Tuesday, 22 July 2014

Iftar 2014 - Al Andalus Restaurant..



Assalammualaikum..

Minggu ni minggu last puasa dekat KL..
Jumaat ni dah nak balik rumah..
Tak sabar nya nak balik rumah..
Nak buka dengan makanan yang sedap-sedap dekat rumah..
Boleh rilek-rilek dekat rumah..

Walaupun aku dekat sini
Tapi selalu je chit chat dengan Zack dekat twitter ke..
Bertukar-tukar gambar baju..
So die pun update la perkembangan dekat rumah..
Cerita mak beli langsir baru la, beli stand mixer baru redemm bonus link ayah so dapat murah la..
Beli baju, tudung baru la..
Langsir tu kagum jugak la sebab ayah memang liat giler nak beli langsir..
Mixer tu tak tau la apa motif beli..
Sebab bulan puasa ni konon fefiling nak buak cookies, kek segala ke tak tau la..
Mak bukan rajin sangat pun nak buat keke ke apa..
Kalau ada buat pun yang macam cheese cake, kek batik ke..
Tak de la nak bancuh-bancuh atau bakar sangat..

Aku punya feeling biasa-biasa je..
Tak de beli baju, kueh raya ke..
Kalau nanti tak tau la..
Kalau dah ada family, lagi ada ahli keluarga baru 1st time sambut raya-raya memang excited lebih sikit la kan..

Amboi banyak nye cerita pasal raya..
Macam tak sabar sangat je..
Padahal sebab tak sabar nak cuti lama..

Minggu ni banyak buka dekat luar..
Semalam kitaorang ramai-ramai intern dekat company ni pegi buka puasa sama-sama..
Iftar ramai-ramai untuk celebrate farewell one of intern yang akan habis sebelum raya ni..
So masuk ofis lepas cuti raya nanti tak jumpa lagi la..
Dia akan balik US balik untuk habiskan study..

So kitaorang pegi kedai makanan Arab semalam..
Aktiviti ni di organize dan restoran ni di pilih oleh budak-budak Arab ni..
Dieorang pernah iftar dekat sini..
Aku agak suka jugak la makanan Arab  lepas makan dekat Nasi Arab Damsyik dan ada office aku dari Mesir masakkan untuk kitaorang..

Nama restoran ni Restoran Andalus..


Interior dalam restoran..
Aku tak bawak kamera..
Dieorang ada la bawak kamera dengan guna hp..
Tapi tak sempat pun lagi nak amik gambar dari dieorang..
 
Harga buffet Ramadhan, rm38 per pax..
Ada macam-macam jenis lauk dari ayam, kambing dan daging..
Ada jugak buah, sup, pasta dan dessert as side dish..

Pada aku makanan yang disajikan memang sangat sedap..
Sangat worth la bayar untuk buffet Ramadhan tu..
Lauk die pada aku semua sedap-sedap..
Rasa sedap, tekstur hidangan pun terbaik..
So memang aku recommend la..

 
Dieorang pun ada set untuk lunch..
Kalau tak sempat pegi buffet ramadhan bole pegi masa lunch..
Pada aku dengan harga dan rasa memang berbaloi-baloi..
Satu set rm13 je termasuk air..
 
Kitaorang pegi semalam 13 orang macam tu..
Walaupun agak ramai tapi tak perlu book pun..
Just walk in je..
Tempat pun ada je lagi kosong dan makanan banyak je..
Cuma dieorang kene refill banyak kali la makanan..

Restoran ni dekat Bukit Bintang..
Dekat belakang Wisma Technip..
Boleh google map kalau nak tau direction ke restoran ni..

Kitaorang semalam naik train je ramai-ramai..
Naik train dari KL Sentral ke KLCC lepas tu ikut terowong dari KLCC ke Convention Centre..
Then naik bridge ke Pavillion..
Dari Pavillion cross ke StarHill Gallery..
Cross depan Hotel Dorsett, cross jalan raya masuk jalan Inai..
By end of this road tadaaaa jumpa Restoran Andalus dekat sebelah kiri..
Balik tu pun jalan ramai-ramai..

Sampai rumah dalam pukul 10..
Lepas mandi terus tido..huhu..

Ni ada contact detail Restoran ni..
Al Andalus Restaurant.
Jalan Delima, 55000 Kuala Lumpur
03-2144 9414

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...