Wednesday, 20 August 2014

Getha..

Assalammualaikum..


Assalammualaikum..

Asalnya aku dah tulis pasal shampoo BaWang dengan Getha ni sekali..
Sebab info pun sikit-sikit je..
Tapi bila dah tulis panjang sangat pulak..

Aku share untuk orang yang mungkin perlukan maklumat pasal ni..
Lagi pun aku suka survey dan jalan-jalan ni sebab nak hilang kan stress satu hal..
Sekarang ni banyak keje..
Lagi dah hujung-hujung ni..
Terpenyek sangat rasa..
Lagi satu jalan-jalan dan survey-survey ni macam motivasi la..
Bila semangat tu macam dan berkurang je..
Tengok ada benda best yang kita kene usaha dapat..
Macam mana nak dapat, kene la usaha dapatkan duit..
Nak dapat duit tu kene la rajin-rajin keje..hehe..
Nampak kan motivasi dekat situ..

Getha ni aku tau memang specialist tilam..
Cuma nak tau detail produk dieorang..
So aku pun tanya la..
Rupanya selain jual tilam dieorang ni pun ada jual bed frame jugak..
Aku suka design yang simple tapi nampak sedap dekat mata aku ni..
Mata orang lain aku tak pasti la..

So dieorang ni memang specialist buat tilam..
Fully latex..
So bagus la untuk badan..
Kalau tilam spring tu satu yang aku tau kekurangan die macam tilam dekat bilik aku nanti spring tu la lepas rosak dan tak balance..
So nak tido pun dah tak best la..

Masa jalan-jalan ni aku macam suka dengan perabot die..
Spesifiknya katil dan ada macam sofa bed die..
Masuk-masuk dah nampak macam sofa bed ni..
Sebenarnya tak tau apa nama die..haha..

So aku pun tanya la kot-kot benda tu bole custom-made tak..
Kalau custom made macam menarik jugak..
Bole tempah ikut saiz yang sesuai..
Sebab idea die nak letak dekat tepi tingkap..
So kene la ikut saiz ruang tingkap tu..

Cari gambar tadi jumpa ni..
Bagus jugak idea ni..


Bawah ada drawer..
Bole simpan barang..
Berbanding kalau fully sofa..

Lepas tu macam aku cakap aku suka katil die..
Terus tanya SA yang entertain aku tu..
Nice orang nya..
Banyak jugak info aku dapat..

Dalam banyak-banyak aku ada minat frame bed color ni..


Warna dark brown..
Biasanya memang ada 2 warna je kalau aku tengok dekat web die..
Tapi semalam pun ada 2 warna je..
Satu dark brown dan 1 lagi beige..

Aku minat katil warna dark brown tapi multi function..


Lebih kurang macam dekat atas ni la..
Cuma ada 2 drawer dekat sebelah kira..
Dan additional single drawer dekat sebelah kanan macam gambar dekat atas..
So untuk yang nak jimat ruang memang ok la..
Ada extra bed dan drawer untuk isi barang..

Cari gambar tadi aku jumpa yang ni..
Macam best jugak..


Ruang simpan barang yang menarik..

Apa yang aku suka pasal Getha ni dari sedikit info semalam..
  • Warranty untuk tilam ni 10 tahun..Kalau betul expected life dengan reliability die macam ni mungkin agak bagus..Alah beli menang memakai..10 tahun kalau tilam tak ok dah kene beli baru bila total kan balik harga lebih kurang je..Dalam warranty 10 tahun ni kalau macam jahit rosak, fabrik ke bole hantar balik free of charge..Cuma kene bayar harga transportation je..
  • Aku suka sebab die tak de bucu yang tajam atau bahan yang keras berbanding kalau guna kayu..kalau kene dekat kaki pun ok lagi..Especially kalau ada budak kecik lagi la ok..kalau terhantuk ke potensi tu lagi kurang dari pakai kayu, besi atau plastik..
  • Aku suka dengan warna dan design die yang simple je..
In term of harga kene survey lagi..
Aku ni tak pandai sangat beli perabot lagi..
Untuk frame bed yang aku berkenan tu..
Frame bed queen size, ada 2 drawer, i pull out single bed sekali dengan tilam, bantal dnegan bantal peluk sekali tak silap dalam 4+++.++..

Kalau harga tilam pulak mungkin agak mahal..
Saiz, jenis die berbeza..
Part ni aku tak tanya sangat pun semalam..
Harga tilam die ada sampai 10k yang aku nampak die display..
Sebab harga die memang letak je atas katil..

Ada jugak aksesori lain jual dekat sini macam cadar, towel, untuk katil baby..
Semalam aku dekat situ tak de la pulak aku nampak katil bulat..
Tapi sebenarnya Getha ada katil bulat..
Nampak nice jugak..
Cuma lagi sesuai untuk yang space besar kot..

Antar tips yang SA tu share..
Kalau pakai tilam tapi tak nak die cepat out of share sebab load yang kita bagi..
Rotate la tilam tu..
Brapa jangka masa sekali aku tak ingat..
Rotate maksudnya..
Ubah la dari kepala ke kaki..
So tak dela load tu dekat tempat yang sama je..

Menarik jugak pegi semalam..
Dah keluar baru tanya en.bf kenapa tak amik gambar..
Tapi boleh di consider jugak la nanti..
Sebab design, warna dan function die aku suka..
Of course paling utama kualiti tilam die la..
At least dapat la idea pasal frame bed dengan tilam..
SA pun sangat nice dan membantu..
Nak tanya banyak-banyak pun tak pe..
At least untuk after sales punya part..
In term of maintenance dan kalau jadi apa-apa..

Aku tak de la tanya sangat semalam..
Tapi info yang sikit ni pun dah banyak membantu rasanya..
At least untuk aku compare dengan produk yang setara..
Dunloppilo ke contohnya..

So sape yang berminat boleh la lawat web dieorang ni..
 http://getha.com.my/
Tak pun pegi lawat store dieorang yang berhampiran..
Bole tengok sendiri dan tanya soalan dekat SA untuk consulation yang lebih bagus..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...