Friday, 18 July 2014

Weekdays 3rd week Ramadhan 2014..

Assalammualaikum..

Apa khabar semua?
Macam mana puasa setakat ni?..
Alhamdulillah setakat ni semua berjalan dengan baik..
Untuk minggu ni kebanyakkan aku buka dekat luar je dengan en.bf dan Haziq..
Maklumlah orang bujang kan..hehe..

Hari Rabu aku pegi buka puasa dengan Haziq dengan anak sedara die, Amir..
Plan sehari sebelum tapi kitaorang tak de booking ke apa..
Pukul 7 pun masih atas jalan lagi..
Biasa la jam dekat Federal Highway..
Sebab aku balik rumah dulu amik barang semua..
Lepas buka terus pegi rumah die..
Haziq ajak makan dekat area rumah die je..
Ok la jugak kalau tak booking pun..
Dekat area sana tak ramai sangat orang..

So pegi Plaza Damas je untuk buka..
Dah sampai sana tak tau pun nak buka apa lagi..
Park kereta then cari je la mana-maan tempat..
Tetiba masa jalan aku nampak banner buffet Ramadhan dekat ada kedai ni..
Harga untuk dewasa rm35..
Harga macam ok je..
Terus ajak dieorang pegi sini..
Bila tanya waiter pun masih available lagi..
Terus duduk dan amik makanan..hehe..
Kitaorang la orang 1st amik makanan dekat situ..
 Don's Warong..


Buffet Ramadhan..

Both gambar ni amik dari FB Don's Warong....
Memang tak la nak bawak kamera ke apa..

Aku ni dengan en.bf sejak dari awal puasa banyak kali la nak buka puasa buffet..
Setiap kali survey dekat internet dengan tanya orang selalu la tak jadi..
Selalu sebab fikir harga die tak berbaloi je dengan rasa atau kuantiti makanan yang kitaorang makan..
Ni la 1st time sepanjang puasa ni..
Even rm55 pun aku rasa macam tak berbaloi..
2 orang makan dah rm110..
Setakat pegi makan ikan bakar, pegi makan western, rm80 pun tak sampai..

Dekat sini pilihan makanan tak la sebanyak dekat hotel..
Tapi kalau ikut lidah aku ni makanan dekat sini rasa die boleh tahan la..
Lauk-lauk dengan kueh die perisa la..
Lebih kurang macam home made punya masak..
So aku memang recommend la kalau nak makan dekat sini..
Harga rm30 untuk dewasa tu memang tak de tax ke apa..
Disebabkan aku agak berpuas hati dah plan la nak ajak Farez dengan Jie buka dekat sini nanti..

Balik tu kitaong balik rumah dulu..
Lepas tu keluar balik nak pegi beli perfume en.bf..
Lepas pegi beli perfume die kitaorang jalan-jalan dekat uptown Kota Damansara..
Memang best dengan banyak aktiviti kalau pegi rumah Haziq..
Tapi memang naya la kalau pegi weekdays..
Dekat Kota Damansara die dengan Amir pegi beli casing henfon dengan ketayap la..
Aku pulak dapat rembat 2 helai baju..

Aku sekarang ni memang suka beli baju murah-murah untuk pakai pegi keje..
Biasa kalau murah memang aku beli je la..
Bole tukar-tukar pakai pegi ofis..
Ni la 2 helai baju yang aku beli tu..


Blouse Navy Blue..


Kimono cardigan with blue black stripes..
Ada jugak yang bercorak..
Tapi aku pilih yang macam ni sebab nampak formal sikit..
So kalau nak bawak pegi keje pun ok..

Sorry la ye warna tak sharp sangat sebab lampu bilik ni warna kuning..
Kualiti kain setimpal la dengan harga die..
Tak de la aku expect lebih sangat..
Again macam aku beli kasut keje..
Kalau cepat rosak pun aku tak ralat sangat..
Sebab bila dah rosak ada alasan sangat nak beli baru..hehe..
Total harga both baju ni ialah rm50..
Setiap satu rm25 je..
Murah kan..

Pukul 12 lebih kitaorang dekat sini lagi..
Nasib baik la aku memang dah bawak baju keje semua..
Konon nak hantar aku dekat train nak pegi keje tu..
Memang tak de la da kalau dah dekat rumah die..

Balik tu kitaorang singgah kejap tapau paprik dengan tom yam untuk sahur..
Sampai rumah dah pukul 1..
Haziq kata die nak hantar aku je pegi keje esok..
Balik tu mandi semua Haziq ajak tengok The Other Woman..
Best je cerita ni..
Tapi dah lambat kot..
Aku dah la suka cerita macam ni..
Tak sampai separuh tengok cerita ni aku dah ajak Haziq sahur..
Tak larat aku nak tido kejap bangun balik lepas tu pegi keje..
Sudah makan sahur pun pukul 3..

