Friday, 1 August 2014

Aktiviti Raya ke-5 Aidilfitri 2014..

Assalammualaikum..

Kejap je dah hari ke-5 Syawal..
Rasa baru je start cuti..
Dah seminggu cuti pun rasa tak puas lagi..huhu..

Hari ni mak, ayah, wan, adik ta, zack dengan Jon pegi jalan-jalan raya dekat Seremban..
Tapi aku tak join pun..
Tadi pun dah start check email..
Download note yang kene study sikit-sikit..
Naik cuti ni SV aku cuti lagi..
So sementara die cuti ni aku nak settle kan beberapa benda sebelum die balik..
So check apa yang patut untuk plan nak keje minggu depan..

Disebabkan semua tak de dekat rumah..
Mula-mula tu Luqman ada je dekat rumah..
Tapi lepas tu die pun keluar ada hal..
Aku pulak memang ada plan nak keluar dengan en.bf..

Semalam memang ada plan en.bf nak bawak pegi makan maggi goreng..
Punca nya aku la cakap teringin nak makan maggi goreng..
Tapi sebab tak sabar sangat tengok ada pulak maggi dekat rumah..
So aku goreng sendiri je..

Alang-alang dah keluar ajak en.bf pegi massage..hehe..
Memang kitaorang selalu pegi massage kaki dekat sini..
Kita tu maksudnya aku je yang massage en.bf tukang teman je..haha..
Geli katanya kalau massage kaki..
Tak nak sudah..

Sejak pegi kali pertama kitaorang memang datang sini je..
Tempat pun selesa je..
Masa datang ni bole tahan la ramai orang..
Sebab sekarang cuti kot..

Macam biasa masa sampai die akan bawak satu baldi air suam..
Rendam kan kaki sambil die urut bahu dan belakang..
Of course la best..
Lepas tu baru urut kaki..
Of course la best sangat..


Kaki di massage sambil menonton sukan komenwel..
Haruslah sangat selesa..:)
En.bf pulak duduk sebelah tido..

Lepas massage ajak die jalan-jalan jap..
Dah ada target barang dan kedai..
Lincah-lincah je la pegi..


Mencari pakaian basic ni sebenarnya..
Benda ni macam benda harus ada..
Ye lah t-shirt hitam dan siglet putih ni macam sesuai dalam apa keadaan je..
Kalau malas nak fikir nak pakai apa pakai ni je paling senang tapi still nampak ok..
T-shirt tu sebenarnya aku nak pakai dengan kimono cardigan..
Kalau singlet putih tu untuk inner..
Lagi kalau nak pakai pegi keje ke..
Memang singlet hitam dan putih harus ada la..
Aku dah ada 3 singlet hitam..
Yang putih je tak de..
So bila pakai baju putih pun pakai inner hitam..
Macam tak ok la pulak..
Disebabkan sebelum ni tak de kadang-kadang tu pakai je la..
Tu la mencari yang putih ni..

T-shirt hitam tu rm18 je aku beli dekat Dees..
Singlet putih tu pulak beli dekat gerai stall dekat tengah-tengah mall je rm10..
Memang carik yang mura-mura je..
Even ada yang jual singlet putih rm18 pun aku tak nak beli tadi..
Kalau dah t-shirt pun rm18 takkan nak beli singlet pun harga macam tu..
Mesti la dapat lagi murah kan..

Singlet tu pun aku beria carik tak jumpa..
Kalau ada pun warna warni atau mahal..
Siap dah keluar dari mall ni..
Tapi en.bf kata try je la carik dulu..
Dah ada dekat situ dan memang nak beli..
Masuk balik tetiba ternampak pulak..
Harga pun ok terus beli je la..

Masa aku tengok-tengok dekat H&M atau mango ke memang la ada basic macam ni..
Tapi harga lagi mahal..
Setakat untuk inner memang aku carik yang mura-mura mcam ni je..

Lepas dah settle ingat nak pegi kedai hardware tengok barang rumah..
Tapi dah tutup la pulak..
Makanya ke mamak je la..
Makan maggi goreng lagi..
Sebenarnya aku teringin nak makan 2 benda..
Maggi goreng dengan roti tisu..
Maggi goreng ok la bole masak sendiri..
Roti tisu memang tak mampu la nak buat sendiri..
Tapi roti tisu la yang tak de nye..huhu..
Ada roti kosong, roti telur ke..
Lain kali la nampak nya..

Insyaallah esok nak pegi jalan raya dekat rumah kawan-kawan yang ada..
Malas nye nak keje..huhu..
Nak cuti lama lagi rasanya..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...