Monday, 7 July 2014

Ampang Park, Salikin Sidek dan Busana Pengantin Melayu Tradisional..

Assalammualaikum..

Tengok tajuk pun korang dah tau cerita apa kan..
Kadang-kadang risau jugak nak share lebih-lebih..
Tapi dah niat nak share untuk sharing info..
Sekarang ni pun orang suka cari info online kan..
Tak kisah la pasal produk apa pun..
Aku sendiri pun kadang-kadang suka jugak cari info online..
Tapi paling terbaik adalah pegi sendiri..
Setiap orang ni penerimaan die berbeza..
Entri ni rentetan dari kisah INI..

Macam en.bf kata..
Die kalau ada benda tertentu memang die rilek je..
Sebab die boleh depend dekat aku katanya..haha..
Sama la kalau nak beli barang nak shopping ke..
Bagus la macam tu kan..hihi..

Selain dari sebab saje nak jalan-jalan tengok baju dekat Ampang Park..
Yelah aku selalu tengok ada orang suka shopping baju raya dekat sini..
Access pun agak mudah..
Antara salah satu yang membawa aku ke sini ialah pasal kedua dan ketiga tajuk dekat atas..

Aku ada jugak la survey-survey apa yang aku suka dan sesuai dengan aku..
Maksudnya sesuai dengan citarasa dan apa yang aku nak..
Lepas tu biasanya aku akan propose dekat en.bf apa yang aku dah study..
Dan kebiasaanya dia akan setuju..hehe..
Tu pasal die buat ayat dekat atas..

Masa dalam mencari-cari apa yang aku suka..
Dari apa yang aku pernah tengok dan apa aku suka..
Aku terjumpa pulak dengan buku ni dekat rumah..



Gambar ni aku amik dari SINI..
Kualiti gambar ni lagi baik..
Plus buku ni memang dah tinggal dalam kete en.bf je..

Kalau pasal buku-buku ni ayah la yang beli..
Belek-belek macam best je..
Dan aku suka sebab beberapa faktor yang memang aku consider ada..
Aku pun dah tunjuk dekat en.bf..
Die pun macam ok je..
Pape kita dapatkan maklumat dari sumber utama..
Malu bertanya memang tak dapat dan sesat jalan..hehe..
So based on alamat dan senang nak pegi..
Aku pun nak terjah la..
 
Masa mula-mula sampai memang kitaorang usha-usha je baju raya yang ada dekat tengah-tengah laluan tu..
Memang banyak baju yang cantik-cantik aku tengok..
Cuma harga agak tinggi la pada aku..
Mungkin la sesuai dengan material dan design baju tu..
Macam aku memang saje-saje tengok je la..
Memang tak de plan nak carik baju raya ke apa..
Walaupun en.bf banyak kali tanya aku masa tu..
Bila tengok-tengok dekat bawah tak de..
Aku pun naik la ke atas..
Naik tangga je..
Nasib baik la tempat tu tak berapa besar..
Nak cari pun senang..
Tetiba ternampak la butik yang aku nak cari..

Pada yang baca ni..
Sila la jangan expect aku nak upload gambar butik atau dalam butik ke ye..
Aku tak bawak kamera..
Henfon aku memang tak payah harap la ye..
Nokia rm80 sajor..hihi..
 Kalau ada next visit ke mana tau..

Bila kitaorang masuk memang banyak baju-baju songket..
Masa masuk tu tengok nampak ada 3 orang dekat belakang tengah discuss..
Masa tu aku macam dah perasan yang Salikin ada dekat butik masa ni..

Dan masa kitaorang tengok-tengok baju pembantu die datang..
Peramah je pembantu die tegur dan tanya-tanya..
Aku pun bagi tau la suka macam mana..

Bila dengar aku dengan pembantu die bersembang tetiba Salikin ke depan..
Die pulak yang take over..
Entertain kitaorang..
Tanya suka warna apa, design macam mana..
Bagi tau pakej apa yang die ad..
Siap keluarkan kain-kain songket yang ada dalam almari untuk kitaorang tengok..
Tersangat la nice die..
Siap bergurau-gurau gelak-gelak lagi..
Die siap tanya lagi dah beli buku die kebelum..
Haruslah dah beli..
Tu yang sampai mencari dekat situ tu..hehe..
Pakej die pun agak menarik jugak la..
 Ada complete pakej pakaian untuk lelaki dan perempuan termasuk aksesori dari veil, head gear, gelang segala sampai la ke kasut..
Bole buat kasut yang kita nak dari kain songket kita tu..
So harga tu pun sebab exclusive nye dekat situ..
Nak cari aksesori tradisional pun macam gelang kaki, head gear tu semua pun bukan senang sekarang..
Kalau nak make up artist die recommend kan pun boleh..
So tak payah pening-pening kepala..
Tapi tu semua bergantung pada kita..

Die layan dengan sangat baik..
Advise pun dengan baik..
Macam bila aku tanya bila waktu yang sesuai kalau nak tempah baju, cara pembayan ke..
Die jawab dengan baik dan flexible..


 Ni belakang poskad aku dapat ni sebenarnya..
Ada detail kedai die..
Aku pun tak pasti die selalu ada dekat kedai yang mana..
Semalam pun terlupa nak tanya..


Ni la poskad yang die bagi..
Belakang tu ada la info pakej yang die tulis siap harga dan sign die lagi..hehe..

Die pun ada bagi kad..
Tapi kad tu dekat en.bf..
Aku pun tak tengok pun lagi kad..
Bole je call dekat no dekat atas tanya kalau nak jumpa die rasanya..
Lepas tu datang la butik die..
So kalau sesiapa yang berminat nak survey atau terjah butik die bole la pegi dekat alamat yang ada tu..
Pada aku die sangat nice..
Tak de la macam malas nak layan ke apa..
Maklumlah kita ni orang biasa je..
Bukan artis atau sape-sape pun..
Kalau majlis dekat KL lepas tu ajak die, insyaallah kalau die free die datang je aku rasa..

Kalau nak cuci mata boleh la tengok koleksi Salikin dekat SINI..
Memang banyak yang cantik-cantik..
Again macam mana aku suka kebaya nyonya dan pegi beli dekat tempat dan orang yang sepatutnya..
Macam tu jugak la kalau dengan songket..
Aku rasa Salikin antara yang terbaik untuk rekaan trandisional dan songket..
 Lagi bagi orang yang kurang arif pasal kain segala ni..
Buat nya pegi tempat yang mura tapi kene tipu..
Baik la pegi dekat orang dan tempat yang arif..

2 comments:

  1. Memang cantik-cantik..lagi pun kualiti kain dan buatan terjamin..lagi-lagi untuk orang yang tak reti pasal pakaian ni..lupa nak share link web die..byk yg cantik-cantik..nnt update..hehe..http://www.salikinsidek-kl.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...