Thursday, 10 July 2014

Tragedi Ramadhan 2014..

Assalammalaikum..

Tajuk macam tragis sangat je kan..
Padahal tak de la sangat pun..

Hari tu rasanya aku dah cerita..
Tapi bila tengok entry lama tu macam tak cerita pulak..
Cerita pasal pegi tengok barang dekat Ampang Park dan beli barang dekat KLCC..

Kisahnya pagi tu aku kan bangun lambat..
Tapi masa tido tu macam dah rasa sakit perut..
Dah sakit perut pun malasnya la nak bangun..
Bila tak tahan sangat aku pun bangun je la..
Bila dah sampai dalam toilet bole pulak perut sakit betul..
Dengan cirit birit tak berenti, berpeluh-peluh sampai rasa tak larat sangat..
Muka memang dah pucat..
Rasa nak pitam dah masa tu..
Tapi perut tetap la sakit lagi dan cirit-birit..
Masuk bilik baring sampai tak sedar dah masa tu..

Nasib baik la roomate nurse..
Die suruh minum dan makan benda manis..
Dah dehydration kot sebab cirit dan berpeluh-peluh..
So aku minum la air kosong dan makan kurma..
Lepas tu tido je la rehat..
Nasib baik la lepas tu ok..
Aku ni dah la memang ada sejarah tekanan darah rendah dan kurang gula dalam darah..
Nasib baik la petang tu dah ok..

Ok tamat kisah aku..
Ni kisah en.bf pulak..

Semalam kitaorang buka sama-sama..
Die dari Klang balik awal dan bawak kereta..
So die ajak la buka sekali..
Lepas tu die pun ada ajak buka sekali hari ni sebab die nak pegi bazar dekat rumah aku ni..
Datang naik motor je..

Macam biasa la kalau kitaorang ada SMS ke masa office hour..
Lagi sebab plan nak buka puasa sekali..
Tetiba die SMS aku yang die pitam tadi..hoho..

Bole pulak masa die nak bangun nak pegi print tetiba jatuh..hoho..
Memang collapse..
Masa tu dah pukul 4 lebih..
Lepas tu die terus balik..
Rasa tak larat dah..
Kalau nak rehat pun tu tak de tempat dekat ofis..
Masa tu pun dah dekat nak waktu balik dah..

Balik la die sorang-sorang naik motor..
Aku memang dah risau dah sebab call dan SMS die tak dapat..
Sampai la waktu buka..
Tak jugak dapat call..

Dah pukul 8 macam tu baru la aku call berangkat..
Sampai rumah tu memang die terus rehat..
Siap muntah-muntah lagi balik tu..
Tabah betul nak balik nak motor sorang-sorang..
Ada je office mate die offer nak hantar balik..
Tapi die malas la pulak..

Dapat call die tu aku ajak pegi klinik..
Kadang-kadang die ni memang overload keje..
Stress keje pun bole tahan jugak..
Dah la selalu keje weekend..
Nak cuti punya la liat..

So pegi la klinik tadi..
Bagus la jugak Dr yang rawat die tu..
Explaination bagus, cek tekanan darah dan gula dalam darah sekali..
Cuma bayar bole tahan jugak la..
Mungkin sebab dah lewat..
Klinik tu pun bukak 24 jam..
Nasib baik la bole claim..

Dapat MC untuk esok aku suruh die rehat cukup-cukup dekat rumah..
Suruh die tido puas-puas..
Lepas pegi klinik aku ajak die pegi makan..
Buka tadi die makan roti je..
Sekarang ni pun die memang kurang selera sikit makan..
Selalu makan sikit je..
Order sup campur dengan nasi putih..
Nasib baik la sedap..
Kalau tak mau tak habis..


Semoga en.bf cepat sembuh..
Tadi balik dari klinik dan pegi makan tadi pun die pening-pening lagi..
Perut pun tak berapa sedap katanya..
Redha je la..
Sakit pun kan penghapus dosa..
Esok cuti rehat puas-puas..

Tak sabar nak balik kampung esok..:)
Tadi nampak durian tepi jalan tahan je diri..
Orang tengah tak sihat tak de nye nak layan selera aku..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...