Sunday, 20 July 2014

3rd Weekend Ramadhan 2014..

Assalammualaikum..

Hari ni dah 20hb..
Minggu depan dah masuk minggu terakhir Ramadhan..
Jadi weekend ni ialah weekend last dekat KL..
Weekend depan Insyaallah dah balik kampung untuk raya..

Weekend ni tak banyak pun aktiviti..
Dari Jumaat malam sampai la pagi tadi aku melepet je dekat rumah..
Lepak tengok tv tak pun online..
Tido lambat dan of course bangun lambat.
Tu memang cara aku menikmati cuti..hehe..
Kalau hari keje memang tak dapat la macam tu..
Room mate pulak tak de balik kampung..
Lagi la syok..
Syok sebab tak kisah nak pasang lampu sampai pukul brapa pun..
Kalau die ada mungkin die nak tido awal, keje ke..
So kene consider die la..
Lagi pun bila tak tido kita aktif je kan..
Pegi toilet, keluar bilik ke..
So kalau die ada takut die nak tido terganggu je..

Bila sorang-sorang aku memang tak berapa rajin la nak keluar..
Lagi pun bangun pun lambat..
Dah bangun pun rasa nak bermalas-malasan depan tv, depan laptop ke..
Amik kuota internet pun yang terbaik nya..
Tau nak pakai banyak..
Pagi tadi en.bf balik KL..
Sampai KL die terus ajak aku keluar..
Dah balik rumah memang die tak rajin lagi la nak keluar..
So hari ni kita orang ke sini..


Saje jalan-jalan dekat sini..
Ni la 1st time kita orang datang sini..
Dulu pernah nak pegi sini..
Tapi sebab tengok kereta banyak giler bersusun nak masuk sini..
So tak jadi la..
Pegi tempat lain..

Macam biasa la ramai orang..
Tapi still ok lagi la..
Kitaorang memang round dekat atas dengan bawah..
Dekat atas banyak untuk idea dan dekat bawah untuk beli barang apa yang kita nak..

Banyak jugak la idea yang kitaorang dapat dekat sini..
Ada la snap beberapa gambar untuk apa yang kita orang suka nak dijadikan rujukan..
Tapi semua tu dalam hp en.bf..

Sebenarnya saje ajak en.bf ni sebab tak de tempat nak pegi..
Tak de barang nak beli setakat ni..
Kalau pegi Ikea confirm la aku kitaorang tak kan beli pape..
So cuci mata dekat sini je la..
Die banyak kali jugak tanya tak nak beli baju raya ke?
Malas la aku..
Baju kurung yang sedia ada pun jarang pakai..
Walaupun dekat sini pun ramai untuk orang shopping raya..
Untuk saje jalan-jalan cuci mata dekat kawasan berkepadatan tinggi musim sekarang ni memang tak la..
Tau tak dekat mana?
Haa tempat macam jalan TAR, dan mana-mana karnival untuk raya..
Aku pun memang kurang excited shopping raya ni..

Lagi satu kitaorang pegi sana sebab nak buka dekat Plaza Damas..
Dekat sikit kalau nak pegi buka lepas jalan-jalan..
Semoga minggu terakhir Ramadhan ni lebih baik dari sebelum ni..
Tak sabar nak cuti dan balik kampung..:)
5 hari je lagi nak keje..
Harap sangat report aku boleh siap dengan baik minggu ni..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...