Terjaga pagi tu orang dekat rumah tu tengah bersahur..
Aku memang tak join la..
Pari tu bangun nak pegi keje sumpah mengantuk giler..
Haziq bole pulak racun aku tak payah pegi keje..
Tapi aku gagah kan diri jugak..hehe..
Jalan dari Mont Kiara ada jugak la tempat jam..
Aku sampai lagi awal dari biasa kot pagi tu..
Kagum betul..haha..
Pegi ofis bawak la beg baju dengan beg laptop segala..
Ngantuk memang ngantuk..
Nasib baik la banyak keje..
Tak de la aku melepet dekat ofis sebab mengantuk..

 Balik dari keje aku straight pegi Subang Jaya pulak..
Join buka puasa company en.bf dekat Sunway Resort Hotel & Spa..


Makan buffet lagi..
Tapi ni free..
So tak kisah la kan..hehe..
Sampai awal jugak so jalan-jalan dekat Sunway Pyramid dulu..
Ni kalau ada jumpa baju murah lagi mau beli jugak ni..haha..

1st time aku join activity company die..
1st time jugak la jumpa office mate die..
Aku ni dah la kurang peramah..
Harap en.bf je la nak sembang dengan aku..
Nak tegur-tegur orang lain memang aku rajin la..huhu..
 Tapi masa nak balik bole pulak aku bersembang dengan husband officemate en.bf keje dengan shipping company..
Dah jumpa geng bukan main rancak lagi la berbual..
Bini die dari ajak nak balik dah berdiri sampai duduk balik la sebab tengok kitaorang rancak je..
Dekat luar nak balik pun bersembang gak lagi..
Ha aku ni kalau dah jumpa geng memang macam ni..
Makanan sangat banyak pilihan..
Tapi rasa memang agak kurang la..
Banyak lauk die agak tawar..
Tak perisa la senang kata..
Seperti yang di jangka kitaorang makan tak banyak pun walaupun banyak giler makanan..

Aku amik makanan 3 round je..
1st sekali aku amik buah dengan pencuci mulut..
2nd aku amik sikit nasi dengan macam-macam lauk yang aku suka tapi sikit-sikit untuk rasa..
3rd aku amik ABC dengan ice cream..
Ni lah sebab nya kitaorang fikir banyak kali nak pegi buka buffet kalau kene keluar duit sendiri..

Hari ni buka sorang je la dekat rumah..
Haziq balik kampung weekend ni dengan adik beradik die..
En.bf pulak short notice kene pegi Melaka..
Meeting pagi tadi die tau, lepas sembahyang Jumaat die dah gerak..

Aku buka sorang-sorang je la dekat rumah hari ni..
Housemate buka luar dengan balik kampung..


 Ni la menu buka puasa untuk hari ni..
Milo panas, nasi beriani, ayam masak merah, acar mentah dengan kueh bakar..
Ni la nasi dengan lauk yang aku selalu beli..
Yang aku cakap sedap tu..
Kueh bakar tu ok jugak..
Cuma rasa hanyir telur die kuat la..

Sambil tengok tv sebelum nak buka tadi aku bukak tv lepas tu beli internet..
Melepet la hari ni dengan esok depan tv dengan laptop..
Kalau rajin aku keluar la pegi mana-mana..
Kalau tak tido dengan layan laptod dengan tv je la..
Kalau rajin bole la study untuk report dan tulis report..
Next week kene submit..huhu..
En.bf mungkin akan balik lewat petang esok atau Ahad..
No weekend lagi..
Tu pasal la bole sampai pitam dekat ofis hari tu..

Apa plan weekend korang?..
Mesti ramai pegi shopping weekend ni kan..
Nak cari cerita The Other Woman la..
Hari tu tak sempat tengok sampai habis..

Weekend depan ni dah banyak booking untuk iftar..
Isnin dengan officemate dekat restoran makanan Arab..
Tadi pun Farez dah call ajak iftar lepas 22hb..
22hb dah dapat elaun katanya..
Nak belanja buka..
Sweet kan walaupun perangai tak mampu nak cakap..
Insyaallah kalau dapat nak jumpa Ikin sebelum die fly..
Ingat lagi tak Ikin yang aku jadi orang penting masa wedding die tu..
Kenangan manis kitaorang sama-sama..
Kalau bole nak buka puasa sekali..
26hb die dah book ticket nak fly pegi UK..
Entah bila la dapat jumpa lagi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...