Wednesday, 23 July 2014

Selingan Sebelum Berbuka Puasa..

Assalammualaikum..

Saje tulis entri ni sementara tunggu waktu nak berbuka..
Mula-mula nak rehat kejap tapi tak pe lah..
Penat betul pulak rasa hari ni..
Ke setiap hari macam ni..hehe..
Atau pun sebab tak sabar nak cuti panjang nak happy-happy je..

Semalam aku ada cerita yang aku dah submit report kan..
Pagi ni aku sampai je tak sempat nak on PC segala SV aku dah inform yang nak cakap dengan aku..
So pape pun aku pegi la jumpa die dulu..
Of course la pasal report yang aku letak kan atas meja die semalam..

Macam mana feed back die dengan report aku?..
Alhamdulillah sangat positif..
Happy tu memang la aku happy sebab orang appreciate keje aku..
Aku pun memang ingat je lagi kata-kata pujian die..
Tapi aku tau sangat banyak lagi yang aku perlu perbaiki untuk dapatkan hasil yang baik untuk report aku tu..
Dan aku akan melalui fasa-fasa yang mungkin boleh dipanggil mengujakan (mencuakkan sebenarnya)..hehe..

Lepas komen report aku SV aku ada assign aku untuk beberapa tugas..
Itu semua sebagai tambahan kepada report aku untuk tambah baik..
Aku sangat happy untuk tugas-tugas yang die bagi..
Dengan tugas-tugas ni la aku bole blaja lagi banyak dan kenal lebih ramai orang..

Balik dekat tempat aku aku bukak email..
SV aku dah discuss dengan manager pagi tu pasal report aku..
Die pun dan inform technical writer untuk check report aku..
So SV aku dengan technical writer tengah review report aku la sekarang ni..
Hoperfully ada something achievement by this week sebelum raya ni..
Sebab lepas raya manager aku pulak nak evaluate report tu..hoho..
Nampak tak semua ni la membuatkan aku cuak..haha..
This is not easy for some one with baby steps like me..
But more challenging, more interesting..

So aku buat mark up drawing hari ni sambil buat reference untuk report aku..
Pull out doc dan kerja dengan designer..
Semua nya menarik je..
 Tu je la satu hari ni..
Hopefully esok ada sesuatu yang aku boleh siapkan..
Banyak lagi process untuk ni semua..

So petang sikit tu aku memang lemau sikit la..
Malam ni nak jumpa Ikin lagi kan..
Buka ni aku beli kueh je..
Nanti bole makan malam sama-sama dengan dieorang..

Balik tadi aku tetiba teringat dekat Sen..
Haritu die bagi tau aku nak balik hari Rabu.
Tetibe tadi bole pulak die call..

Tau apa yang terjadi dekat die..
Bole pulak die tertinggal nak flight nak balik kampung..huhu..
Die ingatkan flight pukul 9 malam..
Sekali pukul 9 pagi..
Nak check in tengah hari tadi baru perasan..
Sabar je la kan..

Then die gamble je tunggu dekat air port jadi waiting list..hehe..
Nasib baik la dapat beli tiket..
Kerugian tak payah cakap la..
Dah la hari tu beli tiket pun dah mahal..
Beli last minit macam ni lagi la..

So hari ni aku happy je..


Happy jugak dengan banyak benda yang nak di buat sebelum cuti raya ni..
At least feed back tu makin memebakar semangat..

Ok la Selamat Berbuka kepada semua..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...