Monday, 7 July 2014

1st Weekend Ramadhan 2014..

Assalammualaikum..

Macam mana dengan weekend korang 1st Ramadhan?..
Rasanya dah ramai yang buat persiapan raya..
Kalau blog walking atau bersembang dengan kawan pun memang ramai yang dah start shopping untuk raya..

Sabtu aku lepak dekat rumah je..
Jumaat malam tu balik dari Bagan Lalang pun macam dah lewat..
Sampai rumah aku mandi lepak-lepak lagi menikmati weekend..
Biasa la tido lewat weekend kan..
Sabtu tu biasa la bangun pun agak lambat..
Bangun mendobi segala lepas tu lepak depan TV dengan housemate sambil online..
Pegi bazar sampai la menonton cerekarama..
Kira Sabtu tu elok je duduk dekat rumah..
Tak de la bosan sangat lepak dekat rumah tak keluar..hehe..

Lagi pun en.bf memang tak available hari Sabtu tu..
Jumaat malam balik dari Bagan Lalang die sibuk bungkus roti..
Pukul 5 pagi baru tidur sebab nak siapkan order roti..
Esok pagi tu orang nak amik..
Petang tu pulak die nak join kawan die berniaga dekat bazar..

Hari Ahad aku dengan en.bf keluar sebab nak settle kan beberapa hal dan cari beberapa benda..
So kitaorang park kereta dekat LRT Jelatek dan naik LRT je..

Mula-mula sekali kitaorang berenti dekat Ampang Park..
Saje nak survey apa yang ada..
Ni memang 1st time aku datang sini..
Biasa kalau nak raya memang aku biasa dengar dekat Ampang Park, PKNS dan SACC Mall antara tempat favorite orang nak shopping raya..
Selain Jalan TAR la..

So semalam kitaorang singgah la dekat sana..
Nak pegi dekat sini pun senang je..
Stop dekat LRT Ampang Park lepas tu ada jalan bawah tanah untuk pegi Ampang Park..
Senang je la kan..
Tak payah fikir nak lintas jalan ke apa..
Public transport pun senang..
Cuma kalau bawak barang banyak nak jalan kaki dan naik public transport macam leceh sikit la kan..
 Nanti aku share hasil pegi Ampang Park ni..hehe..

Next kitaorang ke KLCC pulak..
Sampai KLCC dalam pukul 6..
Terus cari tempat nak buka..
Malas nak fikir ke Pizza je la..
Mula-mula nak booking tempat dulu lepas tu nak jalan-jalan sebelum buka..
Tapi tak bole.
SA Pizza tu kata jap lagi penuh la..
630 pun dah penuh biasanya..
So kitaorang terus je duduk dekat situ..
Malas la karang buatnya tak de tempat ke nak buka..
Sementara nak tunggu buka bersembang dan berdiskusi la dengan en.bf..

 Lepas buka kitaorang pun start la mencari barang untuk dibeli..
Nasib baik la senang dan cepat je settle..
 En.bf nak beli seluar jeans sebab seluar nya dah koyang..
Koyak pulak atas lutut..
Nak solat ke susah la kalau macam tu..

Sekarang banyak promosi dan sale aku tengok..
Sape ada nak carik jeans bole la check dekat sini..


Dekat sini ada promosi untuk 2nd pair dapat 50%..
50% discount ni applicable untuk denim sahaja ye..
Boleh mix denim lelaki perempuan..

Masa en.bf try aku pun kira-kira la..
Memang untung la kalau beli 2 pair..

SA tu kata bole je beli en.bf dan aku punya..
Tapi aku suruh en.bf je la beli..
Lagi macam die kalau pegi keje pun pakai jeans..
So memang berbaloi je la beli..
Kalau tak nak beli jugak lagi..
Ada 2 pair pun lambat sikit rosak nya sebab bole tukar-tukar pakai..

Agak senang la nak cari corak dan cutting yang die suka..
Lagi pun GAP ni jeans die tak labuh sangat..
Sedang elok la untuk tinggi en.bf..
Jadi tak payah pening-pening nak potong bawah ke apa..

Nasib baik la pegi dekat 1st kedai je dah jumpa..
Lepas tu ada jugak la naik dekat Beshka..
Konon usha-usha apa yang best..
Tak de pun..
Depan Bershka tu ada Levis..
Saje masuk nak compare harga..

Macam GAP range harga tak berapa besar..
Harga RM229 dan RM279..
Tapi Levis range harga lagi besar..
Ada dari seratus lebih ke atas..

Cuma kalau beli Levis biasanya en.bf kene potong bawah dia la..
Biasanya makin besar pinggang makin panjang la..
So tu kos lagi..
Dekat GAP pun cepat je jumpa corak dengan cutting yang die suka..
Alang-alang dah beli dekat GAP tak pe la..
Layankan je la..
Sebelum ni pun pernah je beli GAP..
Agak puas hati jugak la..

So kalau ada nak carik jeans bole la terjah dua-dua kedai ni..
Memang ada peminat tegar Levis..
Kalau nak beli jeans je pegi Levis..
Tapi kitaorang suka je try brand lain-lain..
Kalau harga ok dan kualiti ok bole la repeat beli..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...