai sibuk pegi open house dengan kenduri..
Sampai Kepong pun dah dekat pukul 3..
Nasib baik la on the way tu bila rasa tak bole nak sampai aku call balik..
Book pukul 5..

Kenduri dekat frame biasa-biasa je..
At least dapat la makan free tengah hari tu..
Nak balik pun dekat Kewajipan jem..
Call lagi bagi tau lambat sampai..huhu..

Dekat Herbaline kitaorang amik pakej rm85 untuk 2 orang..
Aku dari dulu lagi memang suka pegi dekat Herbaline ni..
Kalau datang sini buat facial ada free cuci kaki dengan garam, aroma therapy dengan lavender dan serai, teh herba, air halia campur serai yang sedap dan baik untuk badan dan fish spa..
Environment dekat sini pun best..





So sambil-sambil facial tu apa lagi usha-usha la idea deko tempat ni..
Ada tu aku pernah bagi idea dekat en.bf..
Sekali ada dekat sini..
So bole la tunjuk idea aku tu kalau betul-betul..hehe..


Tapi dekat sini tak de pekej harga 1st trial..
Kalau tak sebelum ni ada harga untuk 1st trial rm38..
Yang sure ada harga rm38 untuk 1st trial ni ialah dekat Seremban 2..
Harga ni untuk weekdays je ye..
Kalau weekend dan public holiday pun tak de harga ni..
Lepas tu dieorang pun ada special offer on peak hour..
Peak hour ni dari pukul 11-4..
Special offer ni kita akan dapat free tratment..
Eye treatment contohnya tambahan kepada facial treatment yang kita pilih..
So sape yang nak dapat kan treatment ni bole la pegi masa lunch hour kan..
Biasanya harga 1st trail ni ada dekat outlet yang baru bukak..

Habis facial pukul 7 macam tu..
Lepas tu kitaorang singgah dekat Sunway Pyramid pulak..
Ada nak beli barang en.bf dan makan malam..
Dah settle semua sempat la jalan-jalan tengok barang..

Pegi Dunloppilo usha-usha..
Pun ada bed frame..
Tapi tengok macam tu je kejap..
Sempat jugak masuk Aino Living tengok apa yang ada..
 Last sekali sempat pegi Home Living tanya pasal langsir..
Dekat Home Living ni SA die memang best..
Cara die layan dan consult best..

Masa on the way dari Kepong ke Subang Jaya lalu Sungai Buloh lalu dekat kawasan nursery..
Kalau ada masa nanti bole jugak la usha-usha apa yang ada..
Bole compare kualiti dan harga barang dengan yang aku dah tengok-tengok sebelum ni..

So hari ni melepet je la duduk dekat rumah..
Bangun lambat, online, tengok tv, makan-makan..
Hari pun hujan..
So nyaman je la..

Apa aktiviti korang hari ni?..
Masih banyak open house dan kenduri lagi ke?..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...